Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Eksperta viedoklis: "Holandieši skrien kā trakie"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Eksperta viedoklis: "Holandieši skrien kā trakie"
Andrejs Štolcers
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

eSports.lv futbola eksperts Andrejs Štolcers izanalizējis vakardienas "nāves grupas" mačus "Euro 2008", kur Rumānija spēlēja ar Itāliju (1:1), bet Nīderlande - ar Franciju (4:1), un dalījies pārdomās par tiem.

Atgādinām, ka vakar "Euro 2008" C grupas mačos neizšķirti 1:1 nospēlēja Rumānija ar Itāliju, savukārt Nīderlande svinēja otro uzvaru un kvalificēšanos ceturtdaļfinālam, ar 4:1 sakaujot Franciju. eSports.lv eksperts Andrejs Štolcers šodien izanalizējis abus mačus un dalās pārdomās par tiem.

Vispirms par Rumānijas un Itālijas maču: "Mans viedoklis ir tāds, ka itāļiem neizdevās izspiest no sevis tos spēkus, kas bija jāpieliek, lai uzvarētu. Kaut gan rumāņi, kā redzams, ir nokomplektēti ļoti labi, spēlē ar pilnu atdevi un koncentrāciju, atrodoties ļoti cieši viens pie otra. Viņiem izdevās spēle pret itāļiem. Savukārt Itālijai - tieši otrādi - neizdevās veidot pretuzbrukumus uz rumāņu vārtiem - varēja redzēt, ka itāļi vairāk mēģināja veidot uzbrukumus caur Luku Toni, izpildot tālās piespēles. Tas arī vairākkārt izdevās, itāļi ielauzās soda laukumā, bet parasti Rumānijas vārtsargs nospēlēja labi, arī aizsargi meistarīgi traucēja kaut ko izveidot tam pašam Toni.

Turklāt Rumānija bija tuvu tam, lai itāļus apspēlētu. Kā redzējām, netika iesista pendele, viņiem bija arī citas iespējas. Par pašu 11 metru soda sitienu - jaunie tiesneši rada daudz diskusiju futbolā. Manuprāt, ir pārāk viegli nopelnīt tādus vienpadsmitniekus. Saprotu, ja kontakts nav gluži tīrs, kad cīnās par bumbu vai brīvu pozīciju, un pretinieks sāk traucēt, pieturot ar rokām aiz krekla, žņaudz utt. Tad jā, ir momenti, kad cīņā kāds uzbrūk pretiniekam, lai neļautu izdarīt sitienu - to es saprotu, var redzēt pārkāpumu un apstādināt spēli. Tiesnesim gan ir grūti piefiksēt visas nianses, bet labi, ka var palīdzēt līnijtieneši, ar kuriem apspriežoties, var pieņemt pareizu lēmumu. Bet tā kā vakar - negalvoju, ka tiešām uzbrucējam bija ļoti grūti, un aizsargs uzskatāmi traucēja. Ja futbolists iziet viens pret vienu un ir labā pozīcijā, tad var redzēt, ka kāds traucē, sit pa kājām, velk aiz krekla utt., bet, kad aiz muguras ir aizsargs un vārtsargs, pozīcija ir ne sevišķi ērta sitienam - futbolists skrien, pazaudē balansu - domāju, ka par tādu pendeli var strīdēties.

Neizšķirts 1:1 - varētu teikt, ka tas bija objektīvs rezultāts, jo neviens nebija daudz pārāks. Piemēram, otrā spēlē holandieši bija daudz labāki, bet šeit - rumāņi nospēlēja savā līmenī no aizsardzības, ar ko pietika."

Tālāk runa bija par vakara cīņu Nīderlande - Francija: "Otrajā mačā Francija bija izmainījusies, ja salīdzina ar iepriekšējo spēli. Viņi bija spiesti iet uz priekšu - gribi vai nē, bet ātrumi bija jāizmaina, citādi uz turieni nav, ko braukt. Tomēr Francijai bija daudz kļūdu. Mans viedoklis, ka viņi pārāk izstiepa savu spēli. Cīnoties ar tādām komandām kā holandieši, var redzēt, ka viņiem ātrumi ir tik lieli... Salīdzināt ar to pašu Franciju - tas nav iespējams. Tādēļ arī Francijai bija jāuzmanās un jāpievērš uzmanība individuālajai taktikai, lai distance starp pretspēlētāju būtu pēc iespējas mazāka un ciešāka - tad būtu izredzes, jo var koncentrēties un traucēt pretiniekam spēlēt savu spēli. Tiklīdz aiziet līdz mirklim, kad pretspēlētājam spēka vairs nav daudz un var just, ka izdodas traucēt viņam spēlēt, tad jebkurā brīdī var veidoties pretuzbrukums - uz to Francijai, manuprāt, bija jāliek akcents.

