Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizgājis Vadims Ulbergs

Jānis Pārums

Mūžībā aizgājis Vadims Ulbergs
Vadims Ulbergs
Foto: LFF

Pagājušajā piektdienā, 11.jūlijā, gandrīz 87 gadu vecumā mūžībā aizgājis viens no futbola "mohikāņiem", savulaik izcilais šīs spēles meistars Vadims Ulbergs, vēsta Latvijas Futbola federācija.

V. Ulbergs dzimis 1921.gada 17. jūlijā. Visu savu mūžu V.Ulbergs veltījis futbolam. Pirmskara periodā sportista gaitas sācis agri slavenajā Rīgas futbola kluba komandā un kā talantīgs jaunais futbolists tika iedalīts arī Latvijas valsts komandā, taču viņa tālākajai izaugsmei svītru pārvilka okupācijas un karš.

Taču grūtajos pēckara gados V.Ulbergs bija jaundibinātās Rīgas Dinamo komandas uzbrucējs un kapteinis.

Pēc aktīvo sporta gaitu beigšanas iesaistījās trenera darbā un īpašu vērību veltīja jauno futbolistu atlasei un sagatavošanai. Vairākkārt pildīja gan Daugavas meistarkomandas vecākā trenera un trenera pienākumus. Bija republikas treneru padomes priekšsēdētājs un pēdējos gados arī konsultants. V.Ulbergs apbalvots ar trīszvaigžņu ordeni par nopelniem Latvijas valsts labā.

Vadima Ulberga izvadīšana notiks ceturtdien, 17.jūlijā plkst 13:00 Rīgas krematorijā.

Izmantotie resursi:
lff.lv