Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

FK "Rīga" atklātā vēstule

Latvijas futbola čempionāts šajā sezonā norit negaidīti asā sportiskā cīņā starp vadošajām komandām turnīra tabulā. Pirmo reizi pēdējo gadu laikā futbola meistarsacīkstēs uzreiz četri klubi var reāli pretendēt uz cīņu par medaļām.

Mūsu futbola komandas „Rīga” atrašanās labāko komandu četriniekā ir jānovērtē kā futbolistu, treneru, kluba vadības un menedžmenta panākumu. Uzskatām, ka konkurences pastiprināšanās čempionātā nāk par labu Latvijas futbola izaugsmei kopumā, tā spēcina un bagātina visu futbola čempionātu.

Līdz ar futbola čempionāta noslēguma tuvošanos, FK „Rīga” izjūt nopietnu nesportisku spiedienu. Šis spiediens ir pieaugošs un izpaužas kā organizatoriskās, psiholoģiskās, tā informatīvās darbībās, ar kurām tā vai citādi tiek aizskarta kluba cieņa un intereses, tā iedragā kluba imidžu, kas, ar izkropļotu informāciju, maldina futbola interesentus un mūsu kluba līdzjutējus. Šā gada 20. augustā ziņu portālā „Delfi” parādījās tendencioza publikācija ar nosaukumu „FK „Rīga” intereses lobē Latvijas Futbola federācija”. Šīs publikācijas autori cenšas pierādīt, ka FK „Rīga” izcīnītie punkti ir atkarīgi nevis no komandas spēlētājiem, bet gan no komandas lobētājiem Latvijas Futbola federācijā (LFF)! Jājautā, kāpēc gan šāda publikācija parādījās tikai tagad, nevis iepriekšējos darbības gados, kad FK „Rīga” necīnījās par vadošajām vietām Virslīgas čempionāta turnīra tabulā?

Patiesībā LMT Virslīgas 19. kārtas spēlē FK „Jūrmala” – FK Rīga” mūsu komandas kapteinis Igors Korabļovs saņēma sarkano kartīti par pārkāpumu, ko viņš neizdarīja. Precīzāk, viņš neizdarīja apzinātu, tīšu metienu ar bumbu pretiniekam ar mērķi to traumēt vai apvainot. Tāpēc arī FK „Rīga” lūdza kompetentai LFF institūcijai šo spēles epizodi pārskatīt.
Izskatot mūsu iesniegumu, LFF Disciplinārā komiteja nāca pie slēdziena, ka I. Korabļova pārkāpums tik tiešam nav atbilstošs LFF Disciplinārā Reglamenta 19.6. punktam ( kā to protokolā interpretējis spēles tiesnesis), bet tiek kvalificēts atbilstoši citam DK punktam, kas nosaka sodu – divu kārtējo kalendāro spēļu izlaišanu.

Pēc šiem notikumiem, pēc FK „Ventspils” iniciatīvas, tika sasaukta sanāksme, kas tika nodēvēta kā LMT Virslīgas klubu oficiālo pārstāvju sanāksme.Tajā tika izskatīti vairāki jautājumi, tai skaitā, arī tā saucamajā „Korabļova lietā”. Interesanti, ka incidentu mūsu spēlē ar jūrmalniekiem, nebija redzējuši seši no astoņiem sanāksmes dalībniekiem, tāpat neviens no sanāksmes dalībniekiem nebija piedalījies LFF Disciplinārās komitejas sēdē, kurā tika izskatīts šis jautājums. Tomēr sanāksmes dalībnieki pieņēma lēmumu „Korabļova lietā”, vadoties tikai no aptuveniem pārstāstiem!

