Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Video: Mūsējo vārtu guvumi

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN
Piedāvājam noskatīties visus vārtus, ko 2007. gadā guvusi Latvijas futbola izlase, kā arī mūsu futbolisti (Māris Verpakovskis, Juris Laizāns, Kaspars Gorkšs, Marians Pahars, Māris Smirnovs), kas spēlēja ārzemēs. Jūsu uzmanībai kopumā 28 vārti.
Vērtējums:

1. - 22. augusts. Latvija - Moldova 1:2.
Šie vārti, iespējams, ir vienīgie, kas Latvijas līdzjutējiem pārāk patīkamas atmiņas neizraisa. Piedzīvojām zaudējumu pret viduvēju komandu. Taču vismaz tika pārtraukta sešu sauso spēļu sērija. Gūtos vārtus pierakstīja Vitālijam Astafjevam (31. minūtē panāca 1:1), lai gan TV atkārtojumā izskatījās, ka drīzāk paši Moldovas futbolisti bumbu iesituši savos vārtos.
2. - 8. septembris. Latvija - Ziemeļīrija 1:0.
Patīkams mirklis - tobrīd Latvijas izlases zaudēto spēļu sērija bija pamatīgi ieilgusi, septiņas neveiksmes pēc kārtas. Šī sērija, starp citu, gandrīz pirms gada sākās tieši pret Ziemeļīriju Belfāstā, taču Rīgā izdevās revanšēties. Piespēli Verpakovskim 55. minūtē pārtvēra ziemeļīru kapteinis Kristofers Beirds, raidot bumbu savos vārtos. Tobrīd Ziemeļīrija ļoti reāli pretendēja uz iekļūšanu 2008. gada čempionāta finālturnīrā.
3.-6. - 13. oktobris. Islande - Latvija 2:4.
Viena no labākajām Latvijas izlases spēlēm. Izbraukumā mūsējie spēja iesist četrus vārtus un uzvarēt islandiešus ar 4:2. Divas reizes ar precīziem sitieniem izcēlās Verpakovskis (no 2:1 panākot 4:1), bet pa reizei Oskars Kļava (izlīdzināja rezultātu - 1:1) un Laizāns (izvirzīja Latviju vadībā ar 2:1).
7. - 17. oktobris. Dānija - Latvija 3:1.
Vieni no skaistākajiem izlases vārtiem. Gorkšs Kopenhāgenā pret dāņiem 80. minūtē pēc izlases debitanta Jurija Žigajeva piespēles līdaciņā guva vārtus ar galvu, panākot 1:2. Šos vārtus pēc spēles Gorkšs veltīja savam jaundzimušajam dēlam Patrikam.
8.-11. - 17. novembris. Latvija - Lihtenšteina 4:1.
Neviens negrib atcerēties kaunpilno zaudējumu Lihtenšteinai 2007. gada pavasarī. Taču vismaz revanšs sanāca ļoti pārliecinošs - lai gan nonācām zaudētājos ar 0:1, ātri vien atspēlējāmies (Ģirts Karlsons) un izvirzījāmies vadībā (Verpakovskis). Otrajā puslaikā Laizāns un Aleksejs Višņakovs nostiprināja vadību.
12. - 21. novembris. Zviedrija - Latvija 2:1.
Pēdējā šī gada Latvijas izlases spēle un arī pēdējais mačs EURO2008 kvalifikācijas turnīrā. Palīdzot rikošetam, Laizāns 26. minūtē panāca izlīdzinājumu pret zviedriem, kuri tobrīd vēl nevarēja justies droši par iekļūšanu finālturnīrā. Vēlāk gan viņi savu panāca, gūstot uzvaru ar 2:1.
13. - 31. janvāris. "Getafe" - "Osasuna" 3:0.
Verpakovskis Madrides "Getafe" debitēja 7. janvārī, bet pirmos vārtus guva šī paša mēneša pēdējā dienā, kad ceturtdaļfināla pirmajā spēlē savā laukumā ar 3:0 tika uzveikta "Osasuna". Verpakovskis 60. minūtē nāca laukumā uz maiņu un jau 62. minūtē guva savas komandas trešos vārtus, ļaujot "Getafe" doties uz atbildes spēli ar ļoti drošu pārsvaru. Kā zināms, "Getafe" pārvarēja ne tikai šo kārtu, bet pusfinālā uzveica arī vareno "Barcelona" (atbildes mačā 4:0!) un tikai finālā zaudēja "Sevilla" (0:1). Veiksmīgais starts Spānijas kausa izcīņā ļāva "Getafe" pirmo reizi tās vēsturē nodrošināt vietu Eirokausos.
