Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Pagarina pārbaudes laiku saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem Daugavpils Futbola skolā

Andrejs Siliņš

Pagarina pārbaudes laiku saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem Daugavpils Futbola skolā
Juris Stivriņš. Foto: grani.lv

LETA. Dome pagarinājusi resoriskās pārbaudes termiņu saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem Daugavpils Futbola skolā, šodien preses konferencē paziņoja mēra pienākumu izpildītājs, domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Igors Prelatovs ("Mūsu partija").

Domes vadītājs pastāstīja, ka pārbaude, kas sākta par, iespējams, nelikumīgām skolas direktora Naura Mackeviča darbībām, vēl turpinās, turklāt ir pagarināts tās termiņš. Pārbaudi paredzētajā laikā - šodien - noslēgt nevarēja, jo vēl neesot saņemtas atbildes uz domes pieprasījumiem no Eiropas Futbola asociāciju savienības un vēl kādas iestādes. Prelatovs preses konferencē gan neprecizēja, līdz kuram datumam pārbaude tiek pagarināta.

Arī domes preses sekretāre Līga Korsaka aģentūrai LETA pauda, ka konkrēti termiņi pārbaudes noslēgumam pašlaik nav noteikti, jo tiek gaidītas atbildes no organizācijām.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Daugavpils Futbola skolas direktors Mackevičs atstādināts no amata uz dienesta pārbaudes laiku, jo pašvaldībai radušās aizdomas par darbībām, kas saistītas ar iespējamiem daudzkārtējiem finanšu pārkāpumiem. Pamatojot Mackeviča atstādināšanu, Daugavpils pašvaldībā skaidroja, ka pēdējo divu gadu laikā direktora darbību rezultātā Daugavpils pašvaldības budžetam, iespējams, nodarīts materiālais kaitējums.

Skolas audzēkņu vecāki un arī pilsētas treneri savās domei adresētajās vēstulēs iestājušies pret izglītības iestādes direktora atstādināšanu. Vecāki vēstulē izteica savu neizpratni un sašutumu par domes darbībām, atstādinot Mackeviču.

Daugavpils Futbola skola dibināta 2016.gadā kā profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāde "Futbola centrs Daugavpils", bet šogad nosaukums mainīts uz Daugavpils Futbola skolu. Pašlaik skolā mācās 455 bērni 32 mācību-treniņu grupās.

Pēc Mackeviča atstādināšanas izglītības iestādes vadībā iecelts Aleksandrs Vlasovs, kurš savulaik bijis iesaistīts spēļu rezultātu sarunāšanas skandālā, taču vēlāk, ņemot vērā sabiedrības negatīvo nostāju, viņš amatu pametis. Pašlaik skolu vada Sporta pārvaldes vadītājs Juris Stivriņš.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2019-01-08 14:17, pirms 5 gadiem
par ko var vispār runāt, ja Stivriņš vietējā TV, bezmaz, raudādams stāstīja, ka nesaprot, kur ir futbola skola un kur Bērnu futbola centrs "Daugavpils". Bet nav jau brīnums: ko var sajēgt no futbola un sporta kopumā robežsargs!