Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

''1625 Liepāja'' leģionārs: ''Biju šokēts par amatiera līgumiem Latvijas 1. līgā''

Krišs Upenieks

''1625 Liepāja'' leģionārs: ''Biju šokēts par amatiera līgumiem Latvijas 1. līgā''
Artjoms Buloičiks
Foto : Ģirts Ģertsons

Bijušais Latvijas futbola 1. līgas kluba ''1625 Liepāja'' baltkrievu leģionārs Artjoms Buloičiks vietējiem medijiem intervijā komentējis arī futbolu un dzīvi Latvijā, pieskaroties gan 1. līgas līmenim, gan attieksmei pret krieviem Latvijā un pastāstījis par futbola nozīmi Liepājā.

23 gadus vecais futbolists ir Minskas ''Dinamo'' futbola skolas audzēknis. Futbolists spēlējis vairākās Baltkrievijas jauniešu izlasēs, 18 gadu vecumā bija arī ''Dinamo'' galvenās komandas rotācijā, piedaloties arī piecās Eiropas līgas spēlēs. Turpinājumā futbolistam traucējuši savainojumi, pirms šīs sezonas veikta krustenisko saišu operācija, pēc kā Artjoms septiņus mēnešus bija bez futbola. Kā pats saka, nevienam vairs nav bijis vajadzīgs un ar paziņu palīdzību nonācis Liepājā.

Buloičiks Baltkrievijas medijam by.tribuna.com komentējis Latvijas futbola 1. līgas līmeni: ''Līderi ir līdzīgā līmenī kā mūsu 1. līgā. Tālāk jau komandas ir krietni vājākas, tāpēc, domāju, ka Baltkrievijā 1. līga ir spēcīgāka. Latvijas 1. līga sastāv no 16 komandām, no kurām trīs tiks uz Virslīgu. Iepriekš kvota bija 1+1 - viena komanda iekļuva uzreiz, otra piedalījās pārspēlēs. Federācija nolēmusi palielināt komandu skaitu Virslīgā no astoņām līdz 10 komandām, tādēļ uz augšu tiks trīs komandas. [Interesanti, no kurienes bijušajam ''1625 Liepāja'' futbolistam šāda informācija, jo oficiāli tādu paziņojumu nav bijis un iepriekš diezgan droši teikts, ka arī nākamgad Virslīgā būs astoņas komandas - aut.].

''Liepāja ir futbola pilsēta. Uz 100 000 tūkstošiem iedzīvotāju ir divi stadioni. Viens ar dabīgo segumu ar 4000 skatītāju vietu, viens - ar 1000 vietām un mākslīgo segumu. Bez tam ir vēl četri laukumi ar teicamu zālāju treniņiem. Galvenā komanda ir ''Liepāja''. Tā ir meistarīga, taču vietējo likumu dēļ šogad nevarēja piedalīties Eirokausos, jo klubs vēl nepastāvēja divus gadus. Mana komanda bija dibināta 1999. gadā ar nosaukumu ''Varavīksne'', bet 1625. ir pilsētas dibināšanas gads.

No sākuma man ne viss sanāca. Braucu tikai uz pirmo apli, zināju, ka laika ir maz. Jāņem vērā, ka tās bija pirmās spēles pēc krustenisko saišu plīsuma. Starp citu, man bija amatiera līgums. Tā laikam Latvijā risina nodokļu jautājumu. Līguma nebija atrunāta nekāda alga - tikai dzīvošana un ēšana. Tā dzīvo visā līgā. Biju šokēts. Treniņi gan bija katru dienu, darbs notika kā profesionālā klubā. Bija prēmijas. Nerunāšu par summām, bet pietika, lai izdzīvoto, jo dārgākais Latvijā ir dzīvošana. Piemēram, maize maksā 80 centus, bet vistas gaļa - 6 eiro,'' turpināja Buloičiks.

Futbolists arī komentēja žurnālista jautājumu par to, vai Latvijā piedzīvoja to, ka valstī neieredz krievus: ''Ne īpaši. Redzēju kaut kādu raidījumu, kur pēc statistikas rādīja, ka krievus visvairāk neieredz Lietuvā, tad seko Latvija un ASV. Mūsu komandas krievs pēc līdzīga raidījuma prasīja komandas biedriem, vai viņu šeit nenogalinās...Kā man izskatījās, latviešiem nav konkrētas pozīcijas Krievijas sakarā. Ir krievu valoda un tā ir ļoti izplatīta. Nav kā Lietuvā. Piemēram, Kauņā neviens nerunā krieviski. Treneris ģērbtuvē runāja gan krieviski, gan latviski. Nebija nekādu problēmu. Ģērbtuvē ar komandu runāja krieviski, un arī latviešu spēlētāji manā klātbūtnē speciāli, lai es kaut ko nesaprastu, latviski nerunāja.''

