Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Hodžsons sezonas beigās pametīs "Crystal Palace"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Hodžsons sezonas beigās pametīs "Crystal Palace"
Rojs Hodžsons. Foto: BBC

Anglijas premjerlīgas kluba “Crystal Palace” galvenais treneris Rojs Hodžsons pametīs klubu šīs sezonas beigās, kad beidzas 73 gadus vecā futbola speciālista otrs uz diviem gadiem noslēgtā līguma termiņš.

Hodžsons, kas sava trenera gaitas sāka Zviedrijā, kur nostrādāja pirmos 15 gadus, “Crystal palace” galvenā trenera amatā tika iecelts 2017.gada septembrī, noslēdzot līgumu uz diviem gadiem. 2019.gadā līgums tika pagarināts vēl uz diviem gadiem. Šajās četrās sezonās visaugstāko vietu Dienvidlondonas klubs Hodžsona vadībā ir sasniedzis pirmajā sezonā, kad pēc ļoti neveiksmīgā sākuma ar septiņu zaudējumu sēriju beigās “Crystal palace” 2018.gadā pakāpās uz 11.vietu. Nākamajā sezonā ieņēma 12.vietu, pagājušā sezonā bija četrpadsmitie, bet šobrīd ar 44 punktiem 36 spēlēs atrodas 13.vietā, par vienu priekšā Mariana Pahara bijušam klubam “Southampton”, bet par vienu atpaliekot no “Wolverhampton Wanderers”.

Līdz ar to vecākajam premjerlīgas galvenajam trenerim Rojam Hodžsonam palikušas divas spēles – rīt pret “Arsenal”, bet svētdien noslēdzošā spēle pret “Liverpool”, ko pats vadīja 2010.-2011.gada sezonā.

"Šīs četras sezonas, ko es esmu varējis pavadīt ar “Crystal palace”, ir nesušas labus rezultātus. Es jūtu, ka tagad pēc kārtējās sekmīgās sezonas, kurā esam nostiprinājuši savu statusu premjerlīgā, ir īstais laiks beigt pildīt galvenā trenera pienākumus. Karjeras laikā sieva un ģimene ir sniegusi lielu atbalstu, un esmu šo lēmumu apsvēris kādu laiku. Uzskatu, ka tagad ir īstais brīdis rēķināties ar viņu interesēm.”

Hodžsons, kurš bērnībā juta līdzi “Crystal palace”, nomainīja galvenā trenera amatā Franku Debūru, kad klubs sezonas sākumā bija zaudējis pirmās četras spēles, negūstot nevienus vārtus.

"Tā ir bijusi liela privilēģija un gandarījums strādāt kopā Roju, kurš ir gan lielisks cilvēks, gan arī izcils futbola treneris. Hodžsons ir vienīgais kluba treneris, kura vadībā “Crystal palace” premjerlīgā spēlējis četrus gadus. Mēs vienmēr būsim viņam pateicīgi par milzīgo ieguldījumu,” norāda kluba īpašnieks Stīvs Perišs.

     [+] [-]

, 2021-05-18 22:57, pirms 3 gadiem
arivederči