Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Štolcers: "Spāņi nepielāgojas citiem, bet spēlē kā paši grib"

Štolcers: "Spāņi nepielāgojas citiem, bet spēlē kā paši grib"
Andrejs Štolcers
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

eSports.lv eksperts "Euro 2008" turnīra laikā - Andrejs Štolcers - dalījās pārdomās par svētdien aizvadīto turnīra ceturtdaļfināla spēli, kurā Spānija pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pārspēja Itāliju un kvalificējās pusfinālam, kur tiksies ar Krieviju.

"Spāņi šajā cīņā izskatījās nedaudz "vieglāki", kaut arī to sniegumu, kādu demonstrēja grupu turnīrā, viņi nespēja parādīt. Itāļi paļāvās uz to, ka viņu rindās ir futbolisti, kuri jebkurā brīdī var mainīt spēles gaitu, tādēļ ar lieliem spēkiem uz priekšu nedevās. Man personīgi šajā turnīrā ļoti patīk Spānijas sniegums - spāņu jaunā paaudze spēlē ātri, pārliecinoši un savas ambīcijas spēj apstiprināt ar laukumā parādīto. Lai pret kuru pretinieku Spānija spēlētu, solīds pārsvars tai veidojas gan centrā, gan malējos flangos. Pretiniekam tādēļ jābūt ļoti uzmanīgam, lai neizlaistu no uzraudzības spāņu uzbrucējus un pussargus, kuri nekautrējas sist pa vārtiem no jeburas pozīcijas. Aizsargājoties pret Spāniju, jābūt ciešai, disciplinētai organizācijai, aizsargiem pēc iespējas ciešāk jāspēlē citam pie cita, lai spētu vienlaikus pārvietoties un neļautu spāņiem ar labām piespēlēm un tehnisko arsenālu radīt lielus "koridorus", kuros ļoti ērti jūtas Davids Vilja un pārējie Luisa Aragonesa uzbrukuma līderi.

Par Itāliju. Godīgi sakot, gaidīju no šīs izlases vairāk "Euro 2008" turnīrā. It kā jau arī viņi spēja izveidot labus vārtu gūšanas momentus, taču pievīla realizācija, tāpat vidējai līnijai pietrūka spēcīga atbalsta un pretuzbrukumu taktika nesanāca efektīva. Konkrētajā vakardienas mačā spāņi spēles ziņā izskatījās stiprāki, pierādot to arī 11 metru sitienos, kur, manuprāt, daudz pārliecinošāk vajadzēja sevi apliecināt Bufonam. Varēja redzēt, ka psiholoģiski viņš nebija gatavs šai sērijai - pietrūka arī spēka. Kasiljass veiksmīgāk izvēlējās pozīcijas, tāpat arī itāļu sitēji nespēja trāpīt augšējos stūros. Pārspēt tik augsta līmeņa vārtsargus, nesitot spēcīgi un augšējā stūrī, ir ļoti grūti, jo viņiem ir teicami "atstrādāta" reakcija. Jau pašā sitiena izdarīšanas brīdī viņi sāk pārvietoties uz bumbu.

Turnīrā vēl atlikušas trīs spēles - pusfināli un fināls. Izteikt jebkāda veida prognozes ir grūti, tomēr manā skatījumā nelielas priekšrocības ir Spānijai. Uz Krievijas, Turcijas un Vācijas fona spāņi izceļas ar lielisku tehniku, kā arī ar mobilu uzbrucēju un pussargu līniju, kas spēj pārvietoties reaģējot uz spēles ritmu. Jā, tur tā lieta, ka spāņi paši piedāvā spēles ritmu, nevis pielāgojas pretiniekam. Pārējās trīs izlases vairāk skatīsies uz to, kā spēlēs sāncenši, kamēr spāņi paši centīsies diktēt noteikumus, spēlēs kā gribēs.

Par pārējām trim izlasēm. Turcija jau ir pierādījusi, ka cīnīsies līdz pēdējai sekundei, savu raksturu ir apliecinājusi arī Krievijas komanda. Nudien negaidīju, ka krievi var spēlēt tādos ātrumos, kā viņi to izdarīja pret Nīderlandi. Savukārt Vācija pamazām progresē un kļūst labāka, spēlējot to pašu pragmatisko futbolu. Jebkurai no šīm četrām komandām ir iespēja tikt finālā, kaut arī spāņu izredzes vērtēju mazdrusciņ augstāk."