Jāpiemin, ka tagad 23 gadus vecais Baltkrievijas futbolists ir atgriezies savā dzimtenē un spēlēs 1. līgas klubā Mogiļevas ''Dnepr'', kas pašlaik turnīra tabulā ar 34 punktiem ieņem otro vietu.

Izmantotie resursi:
Артем Булойчик: «У меня под 70 матчей за...

1 2 59 komentāri

 +12 [+] [-]

, 2015-08-13 13:23, pirms 9 gadiem
Nu - biki čalim ar tiem skaitļiem un faktiem ir sajucis, bet kopumā neko sliktu nepateica
Runājot par Lietuvu tad jāpiezīmē tāds faksts, ka tur krievi ir tikai 6% no visiem valsts iedzīvotājiem - un krievu valodas nelietošana tur ir ļoti loģiska.
Maize 0,80 euro un vistas gaļa 6 euro? Čalis laikam ir regulāri iepircies kādos padārgos veikalos!
Jāpiezīmē būtisks fakts, ka vēl nesen tikai no 1.līgas atdalīja Virslīgas dublierus un 1.līga šādā formātā vēl ir tikai bērnu autiņos.
Un jā - Liepājā nedzīvo 100 000 iedzīvotāju, bet gan tikai aptuveni 70 000!

 +11 [+] [-]

, 2015-08-13 13:29, pirms 9 gadiem
Viņš bija paskatījies 1990-to gadu statistiku, tad Liepājā bija ap 105 000 iedzīvotāju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2015-08-13 13:39, pirms 9 gadiem
Vai tiešām uz Virslīgu tiks 3 klubi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-08-13 13:43, pirms 9 gadiem
haha labi sazombeti. lielaka iespeja tikt nomusitam Latvija par runasanu latviski.

  +4 [+] [-]

, 2015-08-13 13:43, pirms 9 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Vai tiešām uz Virslīgu tiks 3 klubi?
Nu, ja jau viņš runā tik pārliecinoši, varētu būt, ka tā arī ir, varbūt kāds komandā padzirdējis kaut ko no federācijas utt. Tā jau tās baumas izplatās un ne vienmēr tās ir aplamas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-08-13 13:50, pirms 9 gadiem
Bet, protams, ka tikai nodokļu apiešana un nekas vairāk - kur VID skatās?!?

Tas pats arī hokejā, kur Mogo pārstāvis valsts televīzijā tiešajā ēterā finālsērijas laikā atļaujas pļūtīt acīs skatoties, ka visi viņa hokejisti spēlē un kaulus lauž par pliku paldies - smiekli nāk!

  +8 [+] [-]

, 2015-08-13 13:51, pirms 9 gadiem
HuliManiBano rakstīja: Ja zinaatu nedaudz vairaak par sportistiem un vispar veseliigu esanu tad zinaatu ka 90% no tiem eed tiiru vistas fileju un taada kekavas piemeram maksaa vienaa no letakajiem veikaliem maksimaa 5.69EUR/kg. Rimi kur ienaak leishu fileja taa maksa 5.89EUR/kg utt. Runa jau iet par tiirru olbaltumvielaam bagatigu galu kas vajadziga sportistiem, nevis pusfabrikaatiem vai kaut kadam taukainaam galaam kas ari maksaa jau virs 4EUR/kg. Tapec nekas par to nebija ne parspilets, ne samelots un ari daargie veikali nav pie vainas.

Caur pukeem uz sauli taa teikt jau pateica ka nosleedz amatiera ligumus un algas vietaa maksaa saucamas premijas + nodrosina paiku,dzivosanu, kas jau pa lielam visiem zinaams.

Un par leisiem pilnibaa taisniba. Patiesibaa nesaprotu kaa leishi 20 gadu laikaa ir spejushi tikt gan no krieviem valaa gan ari nav pielavusi jaunas paaudzas parkrievosanos. Mums reaali 50% runaa krieviski, kamer leisos pasham bijis viekalos ieeju vai kur citur kaut ko paprasu krievisko uzreiz no manis praktiski muuk prom/met ingonru - sauciet kaa gribat. Un vecie arii runaa lauztaa RUS valodaa
Leišiem nekad krievu nav bijis daudz, jo leiši sastājās komunistu partijā un darīja visu, lai Lietuvas PSR netiktu masveidā būvētas ražotnes un rūpnīcas + Lietuva atradās pie tā saucamās PSRS ārējās robežas un no militārajiem apsvērumiem tur vieta bija tikai armijas bāzēm un nevis civilajiem objektiem.
Rīgas centrāltirgū vistas fileja maksā 3,25 euro kg

