Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Brentforda par brazīliešu uzbrucēju šķiras no kluba transfēra rekordsummas

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Brentforda par brazīliešu uzbrucēju šķiras no kluba transfēra rekordsummas
Igors Tjagu. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Jauns kluba rekorddarījums fiksēts Anglijas Premjerlīgas vienībā ''Brentford'', kas par brazīliešu uzbrucēja Igora Tjagu transfēru šķīrusies no 30 miljoniem sterliņu mārciņu.

Tjagu pāreja no Beļģijas vienības ''Club Brugge'' mutiski panākta bija jau februārī, bet nu darījums noticis arī oficiāli, brazīlietim kļūstot par Brentfordas dārgāko pirkumu kluba vēsturē.

Pagājušajā sezonā 23 gadus vecais uzbrucējs Beļģijas čempionātā piedalījās 34 spēlēs un izcēlās ar 18 vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm. Tāpat Tjagu arī astoņi dzeltenie plāksteri un viena sarkanā kartīte.

Karjeras laikā viņš spēlējis arī Bulgārijas grandā Razgradas ''Ludogorets'' un Brazīlijas ''Cruzeiro''.

Savukārt Birmingemas ''Aston Villa'' panākusi vienošanos ar ''Luton Town'' par Rosa Bārklija pāreju. 30 gadus vecais pussargs jau 2020./2021. gada sezonā aizvadīja 24 spēles ''Villa Park'' stadiona saimniecē, tolaik tiekot izīrēts no Londonas ''Chelsea''.

Pagājušajā sezonā, pārstāvot Lūtonu, Bārklijs 32 Anglijas augstākās līgas cīņās atzīmējās ar pieciem vārtiem un četrām piespēlēm.

Klubu līmenī Bārklijs spēlējis arī ''Everton'', ''Leeds United'', ''Sheffield Wednesday'', ''Chelsea'' un ''Nice''.

Jaunā Premjerlīgas sezona startēs 17. augustā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.avfc.co.uk/news/2024/ju...