Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Mežeckis: "Spāņi uzvarēja likumsakarīgi"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Mežeckis: "Spāņi uzvarēja likumsakarīgi"
Jānis Mežeckis
Foto: Romualds Vambuts,
eSports.lv

Pēc Eiropas čempionāta pusfināla mača starp Spāniju un Krieviju (3:0) savos iespaidos par redzēto dalījās eSports.lv portāla "Euro 2008" turnīra eksperts - Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

"Es domāju, ka spēle parādīja situāciju, kāda tā ir - Spānija ir Spānija, un tā ir klasi augstāka komanda par Krieviju. Visu cieņu krieviem par viņu sniegumu iepriekšējās trīs spēlēs - neteikšu, ka tā bija sensācija, bet viņi pārsteidza daudzus. Arī Hidinks pierādīja, ka ir augstākā līmeņa treneris, kurš var izveidot lielisku komandu. To gan viņš pierādīja jau pirms tam gan ar Dienvidkoreju, gan ar Austrāliju.

Tomēr spāņu uzvara ar 3:0, manuprāt, bija likumsakarīga. Vēlreiz pierādījās, ka tomēr klase paliek klase. Manuprāt, spāņi bija lieliski sagatavojušies spēlei, viņu individuālā meistarība tomēr ir augstāka. Tas pats Aršavins - visu cieņu par iepriekšējām spēlēm, bet vakar varēja redzēt, ka pie lielākas uzmanības, neļaujot izvērsties, viņš vairs nevar īsti paspēlēt.

Biju mazliet pārsteigts, ka tika nomainīts Fernando Toress - tobrīd bija tikai 1:0, viss vēl varēja notikt - gan papildlaiks, gan pendeles. Redz, izlaida jauno uzbrucēju Gizu, kurš iesita. Tas lieku reizi pierādīja, ka Aragoness arī ir augstākās klases treneris, lai gan tādām komandām slikti treneri nemaz nevar būt.

Fināls patiešām būs ļoti interesants, tiksies divas spēkos līdzvērtīgas komandas. Spāņi pēdējoreiz finālā spēlēja tikai 1964. gadā, kad gan arī uzvarēja."

Lasiet vēl

eSports.lv eksperts Aleksandrs Starkovs
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Liela nozīme būs katrai...
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Horvātija un Vācija vēl...
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Krievija uzvarēja pelnīti"

eSports.lv eksperts Mihails Zemļinskis
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Grieķijai nav daudz cerību"
esports.lv: Eksperta viedoklis: Ronaldu sniegumu vēl uzlabos
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Nebija jānoraida, pendele...
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Zviedrus nepazinu"

eSports.lv eksperts Andrejs Štolcers
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Horvāti sevi ir pierādījuši"
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Itāļi bija pārāk lēni"
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Holandieši skrien kā trakie"
esports.lv: Štolcers: "Francijai nevarēja redzēt kolektīvu"
esports.lv: Štolcers: "Spāņi nepielāgojas citiem, bet spēlē...
esports.lv: Štolcers: "Turki ir malači"

eSports.lv eksperts Pāvels Šteinbors
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Krievijai būs grūti...
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Portugālei ir labas...
esports.lv: Šteinbors: "Krievija sākusi sajust savu spēli"
esports.lv: Šteinbors: "Finālā paredzu Nīderlandes un...

eSports.lv eksperts Māris Verpakovskis
esports.lv: Verpakovskis: "Horvāti pāragri sāka svinēt"

eSports.lv eksperts Jānis Mežeckis
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Pēc Turcijas uzvaras bija...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-27 17:46, pirms 16 gadiem
vo vo

     [+] [-]

, 2008-06-27 18:38, pirms 16 gadiem
Vai tad spaanji 1984 gadaa ar nespeeleeja finaalaa?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-06-27 18:43, pirms 16 gadiem
oveckins#1 rakstīja: drīzāk spānjiem paveicās nekā krieviem nepaveicās jo acīmredzami krievi bija labāki bet nevajadziigas kļūdas uzbrukumā un vēl jo vairāk aizsardzībā nelāva krieviem uzvarēt