Lasiet vēl

eSports.lv eksperts Aleksandrs Starkovs
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Liela nozīme būs katrai...
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Horvātija un Vācija vēl...
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Krievija uzvarēja pelnīti"

eSports.lv eksperts Mihails Zemļinskis
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Grieķijai nav daudz cerību"
esports.lv: Eksperta viedoklis: Ronaldu sniegumu vēl uzlabos
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Nebija jānoraida, pendele...
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Zviedrus nepazinu"

eSports.lv eksperts Andrejs Štolcers
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Horvāti sevi ir pierādījuši"
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Itāļi bija pārāk lēni"
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Holandieši skrien kā trakie"
esports.lv: Štolcers: "Francijai nevarēja redzēt kolektīvu"

eSports.lv eksperts Pāvels Šteinbors
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Krievijai būs grūti...
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Portugālei ir labas...
esports.lv: Šteinbors: "Krievija sākusi sajust savu spēli"
esports.lv: Šteinbors: "Finālā paredzu Nīderlandes un...

eSports.lv eksperts Māris Verpakovskis
esports.lv: Verpakovskis: "Horvāti pāragri sāka svinēt"

eSports.lv eksperts Jānis Mežeckis
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Pēc Turcijas uzvaras bija...

  +3 [+] [-]

, 2008-06-23 15:16, pirms 16 gadiem
Protams, protams, Bufons ir vainiigs, jo atvairiija tikai vienu pendeli, un vispaar nebija gatavs psihologjiski, kameer lieliskie de Rossi un di Natale, nesagaidiijushi nepiecieshamo psihologjisko atbalstu no Bufona, tagad tiek pasludinaati par nevainiigiem upuriem Starp citu, zinot vaartsarga reakcijas aatrumu, var matemaatiski pieraadiit, ka labi sista pendele ir totaali un absoluuti bezceriigi NEATVAIRAAMA!

Arii itaalji speeleeja tieshi taa kaa gribeeja, proti, taa kaa parasti Ar paaris vaartu momentiem vinjiem parasti pietiek.

  +7 [+] [-]

, 2008-06-23 15:24, pirms 16 gadiem
Eksperts kas eksperts

  +3 [+] [-]

, 2008-06-23 15:25, pirms 16 gadiem
Tur jau tā lieta, ka itāļi nespēlēja tā kā parasti. No tās spēles, kas bija WC 2006, nebija ne smakas un tur vainīgs ir treneris un Toni.

Bufons jau ir garāks par Kasiljasu, īsti nesapratu par to, ka Kasiljass labāk izvēlējies pozīcijas. Vai tad viņi abi pa vidu nestāv sitien izdarīšanas brīdī?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-06-23 15:31, pirms 16 gadiem
Cik es atceros, tad 2006. gadaa itaaljiem bija tikai viens superierocis, kas ljaava uzvareet izshkjiroshaas speeles - Faabio Grosso piesleegshanaas uzbrukumiem. Vakar Grosso bija nodarbinaats ar Fandelam neredzamu paarkaapumu produceeshanu savaa laukuma pusee, taapeec arii sanaaca tik maz, un vieniigajaa reizee, kad Faabio tieshaam bija biistamaa poziicijaa, Toni aizspeera projaam bumbu.

Veel, protams, truuka Pirlo - bet vinja truukumu nespeetu kompenseet arii 2006. gada Itaalijas izlase.

  +3 [+] [-]

, 2008-06-23 15:39, pirms 16 gadiem
ja pirlo pietruka, jo vins italiem veido speli...un vel pietrukst kaDA uzbruceja kas varetu noslegt uzbrukumus!ko tas stolcers saprot pats tada limeni nau spelejis un tagad te stasta ka bufons nebijis nosknojies ta ir tira veiksme kert pendeles jo tev var pietrukt tikai paris cm lai atsistu bumbu lecot!

     [+] [-]

, 2008-06-23 15:43, pirms 16 gadiem
Tony bija izdevības, bet tas jau pierasts ka viņš nevar iesist. un ko dot taas visas izdevības?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-23 16:23, pirms 16 gadiem
Tevocis_Dons rakstīja: Andrej labak iemaci pareizu attieksmi pret futbolu Olimps speletajiem,ta lai vini tiktu karjera augstak par LMT ligas pastarisu komandu,nevis fantaze par Spaniem. protams,nesaku,ka Tu slikti stasti par futbolu,bet es pats ari saprotu,ka Spani spele.

SHAUBOS!!!!TU PARASTI GULI AP TO LAIKU,KAD VINI SPEELEE!!!!!!!

  -2 [+] [-]

, 2008-06-23 16:25, pirms 16 gadiem
ANDREJAM JAU IR PIEREDZE....KRIEVIJA,ANGLIJA...

  -2 [+] [-]

, 2008-06-23 16:27, pirms 16 gadiem
pAR PENDELĒM,EXPERTIŅ,TU LEJ GATAVU ČUGUNU.....

  +2 [+] [-]

, 2008-06-23 16:30, pirms 16 gadiem
lollipop rakstīja: eksperts atradies...


Nez kāpēc es šaubos, ka tu pats kko esi savā dzīvē sasniedzis...Tāpēc shut up
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja