Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Miķelsons: "Mēģināsim atņemt punktus tiem, kuriem ir lielie Virslīgas plāni"

Emils Ozerinskis

Miķelsons: "Mēģināsim atņemt punktus tiem, kuriem ir lielie Virslīgas plāni"
Elvis Teremko un Madis Miķelsons pēc sezonas sākšanas ar 5:0 uzvaru. Foto: Agnis Melderis

Vakardien ar četrām spēlēm sākās "Optibet" Nākotnes līga futbolā (iepriekš zināma kā 1. līga). Turnīra pirmajā dienā čempionāta tabulas līderpozīcijā izvirzījās "Smiltenes" futbolisti, kuri ar 5:0 apspēlēja "Saldus/Leevon". Pēc spēles savā komentārā dalījās smilteniešu starpsezonas skaļākais pastiprinājums Madis Miķelsons.

27 gadus vecais ērģemietis (Valkas novads) Madis Miķelsons ir "Smiltenes" spēlētājs, kurš uzkrājis visbagātīgāko Virslīgas pieredzi. Izgājis "Liepājs Metalurga" skolu, liepājnieku rindās debitējot Virslīgā 2013. gadā, Miķelsons vislabāk zināms kā "Valmieras" futbolists. Vidzemes komandai futbolists pievienojās 2016. gada izskaņā, nākamajos gados palīdzot valmieriešiem uzvarēt 1. līgas čempionātā un ieiet vienībai Virslīgā. Kopumā Virslīgas turnīrā Miķelsons aizvadījis 68 spēles, bet pērn malējais aizsargs izkrita no izkrita no "Valmieras" sastāva, starpsezonā pārceļoties uz 1. līgas komandu "Smiltene", kur nu kļuvis par vienu no centrālajiem zobratiem smilteniešu komandas spēlē.

Nākotnes līgas pirmajā spēlē uzvara ar 5:0. Vai pārsvars laukumā bija tik liels kā to rāda rezultāts?
Pārsvars noteikti nebija liels. Mēs vienkārši spēlējām disciplinēti. Liekas, ka pat pretiniekiem bija lielāka bumbas kontrole, bet mēs taktiski pareizi nospēlējām un izmantojām savus momentus - no septiņiem pieci bija rāmī un visi goli. Šodien visi bija labi snaiperi. Domāju, ka tas uz labām emocijām. Skatītāji noteikti palīdzēja.

Kādas bija emocijas atgriezties laukumā pēc visai ilga pārtraukuma, tagad jau Smiltenes skatītāju priekšā?
Līdzjutēju priekšā atkal spēlēt ir patīkami. Iznāc laukumā un ir tāds uzmundrinājums. Tas ir kaut kas sen nebijis. Vislaik trenējāmies savā bariņā bez atbalsta no malas. Turnīra sākuma nepārtrauktā atlikšana vienu brīdi kļuva ļoti nomācoša. Likās, ka varēsim tikai pabumboties pa vakariem un nekas nopietns nebūs - spēlēt varēs tikai profesionāļi. Pēkšņi viss aizgāja un ļoti cerams, ka nekas nemainīsies un varēsim turpināt spēlēt futbolu.

Tagad tev jauna pozīcija laukumā. Esam pieraduši redzēt tevi kā malējo aizsargu, bet nu spēlēji laukuma vidū kā centra pussargs. Kā juties šajā pozīcijā?
Treneris [Raimonds Dūmiņš] jau saka, ka esmu vairāk pieredzējis un varu vidū saspēlīti uztaisīt. Līdz galam vēl pie jaunās pozīcijas neesmu pieradis, bet šeit tas ātrums nav vēl tik liels un varu pozīcijas prasībām atbilst. Cerams, ka ar laiku paliks aizvien labāk - varēšu iedot labas piespēles un pastrādāt pareizi aizsardzībā, kas brīžiem pozicionāli vēl nesanāk. Jānoskatās pirmās oficiālās spēles video un treneris noteiktu pateiks ko jāizlabo.