Ej izguli paģiras, pokemon, un tad vēlreiz rūpīgi paskaties to maču, ja ir tāda iespēja. Spānija jau otro reizi uzvarēja Krieviju ar trīs vārtu pārsvaru un tādā gadījumā runāt par kaut kādu veiksmi ir vienkārši naivi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-06-27 18:48, pirms 16 gadiem
oveckins#1 rakstīja: es ar tewi nestrīdēšos jo naw vērts jo acīmredzami neko no fūža nerubī, pateikt ka spānji bija labāk- lūk tas ir naivi perduha


Krieviem pa visu speeli bija viens preciizs sitiens...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-06-27 18:52, pirms 16 gadiem
oveckins#1 rakstīja: es ar tewi nestrīdēšos jo naw vērts jo acīmredzami neko no fūža nerubī, pateikt ka spānji bija labāk- lūk tas ir naivi perduha


Es saprotu tavas dziļās skumjas, kas aizplīvuro tavu jau tā miglaino skatienu, liedzot tam pēdējās objektivitātes paliekas, un tāpēc piedodu tev šos izlēcienus, dārgo, nē, patiesi diženo un visvareno futbola "speciālist".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-27 19:04, pirms 16 gadiem
oveckins#1 rakstīja: ar ko spānija bija labāka ? ne ar ko jo varēja ļoti uzskatāmi redzēt kā krievi spieda spānjus pie vinju soda laukuma, tikai brāķi uzbrukumā un kļūdas aizsardziibā ļāva spānjiem triumfēt taču spānji ne ar ko nebija labāki laukumā


A tu maču vispār skatījies? Sitieni pa vārtiem 20-8, vārtu taisnstūrī 11-1, protams, spāņu labā. Viss ir absolūti likumsakarīgi - gan kļūdas, gan rezultāts. Tāpat kā pirmajā šo komandu spēlē grupu turnīrā. Var jau fanot par savu Krievzemi, tak jāprot arī pretinieks cienīt un atzīt, ka tas ir spēcīgāks. Spāņi uzvarēja uz vairāku faktoru rēķina, kurus jau Mežeckis arī ir minējis un tur es viņam pilnībā piekrītu. Augstāka spāņu individuālā meistarība (spāņu pussargi darīja, ko gribēja) + pilnībā zaudēti flangi krieviem (Žirkovs zaudēja visu, ko vien varēja) + viltīgāks treneris un taktiski gudrāka spēle (ģeniālas maiņas un taktikas variēšana atkarībā no spēles gaitas). Da arī paši krievu futbolisti atzina, ka uzvarējusi spēcīgākā komanda, tā ka nomierinies.

  -1 [+] [-]

, 2008-06-27 19:05, pirms 16 gadiem
kād Krievi spieda pasakiet man lūdzu es visu spēli baudiju kā Spāņi pa visu laukumu spēlēja kvadrātu!Pat pēc 1jiem vārtiem Spāņi turpināja dominēt un turēt bumbu pie sevis pat varēja būt 4 vārti,jo krievi jau beigās skraidija beztolkā gaidot finālsvilpi.

     [+] [-]

, 2008-06-27 19:08, pirms 16 gadiem
Oveckin, tu tak esi mulkitis.

Ar lielu baudu noskatijos, ka spani nirgajas par mazajiem sieru pirdeliem. Tikas divas atskirigas klases komandas. Sierini jau ta parleca pari savai dirsai. Rudeni pasaules cempja atlases bus sapiga nolaisanas uz zemes.