14. - 15. aprīlis. "Getafe" - "Villarreal" 3:0.
Līdz nākamajiem vārtiem paša neveiksmju un arī savainojuma dēļ bija jāgaida divarpus mēnešus, līdz Verpakovskis guva vēl vienus vārtus, šoreiz Spānijas čempionātā. Savā laukumā "Getafe" tikās ar "Villarreal", un Māris, šoreiz spēlējot jau no pirmajām mača minūtēm, 65. minūtē panāca 2:0. Diemžēl tie bija pēdējie viņa vārti "Getafe" sastāvā.
15. - 31. oktobris. "Hajduk" - "Cibalia" 2:2.
Lai gan Horvātijas čempionāts sākās jau jūlija beigās, pirmos vārtus Verpakovskim izdevās gūt vien oktobra pēdējā dienā. Iespējams, daļēji tas saistīts ar trenera nomaiņu - Roberts Jarni mūsu uzbrucējam uzticas vairāk, pie tam izmanto uzbrukuma smailē (pirms tam Verpakovskim nereti nācās darboties kā pussargam). Minētajā mačā Verpakovskis nāca laukumā uz maiņu 65. minūtē, bet 83. minūtē viņš izrāva "Hajduk" neizšķirtu, panākdams 2:2.
16. - 10. novembris. "Hajduk" - "Medimurje" 3:3.
Šajā spēlē Verpakovskis 50. minūtē panāca 3:1. Vēlāk gan mačs noslēdzās "Hajduk" komandai neapmierinoši - pret pastarīti savā laukumā neizšķirts 3:3.
17. - 21. aprīlis. "Rostov" - "Kuban" 0:1.
Sezonas sākumā Laizāns sevis pārstāvētajā Krievijas Premjerlīgas komandā "Kuban" deldēja rezervistu soliņu (pirmajās divās kārtās nespēlēja vispār, 3. kārtā tika nomainīts jau pēc 1. puslaika) un arī 4. kārtas mačā Juris nāca laukumā vien uz maiņu. Iesaistījies spēlē, sākoties 2. puslaikam, Laizāns 69. minūtē ar skaistu sitienu guva vienīgos vārtus šajā cīņā. Turpmāk Laizāns sāka spēlēt sākumsastāvā.
18. - 13. maijs. "Zenit" - "Kuban" 1:1.
9. kārtas mačā Laizāns guva skaistākos šīs kārtas vārtus. 28. minūtē viņš ar lielisku un negaidītu tālsitienu pārspēja nākamo Krievijas čempionu "Zenit" vārtsargu. Šai brīdī Juris panāca 1:0 savas komandas labā, bet cīņa vēlāk noslēdzās neizšķirti 1:1.
19. - 19. maijs. "Kuban" - "Luch-Energia" 1:1.
Pēc sešām dienām Laizāns atkal bija precīzs. 10. kārtas spēlē pret "Luch-Energia" viņš jau 8. minūtē ar precīzu soda sitienu izvirzīja vadībā "Kuban". Tāpat kā mačā pret "Zenit", arī šoreiz Krasnodaras komanda šo pārsvaru nenoturējās, un spēle noslēdzās neizšķirti 1:1. Tobrīd Laizāns ar trim gūtajiem vārtiem starp vārtu guvējiem dalīja 4. vietu visā Premjerlīgā.
20. - 27. oktobris. "Rubin" - "Kuban" 2:2.
Līdz nākamajiem Laizāna vārtiem Krievijas Premjerlīgā bija jāgaida trīs mēneši. Šie vārti ir paši amizantākie tādā ziņā, ka tika iesisti cita Latvijas futbolista, Aleksandra Koliņko, vārtos. Mūsu izlases vārtsargs bija bezspēcīgs pēc lieliskā Laizāna soda sitiena. Šajā brīdī "Kuban" Kazaņā izvirzījās vadībā ar 1:0, bet spēle beidzās neizšķirti 2:2. Ar četriem vārtiem Laizāns starp visiem "Kuban" spēlētājiem ieņēma dalītu 1. vietu rezultativitātes ziņā.
21.-22. - 28. augusts. "Derby" - "Blackpool" 1:1, papildlaikā 2:2, 11 metru sitienu sērijā 6:7.