Tev kolēģis laukuma vidū ir "Smiltenes" pagājušās sezonas atklājums Ričards Rullis, kurš kļuvis par vienu no komandas līderiem. Kā izdevies atrast saprašonos ar viņu laukumā?
Viņš ir talantīgs spēlētājs. Saprot futbolu. Gaiša galva, kājas garas, labi strādā - fiziski spēcīgs spēlētājs. Esam labi sapratušies. Sākumā viņš pat man likās pārāk ātrs, bet nu jau laiku esam patrenējušies un izveidojusies saikne.

Sezonas atklāšanas spēle nu ir nospēlēta, bet tagad priekšā ļoti garš izbraukuma spēļu cikls. Vai jau zināt kur noritēs treniņi kamēr Tepera stadionā notiks seguma maiņa?
Treneris teica, ka meklēsim variantus Priekuļos un Cēsīs - brauksim divas trīs reizes nedēļā. Pārējie treniņi šeit uz vietas būs vairāk taktiskie, skatoties video, un fiziskie, paskrienot tepat apkārt.

Ieskicē kāds bijis līdzšinējais treniņu process "Smiltenei". Cik daudz esat trenējušies?
Treniņi ir katru dienu, bet uz visiem treniņiem visi netiek, jo ir spēlētāji, kas strādā. Jaunieši ir tie, kuri nāk katru dienu. Trīs reizes nedēļa daudz maz visi esam uz komandas treniņiem. Trešdienas un ceturtdienas lielākoties ir tās dienas, kad jābūt visiem. Varbūt kāds viens divi spēlētāji darba dēļ iztrūkst. Tā vis notiek - normāls treniņu process.

Pastāsi, kā notika tava pievienošanās "Smiltenes" komandai.
Man beidzās līgums ar "Valmieru" - viņi nevēlējās pagarināt. Aptuveni pēc mēneša "Smiltene" piedāvāja parunāties. Teicu, ka man vēl pašam jāsaprot ko dzīvē vēlos darīt. Te pat uz vietas atrisinājās strādāšanas jautājumi un piekritu spēlēt "Smiltenes" komandā.

Vēl par pagājušo sezonu. Gadu iepriekš biji neaizstājams spēlētājs "Valmieras" komandā, bet pērn sezonas sākumā dažas spēles vēl parādijies uz komandas soliņa, bet Virslīgā tā arī spēlēt netiki. Kurā brīdī saprati, ka ar "Valmieru" viss būs cauri?
Jau tad, kad vairs pat uz soliņa nebiju. Treneris [Tamazs Pertija] teica, ka ir zudusi uzticība man, laikam, vairs neatbilstu viņa prasībām. Bija atradis aizvietotājus, lai varētu cīnīties par augstākiem mērķiem.

Vai pats gatavības ziņā juties sliktāks nekā iepriekšējā sezonā?
Nē! Tā vienkārši bija trenera izvēle. Ja rezultāts ir, nevaru neko iebilst. Viss jau viņiem izdevās.

"Smiltene" pēc sezonas pirmās spēles izvirzījusies Nākotnes līgas līderpozīcijā. Kādus komanda izvirzījusi iekšējos mērķus šai sezonai?
Katru spēli izbaudīt. Nav noteikts mērķis konkrēta vieta. Treneris teica - katrā spēlē cīnīties par punktiem. Mēģināsim atņemt punktus tiem, kuriem ir lielie Virslīgas plāni. Pamaisīsim gaisu un gan jau, cerams, būsim tabulas vidū, vismaz no manas puses tāds mērķis varētu būt.

     [+] [-]

, 2021-07-04 14:45, pirms 3 gadiem
Es kā Smiltenes fans biju krietni nobijies pēc Levon virsaiša Adamaņa intervijas. Tika teikts , ka visi džeki iet cauri sienām un visu sabradā. Izrādījās ka nav tik treki. Levon esot trīs komandas. Kura pēc spēka tad šī ?

     [+] [-]

, 2021-07-05 14:40, pirms 3 gadiem
Kaut kā laikam Modžo juta to spiedienu no Tamaza un pēdējās spēles, kad bija vēl Valmieras sastāvā, aizvadīja diezgan ar kļūdām, neraksturīgi viņam. Šķiet, vienu tādu atceros izbraukumā vēl pret Spartaku..

Veiksmi Smiltenē kādreizējam Valmieras aizsardzības stūrakmenim! 😉