Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

F grupa: Spānijas svarīgākā spēle (papildināts)

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Šovakar Eiropas futbola laukumos atsāksies Vecā kontinenta futbola izlašu cīņas par iekļūšanu Eiropas 2008. gada futbola čempionātā, kas norisināsies Šveicē un Austrijā. Piedāvājam ieskatu F kvalifikācijas grupas šī vakara svarīgākajās spēlēs.

Spāņi lūkos pārvarēt Dānijas barjeru

Šodien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupas spēlē Dānija - Spānija lielā mērā izšķirsies otrās ceļazīmes liktenis uz "Euro 2008".

Ļoti smags pārbaudījums gaida spāņus šajā kārtā, proti, izbraukumā tiem būs jāmēģina pārspēt sīkstā Dānijas izlase, kas vēl saglabā diezgan labas cerības iegūt vismaz otro vietu grupā. „Šī ir mūsu svarīgākā spēle kopš Pasaules čempionāta”, atzīst Spānijas izlases un Londonas „Arsenal” pussargs Fabregas. „Mēs nedrīkstam pat domāt par neizšķirtu. Ir jānoskaņojas uzvarai. Pretējā gadījumā Dānija mums pietuvosies turnīra tabulā un mēs vairs nebūsim noteicēji par savu likteni F grupā.” Dāņi ir atguvušies pēc skandalozās spēles ar Zviedriju pirms četriem mēnešiem, atbildes tikšanās reizē viesos nosargājot neizšķirtu 0:0 un nākamajā spēlē sagraujot Lihtenšteinu ar rezultātu 4:0. Būtisks faktors Dānijas izlasē ir Kristiana Poulsena atgriešanās sastāvā pēc trīs spēļu diskvalifikācijas par rupjību liktenīgajā spēlē pret Zviedriju. Sevilla FC pussargs atzīst, ka piespiedu dīkstāve ir bijis smags pārbaudījums, taču tagad ir pilns apņēmības palīdzēt savai komandai uzvarēt. Turpretī Spānijas izlasei šajā ļoti svarīgajā spēlē nāksies iztikt bez tās uzbrukuma līdera Davida Viljas, kurš šajā atlases ciklā deviņās spēlēs guvis 7 vārtus.

Zviedriem jābūt uzmanīgiem

Lai gan Zviedrijas izlasei šī kārta teorētiski sola vieglus trīs punktus turnīra tabulā, tā nedrīkst zaudēt koncentrēšanos, lai „nepaslīdētu” pret grupas pastarīti Lihtenšteinu. Zviedrijas izlase treneris Lars Lagerbeks zina, ko nozīmē zaudēt punktus pret vājākām komandām: „Ir viegli pateikt – mums noteikti „jāsasit” Lihtenšteina, taču kamēr darbs nav padarīts līdz galam, ir jābūt ļoti uzmanīgiem.” Zviedriem tiešām ir jābūt ļoti uzmanīgiem, jo šodien tiem nevarēs palīdzēt galvenais spēks uzbrukumā Zlatans Ibrahimovičs, kā arī „Göteborg” pussargs Niklass Aleksandersons. Tomēr Zviedrijas izlasē ir pietiekami daudz augstas klases spēlētāju, lai šovakar izbraukumā pret Lihtenšteinu „paņemtu” trīs punktus un saglabātu līderpozīcijas F grupā.

Jāatgādina, ka šajā kvalifikācijas grupā (F) startē arī Latvijas futbola izlase, kas pagaidām turnīra tabulā ar divām uzvarām un sešiem zaudējumiem ieņem sesto vietu. Latvijas izlase šīs kārtas ietvaros 13. oktobrī izbraukumā mērosies spēkiem ar Islandi.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs.
F grupa.
13. oktobra spēles.
Islande - Latvija
Dānija - Spānija
Lihtenšteina - Zviedrija

Turnīra tabula.
1. Zviedrija 8 19*
2. Spānija 9 19
3. Ziemeļīrija 9 16
4. Dānija 8 14
5. Islande 9 8
6. Latvija 8 6
7. Lihtenšteina 9 4
* - vieta, komanda, spēles, punkti

Izmantotie resursi:
www.uefa.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2007-10-13 15:18, pirms 17 gadiem
domaaju Latvija uzvarees ar 3:1

  +1 [+] [-]

, 2007-10-13 15:18, pirms 17 gadiem
nu ja Spāņi paņem tad te viss skaidrs

  -1 [+] [-]

, 2007-10-13 15:20, pirms 17 gadiem
spani jaacer ka nevinnes

     [+] [-]

, 2007-10-13 15:21, pirms 17 gadiem
Fantastiski
Ar nelielu ceriibu shodien devos peec biljeteem. Kaut arii diezgan shvakas vietas, bet speeli tomeer skatiishos klaatienee
Ceru uz 3:2 Daanijas uzvaru...

  +1 [+] [-]

, 2007-10-13 15:32, pirms 17 gadiem
Vajadzētu tak Dāņiem parupēties par intrigu tabulā

     [+] [-]

, 2007-10-13 15:35, pirms 17 gadiem
Man gan iet gar degunu Latvijas un arī Spānijas spēles, jo šodien esmu uzaicināts uz Spānijas vēstniecības svinībām!
Katrā ziņā turās Latvija un Spānija, es par jums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-10-13 17:03, pirms 17 gadiem
Jācer, ka Latvija parādīs labu spēli
Sen viņi to nav darījuši.

     [+] [-]

, 2007-10-13 18:55, pirms 17 gadiem
Ceru uz Dānijas uzvaru, jo nepatīk spāņi! un gribu lai Z-īri tiek uz čempi!