Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Zelta bumbas ieguvējs Belanovs pievienojies Ukrainas aizstāvjiem

Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš

Zelta bumbas ieguvējs Belanovs pievienojies Ukrainas aizstāvjiem
Ihors Belanovs(vidū) ar ievainotajiem ukraiņu karavīriem. Foto:@vadymskichko twitter

Bijušais ukraiņu uzbrucējs Ihors Belanovs, kurš 1986. gadā izcīnīja Ballon d'Or, ir pievienojies Ukrainas bruņotajiem spēkiem, lai palīdzētu savai valstij pēc Krievijas iebrukuma.

Belanovs pagājušajā trešdienā tikās ar Ukrainas Futbola asociācijas prezidentu Andriju Pavelko, kurš apmeklēja viņa dzimto pilsētu Odesu. Vēlāk abi viesojās pie vairākām Ukrainas militārajām vienībām un izdalīja tām palīdzību.

Pēcāk ukrainis publicēja vairākus attēlus, kuros viņš tur rokās ieroci un pozē kopā ar citiem karavīriem. Sociālajā tīklā Facebook viņš uzslavēja Ukrainas bruņotos spēkus. "Apbrīnojama drosme un neizsīkstošs cīņas gars. Tas viss, un daudz kas cits, raksturo mūsu Ukrainas bruņoto spēku karavīrus. Mēs esam ar jums," viņš rakstīja.

Belanovs, kurš šobrīd ir 61 gadu vecs, savu profesionālo karjeru uzsāka dzimtajā Odesā, pārstāvot “SKA” un “Čornomorec”. Savukārt lielākos panākumus uzbrucējs guva Kijevas "Dynamo" sastāvā, ar ko 1986. gadā ieguva Kausu ieguvēju kausu, finālā ar 3:0 pārspējot Madrides “Atletico“. Šis panākums palīdzēja futbolistam izcīnīt arī 1986. gada Ballon d’Or.

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/en/football/i...