Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

U-16 meiteņu čempionātā triumfē Rīgas Futbola skola

Ivars Bācis
Ivars Bācis

U-16 meiteņu čempionātā triumfē Rīgas Futbola skola
Fināla cīņa starp Rīgas FS un FS "Metta". Foto: Latvijas Futbola federācija.

Vakar jauniešu meiteņu čempionāta vecākajā vecuma grupā U-16 tika izspēlēts izslēgšanas spēļu finālturnīrs. Olaines pilsētas stadionā galu galā rezultāti vēlreiz apliecināja, ka pamatturnīrā iegūtās vietas bija atbilstošas komandu spēku samēriem - visas pirmā četrinieka komandas ieguva tādas pašas vietas, lai gan spēļu ritējumi, iespējams, bija spraigāki.

Vispirms septiņas komandas aizvadīja pamatturnīru, trīs sabraukumos pa reizei tiekoties ar katru. Kopumā katrai komandai bija pa sešām spēlēm, un ar nevainojamu bilanci pamatturnīru aizvadīja tikai Rīgas Futbola skola, kas uzvarēja visos sešos mačos, to izdarot ar vārtu starpību 39-2. Otro un trešo vietu ar 13 punktiem dalīja FS "Metta" un FK "Olaine" komandas. Savstarpējā spēlē komandas spēlēja neizšķirti 1:1, tāpēc galīgo vietu sadalījumu izšķīra labāka vārtu starpība. Šī iemesla dēļ pamatturnīrā otro vietu ieguva "mettietes". Ceturto vietu un pēdējo finālturnīra ceļazīmi ieguva FK "Iecava" ar deviņiem punktiem. Šīs komandas panākumu artavu lielā mērā kaldināja Valērija Frolova, kura ar deviņiem vārtiem kļuva par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju.

Trešdien finālturnīrs sākās ar pusfināla spēlēm. Pirmajā duelī Rīgas Futbola skola tikai ar 1:0 nolieca FK "Iecava" pretestību. Otrā duelī starp FS "Metta" un FK "Olaine" komandām uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami pēcspēles sitieni. Tajos ar 5-2 pārākas bija rīdzinieces.

Finālā "Metta" nosargāja savus vārtus neieņemtus pret Rīgas Futbola skolu un varēja pārbaudīt veiksmi vēl vienā "futbola loterijā", kā mēdz dēvēt pēcspēles sitienu sēriju. Šoreiz gan "zaļibaltās" realizēja tikai divus no pieciem pēcspēles sitieniem un piekāpās ar 2-4. Bronzas mačā FK "Olaine" ar 3:2 uzveica iecavietes.

Par turnīra labāko spēlētāju tika atzīta Alīna Ansone (Rīgas FS), bet labākās vārtsardzes godā Madara Matrevica (FS "Metta").

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija

     [+] [-]

, 2021-09-16 19:35, pirms 3 gadiem
Vai Madara Matrevica nav Riharda Matrevica māsa?

     [+] [-]

, 2021-09-17 05:49, pirms 3 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Vai Madara Matrevica nav Riharda Matrevica māsa?
Varbūt arī ir.