Kaut gan Francijai arī bija daudz iespēju gūt vārtus, es teiktu, ka holandieši ir tik spēcīgi un tik ātri pārkārtojas uz pretuzbrukumiem, ka nevar viņus novaldīt. Tas gan nav liels pārsteigums - var redzēt, ka itāļiem un francūžiem attieksme nav līdz galam profesionāli pareiza, jo, ja spēlētāji nav fiziski tik gatavi, lai skrietos ar holandiešiem, tad viņiem nav, ko ķert. Atnāk tādi holandieši un skrien kā trakie. Vienkārši nav, ko ķert - var veidot, kādu taktiku gribi - ja neskriesi un neatdosi simts procentus, tad nav variantu."

C grupā atlikusi pēdējā kārta. Kādas ir komandu izredzes? "Rumāņi pašlaik ir labā pozīcijā, bet, ja viņi spēlēs tāpat kā iepriekšējos mačos, tad, man šķiet, viņiem nav izredžu pret Nīderlandi. Rumānijai kaut kas jāmaina, jo aizsardzībā viņi darbojas labi, bet jāveido kaut kādi pretuzbrukumi - ar vienu Adrianu Mutu nepietiks. Uz aizsardzību rumāņi koncentrējas diezgan labi, bet spēka uzbrukumam īsti var neatlikt. Ja tādi kā holandieši sāks rumāņus muļļāt no vienas puses uz otru, tad Rumānija zaudēs spēkus aizsardzībā, un pretuzbrukumam spēka nepietiks. Tomēr var arī spriest, ka holandieši, saprotot savu situāciju, nolems spēkus pietaupīt. Tad Rumānijai būs izredzes. Bet par Franciju un Itāliju - tur jau atliek tikai vienam otru apspēlēt - citas izejas neredzu smejas. Citu izredžu viņiem nemaz nav."

Lasiet vēl

eSports.lv eksperts Aleksandrs Starkovs
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Liela nozīme būs katrai...
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Horvātija un Vācija vēl...

eSports.lv eksperts Mihails Zemļinskis
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Grieķijai nav daudz cerību"
esports.lv: Eksperta viedoklis: Ronaldu sniegumu vēl uzlabos
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Nebija jānoraida, pendele...

eSports.lv eksperts Andrejs Štolcers
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Horvāti sevi ir pierādījuši"
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Itāļi bija pārāk lēni"

eSports.lv eksperts Pāvels Šteinbors
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Krievijai būs grūti...
esports.lv: Eksperta viedoklis: "Portugālei ir labas...

  +1 [+] [-]

, 2008-06-14 11:20, pirms 16 gadiem
Kad atceras, ka pirms nieka 4 gadiem izshkjirosho speeli pret holandieshiem speeleeja Latvija un panaaca tikpat cieniigu rezultaatu kaa pasaules chempioni un vicechempioni shogad... Gribas tureet iikshkjus par rumaanjiem, lai arii vinju futbols ir labaakajaa gadiijumaa nosaucams par "soliidu". Turpretim oranzhie pirmajaas divaas kaartaas masiivi paarsteidza, taa speeleet pret SHITIEM pretiniekiem vienkaarshi nedriikst buut iespeejams

  +5 [+] [-]

, 2008-06-14 11:36, pirms 16 gadiem
Ka tik Holandieši neizšauj visu pulveri pirms svarīgākajiem mačiem!
Bet ceru, ka nē, un 1/4 fināli būs mega interesanti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-06-14 11:54, pirms 16 gadiem
Kā vējš skrien, kā miets atduras....
Ja godīgi, tad domāju, ka oranžie pulveri nebūs izšāvuši. Izlasē ir jauni un motivācijas pilni spēlētāji, kā ari pāris pieredzējuši vīri, tā kā Nīderlandei vajadzētu būt VĒL krietni daudzveidīgākam potenciālam, nekā to viņi rāda. Vienīgi gaidu kādu komandu, kura varētu aplauzt oranžo spārnus uzbrukumā un kāpēc lai tā nebūtu Rumānija?! Lai nu kā - vēl joprojām ticu savai pirms turnīra izteiktajai prognozei, ka Nīderlande spēlēs finālā....bet kas to lai zina....

