Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Puslaikā Islande - Latvija 1:3

Andris Liepa
Andris Liepa

Latvijas futbola izlase 2008.gada Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas spēlē pret Islandes izlasi izbraukumā pēc pirmā puslaika atrodas vadībā ar rezultātu 3:1.

Latvijas izlases sastāvā bija četras piespiedu maiņas traumu dēļ. Igora Stepanova vietā aizsardzībā spēlēja Kaspars Gorkšs, vidējā līnijā flangos Andreja Rubina un Imanta Bleideļa pozīcijās cīnījās Aleksejs Višņakovs un Genādijs Soloņicins, bet vārtos jau trešo maču pēc kārtas stājās Andris Vaņins.

Mačs iesākās ar nelielu Latvijas izlases ofensīvu, tomēr vārtus jau pirmajā pretuzbrukumā guva islandieši. Pēc centrējuma no kreisās laukuma puses Eidura Gudjonsona izrāvienu nokavēja Oskars Kļava, ļaujot pretiniekam pie tuvā vārtu staba novirzīt bumbu tīklā – 0:1.

Par spīti mājinieku vārtu guvumam, visu pirmo puslaiku spēles gaitu kontrolēja Latvijas izlase, neierasti aktīvi traucējot ievadīt uzbrukums, kas nesa augļus. Puslaika vidū rezultātam bija jākļūst neizšķirtam. No izdevīgas situācijas Višņakovam nedaudz pietrūka, lai pārspētu vārtsargu, toties pie atsistās bumbas pirmais bija Māris Verpakovskis. Laikam jau prātā Māris svinēja panākumu, bet bumbu no aptuveni 50 grādu lenķa un divu metru attāluma tukšos vārtos raidīt neizdevās – ceļā gadījās vārtu stabs.

Šajā laikā divas pusizdevības radās arī islandiešiem, tomēr likumsakarīgi vārtus spēles 27.minūtē beidzot guva mūsējie. Pēc kārtējā stūra sitiena neviena netraucēts no vārtsarga laukuma līnijas bumbu pretinieku vārtos raidīja Oskars Kļava (1:1). Islandieši nepaguva pat atapties, kad viesi vēlreiz bumbu ieraidīja vārtos. Pie soda laukuma stūra tika nogāzts Verpakovskis un iespēja gūt vārtus radās „štata” soda sitienu izpildītājam Jurim Laizānam. Pieredzējušais pussargs bumbu raidīja tieši virs trīs vīru sieniņas, precīzi sitot tuvajā vārtu stūrī – 2:1.

Puslaika 37.minūtē par nepiedodamo paviršību revanšējās Māris Verpakovskis. Pēc stūra sitiena burzmas mūsu 9.numurs pirmais atrada bumbu, un no vārtsarga laukuma stūra griezienā ap savu asi ietrieca bumbu vārtos – 3:1.

Pēc šiem vārtiem laukumā sākās atklātais futbols. Divreiz savu meistarību demonstrēja Andris Vaņins, bet Laizāns un Vitālijs Astafjevs bīstami sita no lielāka attāluma, tomēr līdz pārtraukumam rezultāts vairs nemainījās.

Foto: Romāns Kokšarovs

  +1 [+] [-]

, 2007-10-13 20:00, pirms 17 gadiem
Sarauj! Jānotur! Spāņi Islandē iesita 1 golu, dāņi 2, zviedri 2, ziemeļīri 1, lihtenšt. 1, bet mēs puslaikā 3.

  +1 [+] [-]

, 2007-10-13 20:02, pirms 17 gadiem
LATVIJA UZVARA!!! prieks, pilnīgi negaidīju, žēl, ka pirmo epizodi Mārim neizdevās izmantot bet rezultāts priecē! otro puslaiku arī varētu 3:1 uzvarēt!

     [+] [-]

, 2007-10-13 20:05, pirms 17 gadiem
UZ PRIEKŠU, LATVIJA!!!

  +1 [+] [-]

, 2007-10-13 20:07, pirms 17 gadiem
Islandei atkal briest sagrāve pret Latviju

  +1 [+] [-]

, 2007-10-13 20:29, pirms 17 gadiem
jāņem šitie ciet...