Viena no fantastiskākajām spēlēm ar kāda no latviešiem piedalīšanos ne tikai šajā gadā, bet mūsu futbola vēsturē vispār. Pie tam tieši mūsējais vislielākajā mērā ietekmēja mača likteni. Anglijas Līgas kausa izcīņas 2. kārtā Gorkša pārstāvētais "Blackpool" viesos tikās ar Premjerlīgas klubu "Derby" (viss izšķīrās šajā vienīgajā spēlē). "Derby" atradās vadībā ar 1:0, taču pamatlaika pēdējā minūtē Gorkšs guva vārtus, panāca 1:1, atliekot visu uz papildlaiku. Neticami, taču arī tajā scenārijs atkārtojās vēlreiz - "Derby" izvirzījās vadībā (2:1), bet Gorkšs, kurš spēlē aizsarga pozīcijā, pēdējā papildlaika minūtē izrāva neizšķirtu 2:2. Dramatiska bija arī pēcspēļu 11 metru sitienu sērija (tajā Gorkšs gan nepiedalījās), kurā laimīgu uzvaru izcīnīja "Blackpool" - 7:6. Vēlāk "Blackpool" aizkļuva līdz pat astotdaļfinālam, kur piekāpās citai Premjerlīgas komandai "Tottenham Hotspur" (0:2).
23. - 10. novembris. "Blackpool" - "Scunthorpe" 1:0.
Augustā Gorkšs guva vārtus Līgas kausa izcīņā, oktobrī viņš atzīmējās arī Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlases sastāvā, bet novembrī beidzot pienāca laiks arī Anglijas Čempionātam ("Championship"). Mačā pret "Scunthorpe" blekpūliešiem nekādi neizdevās gūt vārtus, taču 73. minūtē tieši Gorkšs, iesitot bumbu vārtos ar galvu, atnesa uzvaru "Blackpool".
24. - 22. decembris. "Blackpool" - "Coventry" 4:0.
28. minūtē tieši pēc Gorkša nogāšanas "Blackpool", realizējot 11 metru soda sitienu, izvirzījās vadībā ar 1:0. Pie šāda rezultāta "Coventry" futbolisti mača 31. minūtē palika mazākumā. Turpmākajā spēles gaitā "Blackpool" savu pārsvaru nostiprināja - 72. minūtē savu artavu deva arī Gorkšs, panākot 3:0. Interesanti, ka šie bija Kaspara piektie vārti šogad (četri "Blackpool" rindās, vieni Latvijas izlases sastāvā), un tie visi gūti ar galvu.
25. - 20. janvāris. "Anorthosis" - "Ethnikos Achna" 3:2.
Ļoti svarīgi Pahara gūtie vārti. Mačā pret kaimiņiem Kipras čempionāta tabulā "Anorthosis" izrāva uzvaru 80. minūtē un uzvarēja ar 3:2. Šos trešos vārtus guva tieši Pahars. Noslēgumā "Anorthosis" ieņēma trešo vietu, bet "Ethnikos" palika ceturtie.
26. - 25. februāris. "Anorthosis" - "Apollon" 2:2.
Arī šo vārtu nozīmi nevar pārvērtēt. Tā bija Kipras kausa izcīņas spēle - turnīra sistēma tur ir savdabīga, jo tiek izspēlēts grupu turnīrs. Pahars 66. minūtē panāca izlīdzinājumu (2:2), un iespējams tieši šis smagā cīņā izcīnītais punkts ļāva "Anorthosis" izkļūt no grupas (2. vieta, vienu punktu priekšā aiz svītras palikušajai komandai) un tikt pusfinālā. Vēlāk "Anorthosis" pārvarēja arī pusfināla barjeru un finālā ar 3:2 triumfēja pār "Omonia" (Pahars nāca laukumā uz maiņu 60. minūtē), iegūstot savā īpašumā kausu.
27. - 15. aprīlis. "Anorthosis" - "AEK" 3:0.
Šo Kipras čempionāta spēli pret Larnakas "AEK" Pahara klubs uzvarēja pārliecinoši. Pahars šai uzvarai ielika pamatus, 10. minūtē izvirzīdams "Anorthosis" vadībā. Diemžēl tie bija pēdējie Mariana vārti šogad.
28. - 23. novembris. "Górnik" - "Widzew" 1:1.
Polijas čempionāta 15. kārtas spēlē Smirnova pārstāvētais "Górnik" pirmā puslaika gaitā atradās zaudētāju lomā pret "Widzew", taču tieši pirms pārtraukuma, 45. minūtē, Smirnovs sitienā ar galvu rezultātu izlīdzināja. Spēle ar šādu rezultātu arī noslēdzās.

Video montējis Kristaps Driķis (eSports.lv).

Lejuplādēt video (90 MB)


1 2 53 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2007-12-30 17:12, pirms 17 gadiem
ja godiiigi baigi feini noskatiitieties to ko jau sen gribeejas redzeet neskatoties uz kvalitaati raksts arii saturiigs paldies autoram
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2007-12-30 17:22, pirms 17 gadiem
kruta kruta

     [+] [-]

, 2007-12-30 17:25, pirms 17 gadiem
Banzai:
www.downloader9.com

  +1 [+] [-]

, 2007-12-30 17:26, pirms 17 gadiem
ir ok!

  +1 [+] [-]

, 2007-12-30 17:26, pirms 17 gadiem
ahh.. deratu kautkur winju dabuut uz sava PC kolekcijai
bet ir labi!!

     [+] [-]

, 2007-12-30 17:28, pirms 17 gadiem
Pielikšu pēc pāris minūtēm .mpeg ( ap 90 MB)kvalitātē lai var nolādēt

  +4 [+] [-]

, 2007-12-30 17:28, pirms 17 gadiem
Laizana vārtiem Krievijā vēl mūzika labā

  -3 [+] [-]

, 2007-12-30 17:29, pirms 17 gadiem
gorkša un laizāna tur vairs nekā sakarīga nav

  +1 [+] [-]

, 2007-12-30 17:29, pirms 17 gadiem
kads varetu komentetajiem pieteikuma ierakstit nevis gorkss bet gorksh!tad vini tiri labi izruatu
parejos diezgan normali pateica bet vienigi kļavu nosauca par klavu

  -3 [+] [-]

, 2007-12-30 17:30, pirms 17 gadiem
vārdiņš bez pazuda iepriekšējā tekstā priekšā pietrūka

  +1 [+] [-]

, 2007-12-30 17:33, pirms 17 gadiem
kurs tad ir autors?lauris berzins vai kristaps dikis?
pie abiem rakstits autors

  +2 [+] [-]

, 2007-12-30 17:34, pirms 17 gadiem
ew Diriķi kur tu atradi tādus video kuri pat Youtubē nebija??

  +6 [+] [-]

, 2007-12-30 17:35, pirms 17 gadiem
Labs raksts un labs video!!

Sveiciens autoram!!

 +12 [+] [-]

, 2007-12-30 17:36, pirms 17 gadiem
Gorksa vaarti pret Daaniju pashi labaakie
Gorkss vispaar labaakais!

  +1 [+] [-]

, 2007-12-30 17:40, pirms 17 gadiem
Forši

  +2 [+] [-]

, 2007-12-30 17:43, pirms 17 gadiem
Kvalitaate tiem video gan taada pashvaka..

  +1 [+] [-]

, 2007-12-30 17:48, pirms 17 gadiem
labs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-12-30 18:08, pirms 17 gadiem
Lejuplādēt video (90 MB) - man winjsh nenokachaa, bet tikai ar Quick time saak radiit

  +4 [+] [-]

, 2007-12-30 18:12, pirms 17 gadiem
ar peles labo taustiņu - save link as - un tad buus

  +4 [+] [-]

, 2007-12-30 18:23, pirms 17 gadiem
Laizaana gols vnk odzinja

  +3 [+] [-]

, 2007-12-30 18:49, pirms 17 gadiem
Žetons autoram! Cerēsim ka nākamgad arī būs šāds video tikai ar daudz vairāk vārtiem!

  +3 [+] [-]

, 2007-12-30 18:54, pirms 17 gadiem
gorks zelta galva

  +6 [+] [-]

, 2007-12-30 18:59, pirms 17 gadiem
labs, paldies Kristapam Driķim!
Slēpts komentārs: Chikotilo

  +3 [+] [-]

, 2007-12-30 19:32, pirms 17 gadiem
Paldies par video

  +1 [+] [-]

, 2007-12-30 20:31, pirms 17 gadiem
Paldies autoram...Loti labs video...Butu jauki ja nakamgad butu tads pats, tiesa gan jacer, ka Mara varti un ari visu parejo bus krietni vairak, jo shogad ta pamaz prieksh visa gada

     [+] [-]

, 2007-12-30 20:53, pirms 17 gadiem
he a es nezinaaju, ka Gorkš sasitis jau tik daudz. vienvaardsakot PALDIES!

  +3 [+] [-]

, 2007-12-30 21:02, pirms 17 gadiem
eSports.lv (rock)

  -1 [+] [-]

, 2007-12-30 21:09, pirms 17 gadiem
gorkss naakamais klose.... respect

labs video...paldies esportam

     [+] [-]

, 2007-12-30 21:10, pirms 17 gadiem
esports labākais, vairāk video, shitas vnk super!

  +4 [+] [-]

, 2007-12-30 21:26, pirms 17 gadiem
ceru ka Drikim nakamgad bus vajadzigs dauuuuudz vairak laika lai uztaisitu tadu video!
1 2 53 komentāri