Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Ezils pamet "Arsenal", lai pievienotos "Fenerbahce"

Edvards Eglītis
Edvards Eglītis

Oficiāli: Ezils pamet "Arsenal", lai pievienotos "Fenerbahce"
Mesuts Ezils. Foto: Fenerbahce.org / AFP

Pēc vairāk kā nedēļu garas gaidīšanas oficiāli paziņots, ka turku izcelsmes Vācijas futbolists Mesuts Ezils noslēdzis līgumu ar Turcijas futbola grandu Stambulas "Fenerbahce". 2014. gada Pasaules kausa čempions Ezils astoņus gadus pārstāvēja Londonas "Arsenal", kur palīdzēja izcīnīt trīs Anglijas FA kausus.

Par Ezila pievienošanos "Fenerbahce" pēdējā gada laikā, ņemot vērā nesaskaņas ar "Arsenal" un spēlētāja vēlmi pārstāvēt Stambulas klubu kopš bērnības, tika spekulēts bieži. Šomēnes gan "Fenerbahce", gan pats futbolists aktīvi intriģēja atbalstītājus sociālajos medijos par iespējamo sadarbību. Ezils Stambulā ieradās jau pirms nedēļas, lai iepazītos ar kluba vadību un nokārtotu medicīnisko pārbaudi.

Kopš kļūšanas par visu laiku labāk apmaksāto spēlētāju "Arsenal" vēsturē, Ezils vairāk laika pavadījis mačus skatoties no rezervistu soliņa vai mājām, nekā pats atradies laukumā. 2020./21. gada sezonas pirmajā pusē vācu pussargs tika izlaists no "Arsenal" Premjerlīgas un UEFA Eiropas līgas komandas pieteikuma. Savu pēdējo spēli "Arsenal" kreklā Ezils aizvadīja pagājušā gada martā.

Mesuts Ezils "Arsenal" pievienojās 2013. gadā pēc vairākām veiksmīgām sezonām Madrides "Real" klubā. Vācu pussarga negaidītā pievienošanās lielgabalniekiem noveda pie 254 nospēlētām spēlēm, kurās pussargs guva 44 vārtus un atdeva 71 rezultatīvu piespēli. 2014., 2015. un 2017. gadā "Arsenal" un Ezils svinēja Anglijas FA kausa iegūšanu.

"Arsenal" un Ezils vienojās pārtraukt pussarga līgumu sešus mēnešus pirms tam bija paredzēts beigties. 32 gadus vecais futbolists Londonā pelnīja 350 000 mārciņu nedēļā, tāpēc pievienošanās "Fenerbahce" krietni samazinās futbolista ienākumus. Ziņots, ka Ezils līdz 2024. gadam Stambulas klubā nopelnīs 67 300 mārciņas nedēļā jeb 3,5 miljonus mārciņu gadā.

"Fenerbahce" šobrīd Turcijas līgā ieņem trešo vietu aiz sīvākajiem sāncenšiem "Besiktas" un "Galatasaray", kā arī līgas titulu nav uzvarējuši kopš 2014. gada.

Ezils bija pateicīgs bijušajiem komandas biedriem un atbalstītājiem: "Es gribētu pateikties "Arsenal" par šo apbrīnojamo ceļojumu pēdējo septiņarpus gadu laikā. Atbalsts, ko esmu saņēmis no komandas un līdzjutējiem šeit pavadītajā laikā, ir bijis patiesi neticams un par ko vienmēr būšu pateicīgs. "Arsenal" fani uz visiem laikiem paliks manā sirdī. Es būšu lielgabalnieks uz mūžu - par to nav šaubu." 32 gadus vecais vācu pussargs arī pateicās bijušajam galvenajam trenerim Arsēnam Vengeram, kluba vadībai par sadarbību un novēlēja turpmāko veiksmi. "Arsenal" mājaslapā galvenais treneris Mikels Arteta un kluba tehniskais direktors Edu pauda pateicību Ezilam par pavadīto laiku Londonā, arī godinot spēlētāja sasniegumus un novēlot veiksmi Turcijā.

Londonas klubs tikmēr vienojies par Madrides "Real" pussarga Martina Ēdegora izīrēšanu. Vienošanās kļūs oficiāla, kad spēlētājs būs nokārtojis medicīniskās pārbaudes.

Izmantotie resursi:
https://www.arsenal.com/news/thank-...