Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Štolcers: "Francijai nevarēja redzēt kolektīvu"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Štolcers: "Francijai nevarēja redzēt kolektīvu"
Andrejs Štolcers
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

eSports.lv eksperts "Euro 2008" laikā - Andrejs Štolcers - dalījies pārdomās par otrdienas vakara izšķirošo C grupas futbola maču, kurā Itālija, pārspējot Franciju ar 2:0, kvalificējās ceturtdaļfinālam.

"Spēlē Itālija - Francija sākumā izteikti kļūdījās francūžu aizsargs Abidāls - viņš vienreiz atradās nepareizā pozīcijā, tad Toni neiesita. Otrreiz viņš atkal nenolasīja spēli, bet trešoreiz Abidāls nogāza Toni, turklāt nopelnīja noraidījumu. Tās, protams, bija rupjas kļūdas. Galu galā šīs kļūdas arī nospēlēja savu lomu, kaut gan Francijai nevajadzēja atteikties no savas spēles - kā viņi vienmēr bija spēlējuši. Sākumā Francija neizskatījās slikti, pieturēja bumbu, lai gan itāļi laicīgi pārvietojās un nedeva iespējas pretiniekiem kontrolēt spēli.

Es neteiktu, ka itāļi bija daudz pārliecinošāki. Jā, daudz iespēju bija Toni, kuras viņš gan nevarēja realizēt. Viņam ir grūti - futbolists atrodās pareizā vietā un izvelk uz sevi galveno lomu priekšā - kā vienīgais uzbrucējs. Tomēr viņam trūkst tehnikas un psiholoģiskais - var redzēt, ka beigās viņš nespēj bumbu raidīt vārtos. Es gan vēlreiz saku, ka pozīcija ir laba, gabarīti - ļoti interesanti. Viņš visu dara pareizi, bet galu galā nevar iesist. Bet mans viedoklis - veidot spēli uz vienu uzbrucēju nav pareizi, jo Toni līdz galam nevar pavilkt arī fiziski - tomēr čempionāts ir garš, un var redzēt, ka reizēm viņš ir piekusis. Es neteiktu, ka itāļi pārliecinoši spēlēja, bet viņi uzvarēja - komandai bija iespēja izmantot pārsvaru, ko viņi arī izdarīja," par itāļu plusiem un mīnusiem spriež Štolcers.

"Jā, diemžēl Riberī kā spēlētājs, kurš izlasē spēlē vienu no galvenajām lomām, bija spiests ātri pamest laukumu. It kā nekas sevišķs tobrīd nebija - pirmajā situācijā viņš, mēģinot izsist bumbu, dabūja ar elkoni pa seju, bet otrajā kāja gāja tālāk un kaut kur iesprūda. Diemžēl izrādās, ka savainojums ir pietiekami nopietns. Riberī ir tāda tipa spēlētājs kā horvātiem Modričs - dinamisks, daudz skrien un veido spēli no aizsardzības uz uzbrukumu. Protams, ja tāda futbolista pēkšņi nav, komandai kļūst daudz grūtāk," Riberī trūkumu par būtisku uzskata Andrejs.

Kas tad francūžiem šajā čempionātā pietrūka? Viens punkts trijās spēlēs... Mūsu eksperts kā profesionāls futbolists Francijas spēlē ievērojis pāris būtiskus trūkumus: "Patiešām viņi nedemonstrēja pārliecinošu spēli, pietrūka arī fiziskā. Kad skatījos pirmo spēli pret rumāņiem, Francija pavisam nedemonstrēja pareizu spēli, izskatījās tā, ka viņi vēlējās ar "mazām asinīm" panākt rezultātu un pietaupīt spēkus. Bet viņi kļūdījās - piemēram, holandieši rāda tieši pretēju spēli - viņi atdod visus spēkus katrā mačā, bet nākošajā spēlē - kā būs, tā būs. Līdz ar to ātrumi ļoti atšķiras.

Francijai ir fiziski spēcīgi spēlētāji, ko pirms čempionāta jau teicu! Bet kādēļ viņi neskrien ar pilnu atdevi!? Izlasē ir kaut kāda dezorganizācija, viņi mēģina veidot kaut ko pa vienam, vispār nevar redzēt kolektīvu, kā komanda viņi neveido neko. Francija ir kaut kā izrauta pa vienam, diviem - tāds ir mans viedoklis. Spēlētāju maiņas vispār neko neizmainīja - tie, kas uznāca laukumā... Piemēram, Anelkā - uz maiņu tā nevar iziet - visur jāmēģina būt priekšā, kad komanda zaudē. Kāda bija spēles likme... Attieksmei būtu jābūt simtprocentīgai. Izskatās, ka drusciņ klibo arī psiholoģija - tie top klases spēlētāji ir apvainojušies, ka, redz, viņiem maz dodot spēlēt, ka kaut kas nesanāk utt. Tādā līmenī apvainoties... Pēc spēlētāju izskata var redzēt visu. Tādas augstas klases spēlētājs kā Anelkā - viņš iziet un ļoti nepārliecinoši sevi parāda laukumā. Tur ir arī psiholoģiskās problēmas."

  -1 [+] [-]

, 2008-06-19 10:51, pirms 16 gadiem
Nebūtu Riberī bijis savainojums,tad Frančiem būtu bijušas labas iespējas uzvarēt itāliju,jo vēl spēles sākumā,kad Riberī spēlēja,tad Franči ļoti labi spēlēja.

  -2 [+] [-]

, 2008-06-19 11:03, pirms 16 gadiem
Reinis00 rakstīja: Nebūtu Riberī bijis savainojums,tad Frančiem būtu bijušas labas iespējas uzvarēt itāliju,jo vēl spēles sākumā,kad Riberī spēlēja,tad Franči ļoti labi spēlēja.

Nebuutu Canavaro savainots, franci neuzsistu pa Itaalu vaartiem.

     [+] [-]

, 2008-06-19 12:08, pirms 16 gadiem
Nebūtu tramvaja,būtu omei ritenis,kā ir,tā ir,kurš ta gaidija,ka orandžie šitā izšaus,un pasaules kausa finālistiem būs jācīnās par palikšanu grupā!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-06-19 13:00, pirms 16 gadiem
Andrejs nav Miša, nerunā muļķības. Var piekrist teiktajam.

  +3 [+] [-]

, 2008-06-19 13:27, pirms 16 gadiem
Štolcers: " Toni Tomēr trūkst tehnikas un psiholoģiskais - var redzēt, ka beigās viņš nespēj bumbu raidīt vārtos"

nu kur var ko tik stulbu pateikt, ka trūkst tehnikas, trūktu tehnikas čalis nebūtu bundeslīgas labākais vārtu guvējs.

Tas ka Štolceram trūkst tehnikas es nešaubos, tas ir psc tāds esksperts...

  +2 [+] [-]

, 2008-06-19 13:51, pirms 16 gadiem
Tas ka Štolceram trūkst tehnikas es nešaubos, tas ir psc tāds esksperts...

Tas točna,ja jau pats būtu baigais tehniķis,tad nebūtu karjēras vidū izmests no izlases,un nosūtīts uz Skonto dublieriem!!!