Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

"Besiktas" sīvā cīņā pieveic Denizli klubu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Turcijas futbola Superlīgas 6. kārtas spēlē savā laukumā smagi klājās vieniem no čempionāta favorītiem – Stambulas kluba "Besiktas" futbolistiem. Taču galarezultātā viņiem tomēr izdevās pārspēt "Denizlispor" vienību ar 3:2.

Pašā spēles sākumā mājinieku līdzjutējus sagaidīja šoks, jo jau pēc nospēlētām desmit minūtēm viņu atbalstītais klubs bija nonācis zaudētājos ar 0:2. Abus vārtus "Denizlispor" rindās guva Fatihs Egediks. Taču "Besiktas" spēlētāji saņēmās, un, noslēdzoties pirmajam puslaikam, viņiem jau bija izdevies rezultātu līdzsvarot – 2:2. Savukārt 60. minūtē mājiniekus pirmoreiz vadībā izvirzīja čīliešu pussargs Rodrigo Tello, kuram tas jau bija otrais precīzais raidījums šajā mačā. Viņa gūtie vārti arī atnesa uzvaru "Besiktas" vienībai.

"Besiktas" galvenais treneris Ertugruls Saglams pēc spēles uzteica savus padotos: "Spēlētāji nepadevās. Viņi palielināja spiedienu, kā rezultātā pirms pārtraukuma izdevās panākt izlīdzinājumu." Tiesa, treneris norādīja arī uz kļūdām, kas radās, dažiem spēlētājiem pārāk aizraujoties ar individuālām darbībām.

Turpretim "Denizlispor" treneris mazāk izvērtēja savu un pretinieku sniegumu, bet vairāk komentēja spēles galvenā tiesneša darbību. "Ja mēs būtu piecus vārtus priekšā, mēs tik un tā beigās zaudētu ar 5:6," sūdzējās Guvenčs Kurtars. "Tiesnesis atņēma mums spēli un atdeva to pretiniekiem."

Izcīnītā uzvara "Besiktas" klubam turnīra tabulā joprojām ļauj turēties divu punktu attālumā no "Galatasaray" kluba, kas šajā kārtā arī izcīnīja uzvaru, tādējādi saglabājot līderpozīcijas. "Galatasaray" izbraukumā ar 1:0 pārspēja līgas jaunpienācējus "Kasimpasa" futbolistus. Vienīgos vārtus spēles 73. minūtē guva Umits Karans.

Joprojām "kā pa celmiem" klājas "Fenerbahce" vienībai, kas izbraukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar "Bursaspor". Pašreizējo čempionu bilance sešās spēlēs ir divas uzvaras, trīs neizšķirti un viens zaudējums, kas klubam kopvērtējuma tabulā šobrīd ļauj ierindoties astotajā pozīcijā.

Citās 6. kārtas spēlēs uzvaras izcīnīja arī "Ankaragucu", "Kayserispor", "Sivasspor" un "Gaziantepspor".

Turcijas Superlīga.
6. kārtas spēļu rezultāti (21. – 23. septembris)

"Ankaragucu" – "Buyuksehir" 1:0
"Manisaspor" – "Trabzonspor" 1:1
"Besiktas" – "Denizlispor" 3:2
"Kayserispor" – "Ankaraspor" 3:1
"Konyaspor" – "Genclerbirligi" 1:1
"Kasimpasa" – "Galatasaray" 0:1
"Bursaspor" – "Fenerbahce" 1:1
"Genclerbirligi OFTAS" – "Gaziantepspor" 1:2
"Rizespor" – "Sivasspor" 0:2

Kopvērtējuma tabula.
1. Galatasaray 16 p.
2. Besiktas 14 p.
3. Sivasspor 12 p. (5 spēlēs)
4. Kayserispor 11 p.
5. Ankaragucu 11 p.
6. Trabzonspor 9 p. (5 spēlēs)
7. Buyuksehir 9 p.
8. Fenerbahce 9 p.
9. Gaziantepspor 9 p.
10. Manisaspor 8 p.
11. Bursaspor 6 p.
12. Kasimpasa 6 p.
13. Denizlispor 5 p.
14. Genclerbirligi 5 p.
15. Genclerbirligi OFTAS 4 p.
16. Konyaspor 4 p.
17. Rizespor 4 p.
18. Ankaraspor 2 p.

Izmantotie resursi:
www.turkcellsuperlig.com.tr
www.turkishdailynews.com.tr