  +1 [+] [-]

, 2008-06-14 11:55, pirms 16 gadiem
holande katru gadu rāda skaistu spēli, tikai vienmēr kautkas... , šobrīd komanda rāda tiešām iespaidīgu sniegumu un jācer ka beidzot sasniegs finalu! varbūt piepildīsies mana prognoze Holande : Portugāle



un šiatias visiem tiem kas nolika holandi

  -1 [+] [-]

, 2008-06-14 11:56, pirms 16 gadiem
vienīgi šogad formas varēja skaistākas šiem būt, vismaz bez tām vēmekļu krāsas getrām

  +1 [+] [-]

, 2008-06-14 12:03, pirms 16 gadiem
Piekrītu Štolceram!
Nīderlande tiešām no visām komandām izskatās visiespaidīgāk gan fiziskā,gan taktiskā ziņā! Van Bastens ar vakardienas maiņu izdarīšanu pierādija,ka ir super treneris.
Jā,var piekrist,ka mazliet pastāv varbūtība tam,ka var gadīties arī ,,oranžiem ,, slikta spēle,bet ceru,ka tā nebūs izslēgšanas kārtās! Tad jau labāk,lai šī spēle ir pret Rumāniju!

     [+] [-]

, 2008-06-14 12:04, pirms 16 gadiem
Namejs latgaļu karotājs rakstīja: holande katru gadu rāda skaistu spēli, tikai vienmēr kautkas... , šobrīd komanda rāda tiešām iespaidīgu sniegumu un jācer ka beidzot sasniegs finalu! varbūt piepildīsies mana prognoze Holande : Portugāle



un šiatias visiem tiem kas nolika holandi


.......un finālā pēc labas spēles uzvar Niderlande!

     [+] [-]

, 2008-06-14 12:07, pirms 16 gadiem
To, ka Nīderlande būs spēcīgi šajā čempionātā, varēja pamanīt jau 2006. gada PK, kad Van Bastens sāka veidot šo izlases modeli ar Robenu, Kuitu, RvP un citiem priekšgalā....

     [+] [-]

, 2008-06-14 12:07, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Piekrītu Štolceram!
Nīderlande tiešām no visām komandām izskatās visiespaidīgāk gan fiziskā,gan taktiskā ziņā! Van Bastens ar vakardienas maiņu izdarīšanu pierādija,ka ir super treneris.
Jā,var piekrist,ka mazliet pastāv varbūtība tam,ka var gadīties arī ,,oranžiem ,, slikta spēle,bet ceru,ka tā nebūs izslēgšanas kārtās! Tad jau labāk,lai šī spēle ir pret Rumāniju!

Nīderlande un ..... Portugāle šobrīd izskatās viss iespaidīgākās. Kā būs tālāk redzēsim.

     [+] [-]

, 2008-06-14 12:10, pirms 16 gadiem
Namejs latgaļu karotājs rakstīja: holande katru gadu rāda skaistu spēli, tikai vienmēr kautkas... , šobrīd komanda rāda tiešām iespaidīgu sniegumu un jācer ka beidzot sasniegs finalu! varbūt piepildīsies mana prognoze Holande : Portugāle



un šiatias visiem tiem kas nolika holandi

Šāds fināls ir iespējams un būtu interesants. Tomēr, nav ko aizmirst Spāniju, kura arī labu sniegumu rāda (vismaz Krievijai pretargumentu nebija).

  +1 [+] [-]

, 2008-06-14 12:11, pirms 16 gadiem
spokss rakstīja: Nīderlande un ..... Portugāle šobrīd izskatās viss iespaidīgākās. Kā būs tālāk redzēsim.


Šovakar varēsim ievērtēt arī Spānijas patieso spēku,jo cīņa pret Krieviju nebija tā mēraukla pēc kā var to novērtēt!
Ceru,ka arī citi Spāņu spēlētāji šodien sevi parādīs,un ne tikai Vilja!

