Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" plāno iesniegt apelāciju par izslēgšanu no 1. līgas

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Jēkabpils" plāno iesniegt apelāciju par izslēgšanu no 1. līgas
"Jēkabpils" direktors Ruslans Bajārietis pirmssezonas 1. līgas preses konferencē
Foto: LFF.lv

Reģionālais portāls bdaugava.lv ("Brīvā Daugava"), atsaucoties uz "Jēkabpils" kluba direktora Ruslana Bajārieša sacīto. vēsta, ka no komanda.lv 1. līgas izslēgtais klubs "Jēkabpils" plāno iesniegt apelāciju, nepiekrītot LFF lēmumam izslēgt komandu no turnīra.

Atgādinām, ka attiecībā uz 1. līgu LFF izvērtēja "Jēkabpils" un "Ogres" komandu darbības, kas šķitušas aizdomīgas un vērstas uz spēļu rezultāta ietekmēšanu, kā rezultātā ticis pieņemts lēmums par abu šo komandu izslēgšanu.

Kā vēsta bdaugava.lv, ne futbola kluba "Jēkabpils" direktors Ruslans Bajārietis, ne komandas spēlētāji nepiekrīt, ka spēļu gaita tikusi speciāli ietekmēta. Bajārietis tiek citēts: "Savu godu centīsies aizstāvēt gan komanda, gan katrs diskvalificētais spēlētājs atsevišķi. Mēs pie tā strādājam vairākos virzienos. Vērsīsimies LFF apelāciju komisijā ar lūgumu pārskatīt lēmumu par diskvalifikāciju, jo tas nav pamatots. Komisija iesniegumus parasti izskata ātri – nedēļas laikā. Ja rezultāts nebūs mums labvēlīgs, varam vērsties tālāk UEFA. Tāpat neesam izslēguši iespēju vērsties policijā, jo tas, par ko apsūdz diskvalificētos spēlētājus, faktiski ir kriminālpārkāpums. Disciplinār­lie­tu komisija nav mūs iepazīstinājusi ar konkrētiem pierādījumiem. Esam lūguši viņus to darīt. Nezinu, kāda būs atbilde, iespējams, ka atteiks, sakot, ka viņi tādus materiālus neizsniedz. Tas viss izskatās kā intrigas.

Ja jau bija zināms, ka spēles ar Jelgavas komandu rezultāts ir sarunāts un tiek liktas lielas likmes uz to, ka mēs zaudēsim sešus vārtus, kā­pēc tad mums vajadzēja ielaist arī septītos un astotos? Mēs esam gatavi līdz galam cīnīties par komandas un pilsētas godu."

Bajārietis piebildis, ka līdz ar diskvalifikāciju klubam sezona ir beigusies. Ja nekas nemainīsies, tad ir iespēja nākamajā sezonā sākt cīņu 2. līgā. Tāpat futbolisti tagad var spēlēt citos klubos vai ziemā telpu futbolu. Pēc paziņojuma par komandas diskvalifikāciju sabiedrībā tās darbība tiek saistīta ar Jēkabpils pašvaldību un Sporta centru. Ba­jārietis portālam skaidrojis, ka tam nav pamata, jo futbola klubs ir patstāvīga biedrība. Tiesa, tā gan ir saņēmusi finansiālu atbalstu no Jēkabpils domes, un tai ir sadarbības līgumi ar Jēkabpils Sporta centru un Sporta skolu.

Jēkabpils pašvaldības priekšsēdētāja vietniece sociālajos jautājumos Līga Kļaviņa portālam bdaugava.lv sacīja, ka si­tuācija ir nepatīkama domei kā komandas finansētājai, un pašvaldība noteikti neatbalsta šādu negodīgu praksi, ja tāda ir bijusi. Paš­valdība arī ir informēta par to, ka klubs neatzīst diskvalifikāciju un iesniegs apelācijas lūgumu.

Kļaviņa: "Mēs sekosim, kāds būs apelāciju komisijas lēmums, un ņemsim to vērā, lemjot par nākamā gada budžeta pieprasījumu futbolam. Biedrībai "Futbola klubs Jēkabpils" šī gada budžetā ir atvēlēti 17 000 eiro. Mēs esam tikušies ar kluba un Sporta centra vadību, lai pārrunātu situāciju. Vie­nojāmies, ka kluba vadība nāks pie mums ar priekšlikumiem, kā viņi šajā situācijā redz turpmāko kluba darbību un sadarbību ar pašvaldību. Viennozīmīgi, ir skaidrs, ka šis gadījums nekādā veidā nevar skart jaunos futbolistus, kas trenējas un startē sacensībās. Viņu dalību dome atbalstīs. Kas attiecas uz futbola klubu, tad šogad viņi noteikti vairs neko nesaņems - runa var būt par kādas summas atdošanu domei, jo daļa jau noteikti ir iztērēta, ja lēmums par diskvalifikāciju netiks mainīts. No kluba nākotnes redzējuma būs atkarīgs, vai viņi var pretendēt uz finansējumu nākamgad."

Izmantotie resursi:
Jēkabpils futbola klubs gatavs cīnīties par...