Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Noslēgusies Jaunatnes Baltijas futbola līga

Noslēgusies Jaunatnes Baltijas futbola līga, kurā aizvadītajā sezonā sacentās seši klubi no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Polijas. Sporta kluba "Liepājas metalurgs" komanda ierindojās attiecīgi trešajā un otrajā vietā vecākajā un jaunākajā grupā.

Sacensības norisinājās divās vecuma grupās U – 13 (1995. gadā dzimušajiem zēniem) un U – 12 (1996. gadā dzimušajiem zēniem).

Vecākajā grupā triumfēja Polijas Podlazki reģiona futbola akadēmija "Podlazski ZPN", bet jaunāko grupā Baltkrievijas "Belcard" no Grodņas.

Jaunatnes Baltijas futbola līgas uzvarētāji tika noskaidroti četros posmos, kuri norisinājās pa vienam katrā no klubu pārstāvētajām valstīm. Liepājā tika aizvadīts trešais posms. Latviju šajā līgā pārstāvēja SK "Liepājas metalurgs" un "Šitika futbola skola" no Rīgas. Lietuvu FM "Vilnius" un FM "Kaunas", Baltkrieviju Grodņas "Belcard", bet Poliju - "Podlazki ZPN".

Pēdējais noslēdzošais posms norisinājās Grodņas pilsētā Baltkrievijā. Liepājas klubam, neskatoties, ka vairākos posmos piedalījās mūsu Jaunatnes futbola centra otrās komandas, pēdējā posmā bija iespējas kļūt par čempioniem abās grupās. Vecākajā – 1995. gadā dzimušo zēnu grupā – bija nepieciešams visās spēlēs uzvarēt, bet jaunākajā – 1996 gadā dzimušo zēnu grupā – tikai noturēt jau izcīnīto līderu pozīciju.

To diemžēl šoreiz neizdevās paveikt. U – 13 vecuma grupā "Liepājas metalurgs" turnīru iesāka ar uzvaru pār Grodņas "Smena" komandu (aizvietoja "Šitika FS", kuri uz pēdējo posmu neieradās) – 3:2. Taču tad sekoja trīs zaudējumu sērija ar vienādu rezultātu 0:1. Šajā sērijā liepājnieki zaudēja ne tikai saviem galvenajiem konkurentiem cīņā par uzvaru "Podlazki ZPN", bet arī FM "Kaunas" un "Belcard". Šā sabraukuma pēdējā spēlē nospēlēts neizšķirti ar FM "Vilnius" – 2:2.

Galarezultātā "Liepājas metalurgs" noslīdēja uz trešo vietu. Par uzvarētājiem kļuva Polijas "Podlazki ZPN", bet otrajā vietā ierindojās Grodņas "Belcard" no Baltkrievijas. "Šitika futbola skola" ierindojās sestajā pozīcijā.

Noslēguma posma labākā spēlētāja godu "Liepājas metalurga" sastāvā izpelnījās Emīls Knapšis.

Jaunākajā U – 12 vecuma grupā pirmo vietu nosargāt devās mūsu kluba šā vecuma otrais sastāvs. Pēdējo posmu "Liepājas metalurgs" sāka ar neizšķirtu spēlē pret FM "Vilnius" – 0:0. Taču parējās spēlēs nācās piekāpties. Ar 1:2 tika zaudēts ārpus konkursa startējošajai Grodņas „Smena” komandai, ar 0:1 FM „Kaunas”, ar 0:5 „Podlazki ZPN” un ar 1:6 Grodņas „Belcard”. Protams, ar šādiem rezultātiem vadību neizdevās nosargāt. Par šīs vecuma grupas uzvarētājiem kļuva Grodņas „Belcard” no Baltkrievijas. Otrajā vietā ierindojās sporta klubs „Liepājas metalurgs”, bet trešie palika Polijas „Podlazki ZPN”. Arī šajā vecuma grupā „Šitika FS” noslēdza dalībnieku sarakstu.

Cetrutajā posmā mūsu kluba komandā par labāko tika atzīts vārtsargs Gļebs Sopots.

"Starpsezonu periodā šis bija labs turnīrs ar labu organizāciju, kurā varējām krāt pieredzi un spēļu praksi. Uzdevuma uzvarēt turnīrā nebija, taču žēl, ka neizmantojām izdevību to izdarīt, jo pēdējā posmā mums tas bija reāli. Ja runājam par turnīra nākotni tad Polijas un Baltkrievijas puses izrāda lielu interesi. Turklāt iespējams, ka šo valstu klubu skaits nākamgad varētu palielināties. Savukārt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas klubiem būs pašiem sava Baltijas līga. Tā, ka pagaidām grūti teikt kāda būs atsaucība no šā reģiona. Mēs esam gatavi startēt abos turnīros. Tiklīdz būs zināmi konkrētāki nosacījumi lemsim kur ar kādām komandām startēt," sacīja
sporta kluba "Liepājas metalurgs" direktors Aleksandrs Stradiņš.

Informāciju sagatavoja:
"Liepājas metalurga" preses sekretārs Hārvejs Rudzītis