Arī anonīmais informatīvā portāla „Delfi” žurnālists, aprakstot šo sanāksmi, ir pieļāvis vēl tālāku faktu sagrozīšanu. Futbola klubs „Rīga” un mūsu kluba pārstāvji nekad nav izteikuši neuzticību nevienam LFF Biedram vai tās pārstāvim. Mūsu klubs ciena V. Kausiņa kungu kā kvalificētu un godīgu LFF darbinieku, kā kārtīgu un principiālu cilvēku, un respektē viņu kā LFF Disciplinārās komitejas vadītāju. Mūsuprāt, šādi raksti, ar apzinātu faktu sagrozīšanu, kaitē ziņu portāla „Delfi” līdz šim labajai reputācijai.

Rezumējot situāciju - LMT Virslīgas klubu pārstāvju iniciatīvu- vērsties LFF Arbitrāžas komisijā ar ierosinājumu aizliegt I. Korabļovam veikt profesionāla spēlētāja darbību četrās Latvijas futbola čempionāta spēlēs, FK „Rīga” paziņo sekojošo:
FK "Rīga"
1) par savas attīstības galveno uzdevumu uzskatām - mūsdienīgas, Eiropas standartiem atbilstošas infrastruktūras izveidi, kas nodrošinātu pamatus spēcīga kluba izveidei nākotnē;

2) atbalsta visus LFF kolektīvo un individuālo Biedru, komiteju un komisiju centienus godīgi strādāt Latvijas futbola labā;

3) atbalsta un uzskata par pareizu LFF DK lēmumu Nr. 38, no 16.08.2007.(par notikušo incidentu spēlē FK „Jūrmala” – FK „Rīga”),kā vienmēr, apstiprinot LFF komiteju un komisiju pieņemto lēmumu neapstrīdamību;

4) apliecinot savu uzticību Latvijas futbola sabiedrībai, parādot labu gribu, un nevadoties no acumirklīga izdevīguma, pieņem lēmumu – neizmantot vēl divās nākošajās kalendārajās spēlēs ( 17.09., 21.09.) profesionālo sportistu I. Korabļovu;

5) aicina arī savus kolēģus un partnerus izturēties cienīgi pret ikvienu no Latvijas futbola pārstāvjiem – klubiem, spēlētājiem, treneriem, tiesnešiem, LFF amatpersonām, līdzjutējiem, žurnālistiem.

Ievērosim godīgas spēles principus, savu komandu pārākumu pierādot ar labu spēli futbola laukumā!

Ar cieņu,
Futbola kluba „Rīga” prezidents: P. Ļihačevs
Galvenais treneris: S. Semjonovs
Komandas kapteinis: I. Korabļovs

1 2 49 komentāri

     [+] [-]

, 2007-09-10 23:19, pirms 17 gadiem
vo vo FK Riga malaci ka taa cinaas!! ne jau vinjiem kaads no LFF palidz sasniegt!! un ari ja palidz - ari tas ir jamak sarunat!

     [+] [-]

, 2007-09-10 23:32, pirms 17 gadiem
Morozovs bik nolikts..

vispaar interesanti..

  -1 [+] [-]

, 2007-09-10 23:37, pirms 17 gadiem
Taisnība FK "Rīga". Ja LFF kādu lobē, tad tas ir "Skonto", nevis kāds cits klubs.

     [+] [-]

, 2007-09-11 00:05, pirms 17 gadiem
Varētu domāt ka Delfu žurnālists atsakās no piķa ja piesola par rakstu....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-11 01:13, pirms 17 gadiem
And the show can go on!!! Būs vien atkal jāpērk sporta avīze. Tur jau atkal būs ko palasīties

     [+] [-]

, 2007-09-11 06:56, pirms 17 gadiem
Latvijā diemžēl futbols sākas tikai 1.līgā, Virslīgā tas ir netīrs bizness.

     [+] [-]

, 2007-09-11 07:25, pirms 17 gadiem
Virslīga ir netīrs bizness tikai dažiem, esmu pārliecināts, ka Rīga nav to komandu skaitā.

