Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Mouriņjo uz Itāliju vai Vāciju?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Portugāļu futbola speciālists Žozē Mouriņjo, kurš nupat pametis Londonas "Chelsea", netieši licis noprast, ka viņa nākamā darba vieta varētu būt Itālijā vai Vācijā.

Vispirms Mouriņjo izteicis savas domas par perspektīvām vēl kādreiz vadīt kādu komandu Anglijā: "Kā treneris es atgriezīšos Anglijā, taču nevēlos Angliju kā savu nākamo soli - tai jābūt citai valstij, citai pieredzei, citam futbolam. Man ir 44 gadi, un es ceru, ka nākotnē vēl daudzus gadus pavadīšu Anglijā. Es mīlu Anglijas futbolu." Iespējams, starp Mouriņjo un "Chelsea" ir noruna, ka treneris šobrīd nedrīkst vadīt kādu no citām Anglijas komandām (lai "nespēlētu" pret savu bijušo klubu), tomēr droši tas nav zināms, jo līguma laušanas nosacījumi nav publiski pieejami.

Pēdējā laikā bija daudz baumu, ka Mouriņjo varētu kļūt par dzimtās Portugāles izlases treneri, nomainot Felipi Skolari, taču pats Mouriņo šīs baumas noliedza: "Negribu Portugāles izlasi. Saku to skaidri un gaiši. Gribu, lai Portugālei veicas, vēlos, lai viņiem sokas darbs un negribu, lai Skolari manis dēļ būtu jāšaubās par savu darba vietu. Nevēlos trenēt ne tikai Portugāles izlasi, bet arī atrasties Portugāles futbolā vispār."

Mouriņjo devis netiešu mājienu par iespējamo nākamo savas pieturas punktu. Daudziem zināms fakts, ka Mouriņjo pārvalda ne tikai dzimto portugāļu un angļu valodu, bet arī spāņu un franču valodas. Taču, runājot par valodām, viņš sacījis, ka vēlas pavisam jaunu pieredzi un iemācīties kādu jaunu valodu. Mouriņjo izteicies: "Man jāizvēlas starp itāļu un vācu valodām. Nākamās vietas izvēlē man svarīga būs arī atmosfēra, lai varu realizēt savu personību." Nobeigumā Mouriņjo arī sacījis, ka nevēlas atstāt negatīvu ietekmi uz "Chelsea" - viņš arī negrib nekādas Londonas kluba spēlētāju un fanu protestu akcijas vai ko tamlīdzīgu.

Izmantotie resursi:
www.bbc.com

  -2 [+] [-]

, 2007-09-22 04:43, pirms 17 gadiem
Resepct,zināt šīs valodas-angļu,spāņu,franču un portugāļu valodu!Ja vēl iemācīsies itaļu valodu,njā!
Hmm,man vēl japacenšas,lai tiktu līdz Žozē Mouriņju valodu līmenim-pietrūkst tikai franču valodas!Pārējās valodas saprotu un runāju(angļu,spāņu,latviešu,tika itāļu valodā vēl japacenšas)!
Ceru,ka Muris trenēs kādu itāļu klubu!

  -1 [+] [-]

, 2007-09-22 06:09, pirms 17 gadiem
manuprtaat vins vareetu treneet juentus, inter vai lyon .

     [+] [-]

, 2007-09-22 06:12, pirms 17 gadiem
kaut gan juventus vins netrenees, jo vini nestartee eirokausos, a mourinjo taadu komandu negribees treneet.

  -1 [+] [-]

, 2007-09-22 07:54, pirms 17 gadiem
Maurinjo poliglots - ka tik naudas peec nesaak krievu valodu maaciities
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2007-09-22 09:16, pirms 17 gadiem
Sāksim ar to kā portugāļu valoda ir krietni atšķirīga,nekā tas ir gadījumā ar spāņu un itāļu valodām!
Franču valoda,pieņemu,ka zini ka ir ļoti sarežģīta un grūta!Patiesība cilvēkam zinot 4-5. valodas tas jau ir ļoti apsveicami!Tie kas zin vairāk,tie jau ir valodas ģēniji!
Attiecībā uz Muri-viņš jau zin arī franču valodu(kas tiesa arī nāk no romāņu valodas saimes),bet ir ļoti atšķirīga no spāņu,itāļu un vēl jo vairāk no portugāļu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-22 09:32, pirms 17 gadiem
šitam vecim jau tiesam nebus problemu darbu atrast

