Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Horvātija pārliecinoši uzvar Maltu un kļūst par F grupas līderi

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

Horvātija pārliecinoši uzvar Maltu un kļūst par F grupas līderi
Foto: AFP/Scanpix

Šodien tika aizvadītas arī divas spēles EURO 2012 kvalifikācijas turnīrā. F grupas mačā Horvātija ar 3:0 pieveica Maltu, kļūstot par grupas līderi, bet Somija E grupas spēlē ar 8:0 sagrāva Sanmarīno, gūstot pirmo uzvaru turnīrā.

F grupa: Horvātija bez īpašām problēmām apspēlē Maltu

F grupas, kurā spēlē arī Latvijas izlase, mačā tikās Horvātija un Malta. Horvātiem piederēja neapšaubāms pārsvars, viņi jau pirmajās minūtēs vairākas reizes pārbaudīja maltiešu vārtsarga Hoga modrību, un 19. minūtē viņu arī pārspēja – Niko Krančars atklāja rezultātu. Izvirzījušies vadībā, mājinieki tempu nesamazināja un bija skaidrs, ka otro gūšana būs tikai laika jautājums. Turpinājumā izcelties varēja Modričs (trāpīja pa stabu), gan Petričs (garām no labas pozīcijas), tomēr puslaika beigās vārtus ar spēcīgu sitienu no soda laukuma guva tas pats Krančars.

Otro puslaiku ar labu momentu sāka Malta, kad Mifsuds sita bumbu tikai nedaudz pāri, tomēr pēc tam jau atkal viesiem nācās atkāpties diezgan dziļi aizsardzībā. Horvāti gan uzbruka daudz, taču ne vairs tik aktīvi un bīstami kā pirmajā puslaikā. Trešos vārtus mājinieki gan guva tik un tā – ar galvu 3:0 no soda laukuma vidus panāca uz maiņu nākušais Kaliničs. Vēl kompensācijas laikā laba iespēja bija Mandžukičam, taču viņš sita garām, un 3:0 arī kļuva par mača gala rezultātu. Pēc šīs uzvaras horvāti kļuvuši par grupas līderiem.

VIzlaseSP
1.Horvātija410
2.Grieķija48
3.Gruzija46
4.Izraēla44
5.Latvija44
6.Malta40

E grupa: Somija iesit septiņus vārtus otrajā puslaikā un sagrauj Sanmarīno

Somija kvalifikācijas turnīru bija uzsākusi ļoti neveiksmīgi – nulle punktu trijās spēlēs, un šovakar mačā pret Sanmarīno bija lieliska iespēja beidzot gūt pirmo uzvaru. Skandināviem bija ievērojams pārsvars, tika izdarīts arī padaudz sitienu, un pirmā puslaika izskaņā beidzot izdevās arī atklāt rezultātu – Vārjanens panāca 1:0. Tā beidzās puslaiks, bet pēc pārtraukuma pirmo sešu minūšu laikā Sanmarīno vārtsargs Simončīni tika pārspēts vēl divas reizes – vārtus guva attiecīgi Hāmalainens un Forsels. Otrais vēl pēc astoņām minūtēm izcēlās vēlreiz, panākot jau 4:0. Atlikušajā laikā savus otros vārtus guva arī Hāmalainens, ar pendeli 6:0 noformēja Litmanens, vēl vienus pievienoja Forokala, bet Forsels panāca sev "hat-trick" un komandai 8:0, kas arī bija gala rezultāts. Laika posmā no 49. līdz 78. minūtei somi iesita pretinieku vārtos septiņas bumbas… Somija grupas tabulā joprojām ir piektā, bet Sanmarīno pēdējā, ar piecos mačos ielaistiem 29 vārtiem un bez neviena punkta.

VIzlaseSP
1.Nīderlande412
2.Ungārija49
3.Zviedrija36
4.Moldova46
5.Somija43
6.Sanmarīno50

Izmantotie resursi:
UEFA.com - The official website for European...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-11-18 11:23, pirms 13 gadiem
tu domaji zveers! Krancjars 5varti 2 speeles !

     [+] [-]

, 2010-11-18 20:06, pirms 13 gadiem
Malta 3 speles -0p bet parejiem pa 4spelem. Tas ir iespejams?