Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Brazīlija kļūst par pasaules čempioniem

Agris Suveizda

Brazīlija kļūst par pasaules čempioniem
Brazīlijas izlases futbolisti svin kārtējo vārtu guvumu
Foto: fifa.com

Šodien Brazīlijas pludmales futbola izlase kļuva par pasaules čempioniem, kļūstot par divpadsmitkārtējiem kausa ieguvējiem. Marseļas arēnā šovakar Brazīlija ar 5:3 pārspēja Itāliju, savukārt Portugāle ar 5:4 sakāva Spāniju, iegūstot bronzas godalgas.

Marseļas smiltīs Brazīlija bija nepārspējama, un arī šodien brazīlieši valdīja laukumā, skanot Brazīlijas ritmiem, jo arī tribīnēs viņiem piederēja pārsvars. Spēles beigu rezultāts ir 5:3. Varētu likties, ka laukumā ritējusi līdzīga cīņa, taču šī reize ir tā, kad rezultāts precīzi neattaino īsto situāciju laukumā.

Lai iekļūtu finālā, brazīliešiem nācās pasvīst, jo nācās atspēlēties gan ceturtdaļfinālā pret Krieviju, gan pusfinālā pret Portugāli. Taisnība bija tiem, kas Portugāles tikšanos ar brazīļiem uzskatīja par finālu pirms fināla. Tā arī bija, jo itāļi spēja būt līdzvērtīgi brazīliešiem vien epizodiski, pārsvarā trešdaļu sākumos. Spēles beigās gan brazīlieši piebremzēja, ļaujot itāļiem rezultātu padarīt mazāk apkaunojošu.

Brazīlijai piederēja nospiedošs pārsvars. Abas komandas nekautrējās sist pie jebkuras izdevības, tomēr itāļiem nekas cits neatlika, jo pie tādām izdevībām viņi tika gaužām maz. Savukārt Brazīlija spēlēja sev tik ierasto uzbrukuma futbolu. Parasti fināli ir sasprindzinājuma un intrigas pilni. Taču čempioniem nevarēja manīt nekādas uztraukuma pazīmes (ja vien spēles pirmajā minūtē, kad Espozito norībināja vārtu konstrukciju). Jau pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem brazīlieši spēlēja ļoti atraisīti, skaisti kombinējot un nemaz neuztraucoties, ka pēdējais sitiens vai potenciālā rezultatīvā piespēle ne vienmēr bija precīzs. Brazīlijas izlase vienkārši spēlējās un brīžiem pat ņirgājās par itāļiem. Likās, ka viņiem lielāku prieku izraisīja pretinieka apvešana vai precīza piespēle partnerim otrā laukuma pusē.

Pirmos divus vārtus nākamo uzvarētāju labā guva Bruno, kurš spēles sākumā uzņēmās līdera lomu. 28. minūtē rezultāta tablo vēstīja jau sagrāvi - 5:0. Tad brazīlieši atslābinājās un pārstāja uzbrukt tikpat intensīvi kā līdzšim. Līdz spēles beigām itāļi trīs vārtus atguva, no kuriem pēdējos guva Djego Maradona jr., kura spēles laiks šajā čempionātā nebija liels, toties to viņš izmantoja ļoti labi, iesitot divus vārtus.

Brazīlijas izlases trumpis šajā čempionātā noteikti nebija individuālā meistarība (kas gan,protams,viņiem bija pārliecinoši labākā šajā turnīrā) vai atsevišķu līderu spēle. Tā kā liela daļa brazīliešu pirmās iemaņas futbola prasmē gūst tieši pludmales smiltīs (tiem, kam tas ir iespējams,protams), labu spēlētāju šajā valstī netrūkst. Tāpēc Brazīlijas izlase spēja uzturēt augstu tempu visas spēles garumā, kas bija viens no noteicošajiem faktoriem uzvarās pār Spāniju, Krieviju un Portugāli, jo vienkārši pretiniekiem izsīka spēka rezerves. Pat Buru, kurš ir viens no labākajiem pludmales futbola meistariem pasaulē, šajā čempionātā bija diezgan nemanāms (pareizāk - neizcēlās uz komandasbiedru fona). Brazīlijas izlases vienlīdzīgi nokomplektētais sastāvs atspoguļojas rezultatīvo spēlētāju sarakstā - vismaz divus vārtus guva septiņi brazīlieši, bet vismaz četrus precīzus sitienus izdarīja veseli pieci. Tāpat arī vārtsargs Mao šo turnīru aizvadīja ļoti labi. Rupji kļūdījās arī viņš, bet tomēr vārtsargs itin bieži glāba komandu, kad spēlētāji bija aizsēdējušies pretinieku zonā.

Spēlē par trešo vietu uzvarēja Portugāle, ar 5:4 apspēlējot Spāniju. Pa trim vārtiem katrā komandā guva Madžers un Amarelle. Portugālis Madžers tādējādi kļuva par rezultatīvāko spēlētāju, apsteidzot savu komandas biedru Belčioru, kurš šajā spēlē palika bešā.

Šodienas spēļu rezultāti:

Spēle Rezultāts
Brazīlija - Itālija 5:3 (1:0;3:0;1:3)
Portugāle - Spānija 5:4 (1:0;3:1;1:3)

Rezultatīvākie spēlētāji:

Spēlētājs Komanda Vārti Spēles
Madžers Portugāle 13 6
Amarelle Spānija 11 6
Belčiors Portugāle 10 6
Naka Zālamana salas 8 3
Kukpaki Senegāla 8 3
Alans Portugāle 7 6
Bruno Brazīlija 7 6
Baskvēzs Francija 7 4
Bendžamins Brazīlija 6 6
Rikars Urugvaja 6 4

Čempionu titulu ieguvēji:

Komanda sk.
Brazīlija 12
Portugāle 1
Francija 1

Izmantotie resursi:
fifa.com

  +1 [+] [-]

, 2008-07-27 21:48, pirms 16 gadiem
juhu brazilija!

     [+] [-]

, 2008-07-27 21:59, pirms 16 gadiem
Spāņiem vajadzēja uzvarēt Portugāli..!

     [+] [-]

, 2008-07-27 23:38, pirms 16 gadiem
Brāzīļu gols, kur tika panākts 4-0, bija vienkārši konfekte..

     [+] [-]

, 2008-07-28 13:00, pirms 16 gadiem
Kārtējo reizi pierādijās tas, ka Portugālei ir izcila visa komanda, bet Spānijai izcils viens spēlētājs!