     [+] [-]

, 2008-06-14 12:16, pirms 16 gadiem
Vai tikai holandieši nelieto kādu brīnumzālīti ...

     [+] [-]

, 2008-06-14 12:20, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Šovakar varēsim ievērtēt arī Spānijas patieso spēku,jo cīņa pret Krieviju nebija tā mēraukla pēc kā var to novērtēt!
Ceru,ka arī citi Spāņu spēlētāji šodien sevi parādīs,un ne tikai Vilja!

Piekrītu tev. Es tikai nesapratu, vai Villa nedabūja tur kautkādu mikrotraumu? Ja tā, tad interesanti, kādi viņi būs bez Villas un kas varētu spēlēt viņa vietā.

  -1 [+] [-]

, 2008-06-14 12:20, pirms 16 gadiem
man pēc vakardienas NED-FRA noskatīšanās vairs nerodas šaubas kurš ir galvenais favorīts šajā čempionātā. Es nedomāju, ka var būt kautkāda runāšana par to, ka NED būtu izsāvuši visu pulveri, jo neizskatijās, ka viņi būtu kautkā nopūlējušies pret ITA vai FRA, drīzāk varētu teikt, ka viņi tikai sāk pa īstam ieskrieties. NED atšķirībā no abiem iepriekš minētajiem spēlē izteiktu komandas spēli
komandas spēle+laba fiziskā sagatavotība+tāda meistarībā=čempiona tituls

     [+] [-]

, 2008-06-14 12:21, pirms 16 gadiem
Uzvares tas kas vairak to gribees

     [+] [-]

, 2008-06-14 12:24, pirms 16 gadiem
spokss rakstīja: Šāds fināls ir iespējams un būtu interesants. Tomēr, nav ko aizmirst Spāniju, kura arī labu sniegumu rāda (vismaz Krievijai pretargumentu nebija).

man spāņi nepārliecināja tā kā to izdarija nīderlandieši vai portugāļi, viņiem nav tik sabalensēts sastāvs, uzbrukuma spēlētāji šajā komandā ņem virsroku

  -2 [+] [-]

, 2008-06-14 12:32, pirms 16 gadiem
LM Fans rakstīja: Ka tik Holandieši neizšauj visu pulveri pirms svarīgākajiem mačiem!
Bet ceru, ka nē, un 1/4 fināli būs mega interesanti!

man arii tada sajutaa, ka dzeki izsaus sevi un paly off bus tragedija...

     [+] [-]

, 2008-06-14 12:49, pirms 16 gadiem
Man vienmēr ir simpatizējuši Holandieši. Pat atceros, kā A. Kreipāns pasaules čempionātā teica, ka Holandieši būs ļoti labi eiropas čempī!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-06-14 15:41, pirms 16 gadiem
Skrien kā vējš atduras kā miets

  -1 [+] [-]

, 2008-06-14 15:56, pirms 16 gadiem
A kas notiks, ja Itālija nospēlēs ničā ar Franciju 0:0 vai 1:1, bet Rumānija zaudēs Holandei ar attiecīgi 0:3 vai 1:4? Tads sanāktu tādi varianti kā

Holande 3-0-0 10:1 9
Rumānija 0-2-1 1:4 2
Itālija 0-2-1 1:4 2
Francija 0-2-1 1:4 2

vai

Holande 3-0-0 11:2 9
Rumānija 0-2-1 2:5 2
Itālija 0-2-1 2:5 2
Francija 0-2-1 2:5 2 un līdzīgi 2:2 2:5, 3:3 3:6, bet tas izklausas parāk nerāli..

     [+] [-]

, 2008-06-14 15:57, pirms 16 gadiem
Kāds nezin, pēc kādiem kritērijies tad skatās? Kaut kur dzirdēju par kkādu koeficientu no iepriekšējiem čempionātiem.

     [+] [-]

, 2008-06-14 16:44, pirms 16 gadiem
Kaut kad runāja par kaut kādu 11m sitienu izspēli šādos gadījumos...
Nereāli stulbi. Bet ļoti iespējams šajā situācijā.

     [+] [-]

, 2008-06-14 17:01, pirms 16 gadiem
Nja, bet 3 komandam vienadi raditaji.. Tad jau mazais 11-m turnirs butu jataisa