Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Noskaidrots, kas aizstāvēs Latvijas godu MTG Pasaules miera kausā Oslo

Andrejs Siliņš

Noskaidrots, kas aizstāvēs Latvijas godu MTG Pasaules miera kausā Oslo
Uzvarētāji bērnu nama "Imanta" jaunieši
Foto: Modern Times Group

Mediju grupas Modern Times Group (MTG) organizētais MTG Pasaules miera kausa lokālais turnīrs norisinājās aizvadītajā sestdienā, 27.augustā Skonto hallē. Labākie spēlētāji, kuri uzvaru guva desmit komandu konkurencē, šī gada Oktobrī jau otro reizi dosies uz Norvēģijas galvaspilsētu Oslo, lai tur aizstāvētu Latvijas godu galvenajā MTG Pasaules miera kausa izspēlē. Latvijas turnīrā uzvaru un ceļa zīmi uz Olso jau otro gadu pēc kārtas ieguva bērnu nama Imanta jaunieši.

Labākie noskaidroti

Otrajā MTG Pasaules miera kausā Latvijā šī gada 27.augustā piedalījās desmit dažādas komandas no visas Latvijas. Par iespēju doties uz Oslo cīnījās Valmieras SOS ciemata, Imantas bērnu nama, Stikli bērnu nama, Kalupes pamatskolas, Jelgavas bērnu sociālās aprūpes centra, Elejas bērnu un ģimeņu atbalsta centa, Īslīces SOS ciemata, Naujienas bērnu nama, Sauriešu dienas centra un bāreņu nama Līkumi futbola komandas.

27.augustā futbola spēles sākās jau no paša rīta 10:00 un fināla spēle noslēdzās vien pirms 16:00, kad sīvā cīņa tika noskaidrota labākā Latvijas komanda. Izšķirošajā spēlē tikās Sauriešu dienas centra un bērnu nama Imanta jaunieši. Vēsture atkārtojas, jo arī iepriekšējā gadā finālā tikās šīs pašas komandas. Pārāki izrādījās Imantas bērni, kuri uzveica pretiniekus ar rezultātu 2:0. Nu, viņiem priekšā galvenais – jau otro reizi pārstāvēt Latviju MTG Pasaules miera kausā Oslo šī gada oktobrī! Lai veicas!

20 pret 9 jeb Zvaigžņu spēle

Lai bērniem lielāks prieks, pēc fināla spēles notika Latvijas futbolistu kā Mihaila Zemļinska, Natālijas Vihrovas, Aleksandra Jeļisejeva un Lauras Volteres paraugdemonstrējumi un Zvaigžņu spēle, kurā piedalījās TV3 vadītāji un futbolisti – deviņi pieaugušie pret divdesmit bērniem (pa diviem no katras komandas). Pēc Zvaigžņu spēles visi bērni devās uz kinoteātri Forum Cinemas, lai atpūstos, skatoties animācijas filmas Vāģi 2 un Smurfi. Zvaigžņu spēlē pret mazajiem turnīra spēlētājiem stājās profesionāli futbolisti M.Zemļinskis, N.Vihrova, A.Jeļisejevs un L.Voltere, Nekā Personīga žurnālists Sandijs Semjonovs, TV3 Ziņu vadītājs Ģederts Ģelzis un Edijs Bošs, Bez Tabu reportieris Alberts Dinters un radio Star FM Ziņu vadītājs Ģirts Auzāns. Plašais Zvaigžņu pulks nepalīdzēja ietekmēt spēles gaitu un futbola mačs noslēdzās ar draudzību jeb rezultātu 2:2. Klātienē atbalstīt savējos bija ieradusies arī TV3 Ziņu vadītāja Agnese Vārpiņa.

Vairo izpratni par dažādo

MTG, organizējot MTG Pasaules miera kausu, vēlas veicināt MTG jauno Miera Vēstnieku attīstību, palīdzot iegūt bērniem labāku izpratni par kultūru atšķirībām, iecietības nozīmi sabiedrībā un savstarpēju cieņu, izmantojot futbola spēli. Turnīrs notiek saistībā ar Nobela Miera Prēmijas uzvarētāja paziņošanu šī gada oktobrī. Bērni Oslo tiks iesaistīti arī tādās izglītības aktivitātēs, par kurām atbild Nobela Miera centrs un Sarkanā Krusta organizācija. Bērniem turnīra laikā tiks vairota izpratne par to, cik svarīgs ir miers, iecietība, cieņa, utt. Šīs aktivitātes ietver arī Tolerances skolu un Miera gājienu. MTG Pasaules miera kauss Skandināvijā, Austrumeiropā un Āfrikā rīko vietēja mēroga jaunatnes turnīrus bērniem no nelabvēlīgas vides vecumā no 12 līdz 14 gadiem.

Informāciju sagatavoja
Marta Zandersone
Sabiedrisko attiecību koordinatore
TV3, TV6, Star FM

     [+] [-]

, 2011-08-30 11:37, pirms 13 gadiem
Lai veicas!

     [+] [-]

, 2011-08-30 16:34, pirms 13 gadiem
visu cieņu šā pasākuma rīkotājiem!

kāds nezin, kā mūsējiem veicās pagājušo gad?