  -2 [+] [-]

, 2007-09-22 09:42, pirms 17 gadiem
uz Werder

  +1 [+] [-]

, 2007-09-22 10:37, pirms 17 gadiem
Es jau domāju, ka visdrīzāk tā vispirms būs Itālija, jo jau vēl pirms pāris gadiem viņš izteicās, ka noteikti vēlētos pēc Chelsea posma strādāt Itālijā. Tikai tagad viņam jāatrod liels klubs ar lielu naudu, jo bez šiem 2 apstākļiem nekas nebūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2007-09-22 11:06, pirms 17 gadiem
Ceru uz kādu labu klubu, tagad LIELAJIEM klubiem no Vacijas un Italijas ir iespeja, njaem ciet

     [+] [-]

, 2007-09-22 11:20, pirms 17 gadiem
Ja aizdomājas par kādu vācu klubu, kuram šobrīd derētu jauns treneris - uzreiz pat grūti pateikt! Protams, te jāmeklē tikai strap Bundeslīgas līderiem, jo uz tās lejasgala komandām Maurs toč neietu, un tās arī viņu nespētu atļauties!!! 1.variants - Werder. Komandas sniegums pagaidām ir ļoti bēdīgs, tikai 13.vieta B-līgā. Bet domāju, ka ne trenerī tur vaina, vnk traumēti galvenie komandas līderi. Tāpēc dotu maz procentu, ka ies uz Werder. 2.variants - Štutgarte - pašreizējie čempioni, kas ar pagaidām buksē B-līgā (10.vieta, 2 uzvaras 5 spēlēs). Bet maz ticās, ka viņi spētu atļauties Mauru. Tiesa, abām šīm komandām par labu iet fakts, ka tās spēlē ČL!!!
Bet principā dotu 90%, ka viņš ies uz Itāliju. Tur ir vairāk klubu, kas spētu viņam labu piķi samaksāt!

  +1 [+] [-]

, 2007-09-22 11:25, pirms 17 gadiem
Iedomīg gan viš ir un nezinu vai kurš katrs klubs viņu ņems pretī atplestām rokām, nemaz nerunājot par ciparu kas viņam jāmaksā būtu.

  +2 [+] [-]

, 2007-09-22 11:36, pirms 17 gadiem
...ir izskanējušas domas ,ka nākošais klubs varētu būt Inter...kluba prezidents Moratti vienmēr ļoti labi atsaucies par Mourinjo....kluba stils un itāļu futbols -ļoti piemērots Mourinjo portostilam...piedevām šosezon Inter un Mančini neiet ...zaudējums Fenerbache un arī sērijā A nav līderis...vienīgā nelaime -Mančini ir līgums vēl uz 5 gadiem, un to laužot jāmaksā liela kompensācija....taču noteikti ir tur arī varianti...

     [+] [-]

, 2007-09-22 11:54, pirms 17 gadiem
2Javier.Franču valoda nebūt nav tik sarežģīta kā varētu likties.Ikdienas sakarsme ar to rada tikai baudu.Par Maurinjo-mana prognoze varētu būt Inter,jo šis klubs savā ziņā līdzinās Chelsea(vismaz ar izšķērdīgo kadru politiku).Inter zaudējums Turcijā varētu pamudināt komandas vadību kaut ko mainīt.Milan diez vai,jo Ančelotti tomēr ir kluba vadības cilvēks un labs prezidenta draugs.Juventus-diez vai Maurinjo gribēs vadīt komandu,kas nespēlē Eirokausos(kaut gan varbūt tas viņam būtu labs izaicinājums).Pārējās itāļu komandas man nešķiet maksātspējīgas.Vācijā šobrīd man liekas nav neviens klubs,kas varētu interesēt Maurinjo,tikai Bayern,bet viņi šobrīd noteikti nemainīs treneri.Lasīju šeit vienu komentu par Lionu-negribētos gan,ka Francijas čempionus trenē ārzemnieks!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja