Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Kvačovs: ''Sagaidu pašatdevi un disciplīnu visas spēles gaitā''

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kvačovs: ''Sagaidu pašatdevi un disciplīnu visas spēles gaitā''
Romāns Kvačovs. Foto: Latvijas Futbola federācija.

Latvijas nacionālā sieviešu izlase pabeigusi savu trešo nometni, lai gatavotos šodienas spēlei pret spēcīgo Anglijas izlasi, kas ir grupas līdere un šobrīd atrodas pasaules ranga astotajā vietā. Šī būs šogad pēdējā FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas cikla spēle, un pirms mača ar viedokli dalās valstsvienības galvenais treneris Romāns Kvačovs.

"Tā būs ļoti smaga spēle," atzīst izlases galvenais treneris. "Tomēr labi, ka oktobra pēdējā spēle bija tieši pret Anglijas izlasi. Atmiņas par iepriekšējo spēli vēl ir svaigas. Zināms ir viņu spēles stils un stiprās puses, tas ļauj mums labāk sagatavoties. Tā būs ļoti, ļoti grūta spēle, bet meitenēm tā ir milzīga pieredze spēlēt pret tāda līmeņa komandu. Ja runā par uzdevumiem, tad, pirmkārt, individuāli katrai spēlētājai, kura nāks laukumā, ir jānoskaņojas, ka tā ir laba iespēja parādīt sevi pret tik spēcīgu pretinieku. Iespējams, tā ir iespēja saņemt piedāvājumu no kāda ārzemju kluba un aizbraukt uz pārbaudi vai pat parakstīt līgumu, spēlēt citā līmenī un turpināt attīstīties kā futbolistei. Otrkārt, pret šāda līmeņa komandām ir jāatstrādā tas, ko mēs ikdienā trenējam. Šajā gadījumā tā ir aizsardzība un pāreja no aizsardzības uzbrukumā. Un trešais - jāsaprot, ka katra spēle ļauj mums progresēt."

Šajā nometnē notikusi ievērojama sastāva rotācija. Spēlē pret Angliju nespēlēs piecas iepriekšējo maču pamatsastāva futbolistes. Toties ir četras jaunas spēlētājas, kuras sastāvā R. Kvačovs iekļāvis pirmo reizi.

"Šajā nometnē ģimenes apstākļu dēļ mums nevar palīdzēt izlases līdere Olga Ševcova. Veselības problēmu dēļ nav arī pirmās vārtsardzes Enijas Annas Vaivodes, kuras vietā izsaucām Lauru Siņutkinu. Šobrīd izlasē izsauktas trīs līdzvērtīgas vārtsardzes. Laukumā ies tā, kura labāk sevi parādīs treniņos. Dažādu iemeslu un apstākļu dēļ novembra nometnē nepiedalās arī Renāte Fedotova, Karlīna Miksone un Anastāsija Ročāne. Ar katru pārrunājām plānus. Ceru, ka nākamajā nometnē komanda būs pilnā sastāvā."

Divas nedēļas pirms novembra nometnes notika talantu programmas treniņi, kuros piedalījās 22 paplašinātā saraksta spēlētājas. "Konkurence ir, un tā ir diezgan liela. Tiek paaugstinātas prasības, tāpēc notiek rotācija starp spēlētājām. Talantu treniņos dažas spēlētājas labi sevi parādīja un tika pie iespējas tikt iekļautām izlases sastāvā. Tās ir Viktorija Vengreviča, Taisija Smirnova un Diāna Skribina."

Pirmo reizi uz izlasi izsaukta Zviedrijas otrajā spēcīgākajā līgā spēlējošā latviešu izcelsmes aizsardze Anna Kristīne Gornela (Anna Gornell). "Oktobrī man uzrakstīja Annas aģents, pastāstīja par talantīgo spēlētāju, atsūtīja daudz video materiālu. Pēc kāda laika man uzrakstīja pati Anna, lūdzot, lai dodam viņai iespēju. Zviedrijā vēl turpinājās čempionāts, tāpēc varēju gan tiešsaistē, gan ierakstos izvērtēt viņu darbībā. Man patika tas, ko redzēju, tāpēc parādīju pārējam treneru štābam un nolēmām, ka novembra nometne ir īstais laiks, lai uzaicinātu Annu un iepazītos ar viņu klātienē. Pirmajā treniņā viņa parādīja sevi labi, komandā arī viņa tika pieņemta. Vai būs iespēja viņai iziet laukumā spēlē pret Angliju, to mēs izlemsim jau tuvāk spēlei."

"Kopumā man un treneru štābam galvā pamatsastāvs jau ir apmēram par 70%. Mazliet par pozīcijām vēl ir jautājumi. Taču uz katru pozīciju konkurence ir liela," uzsver R. Kvačovs. "Ko es sagaidu no spēles? Pašatdevi. Pašatdevi un spēles disciplīnu visas spēles gaitā gan aizsardzībā, gan pārejā no aizsardzības uzbrukumā. Tāpat arī komandas darbības - lai tiek izpildīti visi norādījumi momentos, kurus atstrādājam treniņos."

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija

     [+] [-]

, 2021-11-30 15:48, pirms 2 gadiem
Armēnija nolejas Beļģijai 0-19.. cerams nebūs vairāk.Sodien vēl viena angliete pateica,ka vēlas pārsist golu rekordu izlase,anglijas trenere jau arī visas intervijās stāsta par lot of goal in match. Anglijā nebūs Zviedrija,kas žēlos

     [+] [-]

, 2021-12-01 04:28, pirms 2 gadiem
Kas tas par treneri, kura vadībā šādi rezultāti, liekas, ka nevar sameklēt vispār, kas spēlēs un tā ir valsts izlase PČ atlasē - spēlē jaunietes un meitenes, iespaids, ka baidās un tiek pierunātas, kāpēc nav pieredzējušāko - nobijušās no sagrāvēm un metušas plinti krūmos? Treneri uz spaidu darbiem Kalnciema kūdras raktuvēs, visa federācijas banda jātriec auzās!