  -1 [+] [-]

, 2008-06-27 19:08, pirms 16 gadiem
Šodien labi RTVi raidijumā ,,Osoboje mņeņije'' pateic ,,Moskovskaja komsomolka'' galvenais redaktors: ,,Tie,kas aizvakar nosauca savus jaundzimušos dēlus par Gusiem,šodien skrēja uz Dzimtsarakstu nodaļām,lai viņu vārdus nomainītu uz-Vaņas,Saša,Serjožas u.t.t!''
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-06-27 19:11, pirms 16 gadiem
oveckins#1 rakstīja: 1. man patiik spānija
2. nekad nepatiks urlu zeme
3. runājot par pretinieka cienīšanu , to arii saku- krievi bija labāki un vrb nepelnīti zaudēja bet ko dariit priecājos par sawu favoriitu
4. spēli skatiijos un kā vēl skatiijos pashās beigās vsp patika KK sauklis atvadoties "visu labu, spēlējiet futbolu"

kurš šito urlu te ievilka?!jebal tev tak ātri jaārstējas!psc!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-06-27 19:37, pirms 16 gadiem
Nevajag paarsteigties, pusfinaalaa krievi jau bija pavisam cita komanda, nekaa pirmajaa kaartaa. Ja vinji speetu pret spaanjiem bizot taados pat aatrumos kaa pret Holandi, tad spaanju tehnisko paarsvaru nevareetu redzeet. Ne velti pirms speeles tik daudzi uzskatiija krievus par favoriitiem, par taadiem kaa paarcilveekiem, kas noskreeja un iedzina zemee holandieshus un tagad to pashu izdariis pret spaanjiem, bet pirms pusfinaala bija ceturtdaljfinaals, un peec taa krievu baterijas bija tukshas.

     [+] [-]

, 2008-06-27 19:38, pirms 16 gadiem
oveckins#1 rakstīja: drīzāk spānjiem paveicās nekā krieviem nepaveicās jo acīmredzami krievi bija labāki bet nevajadziigas kļūdas uzbrukumā un vēl jo vairāk aizsardzībā nelāva krieviem uzvarēt

saprotu,ka esi krievu fans,bet tu pats nonāc pretrunās.Saki,ka aizsardzība slikta un daudz nevajadzīgu kļūdu uzbrukumā.Tātad,pats apgalvo,ka krievi bija vājāki.
Ja par spēli,tad spāņi uzvarēja pilnībā pelnīti,jo droši kontrolēja bumbu,ļoti labi un precīzi spēlēja aizsardzībā(līdz soda laukumam jau krievi tika ar grūtībām,tālāk viņus vienkārši nelaida),kā arī uzbrukums diezgan labs un aktīvs.Spāņi neko pārcilvēcisku nerādīja,bet izslēdza no spēles visus krievu trumpjus,uzspieda savu spēli un mierīgi(cik nu mierīgi,bet īpaša spiediena no krievu puses pa spēli tā arī nemanīju) noveda spēli līdz likumsakarīgam galaiznākumam.

  -1 [+] [-]

, 2008-06-27 19:46, pirms 16 gadiem
M rakstīja: Nevajag paarsteigties, pusfinaalaa krievi jau bija pavisam cita komanda, nekaa pirmajaa kaartaa. Ja vinji speetu pret spaanjiem bizot taados pat aatrumos kaa pret Holandi, tad spaanju tehnisko paarsvaru nevareetu redzeet. Ne velti pirms speeles tik daudzi uzskatiija krievus par favoriitiem, par taadiem kaa paarcilveekiem, kas noskreeja un iedzina zemee holandieshus un tagad to pashu izdariis pret spaanjiem, bet pirms pusfinaala bija ceturtdaljfinaals, un peec taa krievu baterijas bija tukshas.

Baterijas varbūt bija pilnas,bet spāņi vienkārši neitralizēja viņu līderus!
Domāju,ka ja nīderlandieši nebūtu bijuši tik iedomīgi,un mazliet nopietnāk ņēmuši vērā krievus,tad rezultāts būtu bijis pavisam cits!

     [+] [-]

, 2008-06-27 21:08, pirms 16 gadiem
Es esmu krievu fans... Un pasaku... Spānija uzvarēja likumsakarīgi... Ja kāds nepiekrīt, lai iet iemest kaku tualetē.

     [+] [-]

, 2008-06-28 00:26, pirms 16 gadiem
Ļoti garlaicīga spēle bija.. uz vieniem vārtiem. Krievi vēl kādu laiciņu nevarēs spāņiem turēt līdzi.