  +7 [+] [-]

, 2015-08-13 13:52, pirms 9 gadiem
golsss rakstīja: Kad pie mums saaks futbolu speeleet moldaavi, azerbaidzzaanni utt?
Kad tu beidzot beigsi rakstīt muļķības?
Pie mums viņi ir spēlējuši , bet jēga no viņiem , ja viņi nav labāki par vietējiem? Nesaprotu , kāpēc 1. līgā vajadzīgi kaut kādi mistiski leģionāri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-08-13 13:56, pirms 9 gadiem
HuliManiBano rakstīja: Taa pa 3.25EUR gluzhi nav fileja
Padalies lūdzu ar info - no kurienes to vistu tad ieved?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-08-13 14:00, pirms 9 gadiem
golsss rakstīja: Nu agri vai veelu var uzspeeleet virsliigaa. Spilgts piemeers MettaLU, kas panneema 2 leggionaarus no 2.liigas. 1.liigaa liekas 2 leggionaari peedejaa kaartaa guva vaartus. Ir guuti vaarti ir jeega.
Par kuriem leģionāriem Tu runā un kad pēdējo reizi Metta ir spēlējusi 1.līgā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-08-13 14:07, pirms 9 gadiem
Ko jūs lejiet par Krievu valodu leišos? Es biju pirms pāris mēnešiem Viļņā un sajutos kā Rīgā, pat kad kādam prasīju angliski, neviens gandrīz neko, kā sākj krieviski, tā uzreiz smaidīja un teica, ka vajadzēja tā uzreiz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-08-13 14:20, pirms 9 gadiem
HuliManiBano rakstīja: Tak anyway jau Virsligaa sogad neviens sakariigs legjis nav. Un ja tie legji nespej buut lideri 1. ligaa tad Virsligaa viniem nav verts bojat gaisu un kadam savam jaunajam kadram aizlikt kaaju prieksaa. Ja butu 1.ligaa kads legjis top straikeros tad varetu ari teikt ka ir kada jeega. Sobriid no viniem musu futbolaa nekadas jeegas nav.
Pirmajā līgā varētu tikai Carambas japāni Ogavu izcelt

  +1 [+] [-]

, 2015-08-13 14:20, pirms 9 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Vai tiešām uz Virslīgu tiks 3 klubi?
Sportacentram vajadzētu sazināties ar Mežecki, Kazakeviču, Gaidelu, Latkovski.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-08-13 14:22, pirms 9 gadiem
uz akcijām vistas gaļu var dabūt arī lētāk, pats vainīgs, ka nemāk ekonomēt

  +4 [+] [-]

, 2015-08-13 14:24, pirms 9 gadiem
Runājot par leģionāriem tad šogad tiešām nevienu izcelt negribās - Mujeci varbūt ir spožākais no visiem, bet arī nekas īpašs. Ivans Mena vispār neiederās Skonto sastāvā. Sids BFC Daugavpils sastāvā spēlēja nozīmīgu lomu, bet kā redzam BFC arī bez viņa tiek galā ar saviem uzdevumiem veiksmīgi un Mettu tur aiz sevis turnīra tabulā.
Vairāk izskatās, ka šogad leģionāri ir tādā viduvējā līmenī un nav neiazstājami - varbūt spēcīgāko iespaidu uz savu komandu atstāj Diallo un Latka FK Jelgava sastāvā, bet tas arī ir viss!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-13 14:26, pirms 9 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Pirmajā līgā varētu tikai Carambas japāni Ogavu izcelt
Bet vai tik nebūtu tā, ka Ogavu pārceļot uz Staiceles Bebriem - mēs viņu pat nepamanītu, jo Caramba sastāvā spēlē tādi spēlētāji kā Perepļotkins, Blanks un citi, kas ir ar spēcīgu Virslīgas pieredzi un Ogavam līdz ar to nav īpaši ko iespringt, jo komandas biedri nav sliktāki par viņu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +21 [+] [-]

, 2015-08-13 14:27, pirms 9 gadiem
Patīk, ka komentāru sadaļā līdzās demogrāfiskajiem jautājumiem par krieviem un latviešiem, aktīvi tiek apspriesta arī vistas filejas cena.

 +10 [+] [-]

, 2015-08-13 14:28, pirms 9 gadiem
Starp Kauņu un Viļņu ir liela atšķirība. Viļņā daudz poļu, kas turklāt lielā mērā pārkrievoti, ir arī krievi pamanāmi, līdz ar to arī Viļņas lietuvieši labāk zin krievu valodu, bet Kauņa ir gandrīz pilnīgi lietuviska.
1 2 59 komentāri