Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Fergusons sevi nosauc par svarīgāko personu "Manchester United" klubā

Andrejs Siliņš

Fergusons sevi nosauc par svarīgāko personu "Manchester United" klubā
Sers Alekss Fergusons
Foto: Empics Sport/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola kluba "Manchester United" galvenais treneris sers Alekss Fergusons atzinis, ka uzbrucēja Veina Rūnija pierunāšana palikt komandā nozīmē, ka tieši Fergusons ir svarīgākā persona visā klubā.

Sezonas pirmajā pusē, oktobrī, Veins Rūnijs pavēstīja, ka negrasās pagarināt līgumu ar klubu pēc tam, kad tas vasarā beigsies. Tiesa, vēlāk Rūnijs atzina, ka kļūdījies, ieklausījies nepareizajos padomdevējos un parakstīja jaunu līgumu ar vienību. Lielākā loma Rūnija domu mainīšanā bija komandas galvenajam trenerim seram Aleksam Fergusonam, un tas skotu futbola speciālistam licis sevi nosaukt par svarīgāko personu klubā.

"Svarīgākais amats ir galvenajam trenerim, un esmu drošs, ka jau šobrīd tas ir ierakstīts kluba statūtos," sacīja Fergusons, apliecinot, ka tieši viņam izdevies pārliecināt Rūniju mainīt domas par došanos projām no Mančestras. "Brīdī, kad spēlētāji kļūs ietekmīgāki par treneri, ar "Manchester United" būs cauri. Tad nekas vairs nebūs tā, kā iepriekš. Ir noteikts veids, kā tikt galā ar lietām. Pašam ir jābūt stipram, ir jāsaņem atbalsts no kluba vadības. Trenerim jābūt kontrolei pār komandu, un tas ir vitāli svarīgi."

"Veina gadījumā ir pilnīgi skaidrs, ka viņš saņēma sliktu padomu," situāciju ar kluba superzvaigzni atcerējās treneris. "Ar aģentiem mūsdienās ir jācīnās nepārtraukti, un tas nav viegls darbs. Viņu izdomai nav robežu. Atceros vienu aģentu, kurš vēlējās, lai uzbrucējam maksā par katriem gūtajiem vārtiem. Teicu kluba vadībai, lai viņi atgādina šim cilvēkam, ka tieši tā iemesla dēļ jau mēs arī gribējām šo uzbrucēju. Kāds cits vēlējās, lai pērkam viņam dzīvokļu kvartālus - ar tādām lietām mūsdienās mums ir jātiek galā."

Tāpat Aleksandrs Čepmens Fergusons kārtējo reizi apliecināja, ka viņam nav ne prātā pašatvaļināties, lai gan 31. decembrī nosvinēta jau 69. dzimšanas diena. "Man ir 69 gadi, bet es sev pajautāju - ko es darīšu, ja aiziešu pensijā? Jau pirms kāda laika teicu sievai, ka mēs varētu ceļot, bet mūsu vecumā vairs nevaram tā vienkārši lekt lidmašīnās. Tāpēc neplānoju beigt savu darbu. Ceru, ka veselība paliks tāda, kāda tā ir šobrīd, lai varu strādāt tālāk."

Tāpat treneris atklājis, ka savulaik par viņa aizvietotāju jau izvēlēts bijušais Anglijas izlases galvenais treneris Svens Jorans Ēriksons. "Pieļāvu kļūdu, kad teicu, ka 60 gadu vecumā aiziešu no futbola. Es savas domas mainīju, bet viņi [kluba vadība] jau bija izvēlējušies Svenu Joranu Ēriksonu, lai viņš turpinātu manu darbu. Pateicu, ka mēs ar ģimeni esam pārdomājuši, un kluba vadība vien pasmējās un teica "Okei"."

Izmantotie resursi:
RTE

  +5 [+] [-]

, 2011-01-03 10:21, pirms 13 gadiem
Skots, nevis īrs. Sers Alekss Fergusons ir skots. Kā par viņu rakstīja - "uzaudzis Glazgovas priekšpilsētu skarbajā vidē".

  +2 [+] [-]

, 2011-01-03 10:22, pirms 13 gadiem
''Lielākā loma Rūnija domu mainīšanā bija komandas galvenajam trenerim seram Aleksam Fergusonam, un tas īru futbola speciālistam licis sevi nosaukt par svarīgāko personu klubā.''

Fergusons ir skots nevis īrs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: jonsons
Slēpts komentārs: R101

  +4 [+] [-]

, 2011-01-03 11:14, pirms 13 gadiem
joki gone wild

  -4 [+] [-]

, 2011-01-03 11:17, pirms 13 gadiem
karstgalvis rakstīja: Fergusons ir skotiete nevis īriete!
Izbaudi brīvlaiku kamēr vēl var
Slēpts komentārs: Viesulis

  +3 [+] [-]

, 2011-01-03 11:27, pirms 13 gadiem
pareizi saka Fērgijs par futbolistiem un aģentiem. proti, ja futbolisti būs ietekmīgāki par treneri, ne tikai ar MU, bet ar futbolu būs cauri. tie nejēgas jau tā uzdrošinās par daudz.
Slēpts komentārs: emjay

  +6 [+] [-]

, 2011-01-03 11:41, pirms 13 gadiem
Par 250 000 maarcinaam nedeeljaa buutu gruuti kaadu pierunaat nespeeleet. Es saprastu ja Fergusons vinju buutu perunaajis speeleet par to pashu naudu.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-03 12:38, pirms 13 gadiem
Ļoti interesants raksts. Tā arī ir, ka pašlaik SAF ir svarīgākais un ietekmīgākais cilvēks klubā. Tur nav divu domu. Viņš ir leģenda. Prieks, ka dzirksts un vēlme strādāt arī vēl ir. Tas nozīmē labus rezultātus nākotnē.

  -2 [+] [-]

, 2011-01-03 12:38, pirms 13 gadiem
karstgalvis rakstīja: Fergusons ir skotiete nevis īriete!
Bļe.ģ, nu jūs esat tādi asprāši! Brīnījos, ka nenosprāgu aiz smiekliem!

  +3 [+] [-]

, 2011-01-03 12:43, pirms 13 gadiem
"Brīdī, kad spēlētāji kļūs ietekmīgāki par treneri, ar "Manchester United" būs cauri. ''

Zelta vārdi. Kamēr Fērgijs pie stūres varam but drosi , ka United bus uz pareizaa ceļa!

  -3 [+] [-]

, 2011-01-03 12:53, pirms 13 gadiem
Bekonģīmis ir leģenda komandā, roža sarkanāka par United krekliem

  -1 [+] [-]

, 2011-01-03 14:55, pirms 13 gadiem
SAF pateicis visu tieši tā kā tas arī ir,ja komandā pravas sāks kačāt spēlētāji nedomāju ka no tā kas labs var sanākt....īstenībā bezjēdzīgs raksts,uzskatu ka jebkurā komandā tā jābūt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-01-03 16:18, pirms 13 gadiem
Es savu balsi atdotu par garderobistu Sašu.

     [+] [-]

, 2011-01-03 18:03, pirms 13 gadiem
manuprāt viņš arī ir svarīgākais cilvēks MU, jo ļoti lielā mērā pateicoties viņam viņi ir tur kur viņi ir