     [+] [-]

, 2007-09-11 07:25, pirms 17 gadiem
davai rīga turās! daudz vairs nav atlicis!3nieks jāsaglabā!

     [+] [-]

, 2007-09-11 07:39, pirms 17 gadiem
FK Rīga pirmo reizi iekļāvušies cīņā par medaļām,tāpēc nav pieraduši cīņām
ārpus futbola laukuma.Tā tas ir bijis vienmēr jebkuros laikos un S.Semjonovam jau nu vajadzētu to zināt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-09-11 07:50, pirms 17 gadiem
Autoram nepiekrītu par to ka LMT virslīgā ir sportiskā cīņa.
LM zaudēja Skonto,Fk Rīga,Fk Ventspils ar vienādu 0-2,tiesnešu darbības rezultātā.
Skonto bija 10 spēļu bezzaudējum sērija,gan komentētāji gan dažādu rakstu autori bija eiforijā par Skonto atdzimšanu.Un tagad fakti.
Šais 10 spēlēs Skonto pretinieki ir noraidīti 5 reizes(visās reizēs 1 pusl.beigās-2 pusl sākumā),tātad reāls spēlētāju pārsvars spēļu laikā.Skonto noraidīts 1 reizi ,līdz ar mača beigām.
Šais 10 spēlēs Skonto ir situši PIECUS 11m soda sitienus,pretinieki vienu.
Pirms šīs sērijas Skonto-LM 0-4 (netiek nozīmēts uz Skonto vārtiem divas pendeles,noraidīts Kļava(LM) nepamatoti)
Pēc šīs 10 spēļu sērijas Ventspils-Skonto 3-1 (netiek ieskaitīti vārti pret Skonto,netiek noraidīts Semjonovs,kuram bija jau dzeltenā kartiņa,un vēl divas reizes rupji nospēlēja pret Ventspils spēlētājiem).
Skonto tiek vilkts vēl spēcīgāk nekā jebkuru citu gadu.Un tādā veidā komanda ,,atdzimst,,.Ko nevar teikt par Fk Jūrmala,kura pret Skonto 6p vietā tiesneša darbības(notiesāšanas) rezultātā ieguva tikais punktu,un kas notika ar šo komandu?...... Nekas tamlīdzīgs ar komandu nenotiktu,ja atrastos reāli savā vietā virs Skonto.
Kas saistās ar šo Fk Rīgas atklāto vēstuli,nav komentāru,jo pietiek tikais apskatīties trenera Semjonova novērtēšanu tiesneša darbībai Fk Rīga-LM (piecu baļļu sistēmā,novērtēja ar atzīmi 5),lai saprastu,ka Semjonovam šāda Sipailo darbība bija normāla.Tā teikt ne jau nu pirmā reize!

     [+] [-]

, 2007-09-11 09:08, pirms 17 gadiem
lai arī kopumā varētu piekrist rakstītajam šādas vēstules NEKAD neko labu nedod, neredzu tām jēgu. un kluba punkts Nr.1 - izdariet vismaz kautkādu mazo darbiņu tajā virzienā un tad jau sākar domāt kurā punktā rakstīt par infrastruktūru ..

  +2 [+] [-]

, 2007-09-11 09:19, pirms 17 gadiem
Latvijas futbols ir tik netiirs ka taalaak jau vairs nav kur, ir pagaajushi jau e-tie gadi bet tribiines arvien nepildaas driizaak saruuk to skatiitaaju skaits kuriem ir shaada interese, ja futbols skaitaas pasaules karalis, tad varbuut beidzot shii sporta veida funkcionaari kaa arii klubu paarstaavji beidzot pamodiisies un sapratiis ka vinju naakotne ir fanos cilveeku piesaistee pie vinju kluba, pozitiiva teela veidoshanaa, godiigaa ciiinjaa gan uz laukuma gan aarpus...bet nee sho gadu laikaa tieshi otraadi tiek dariit viss lai vienkaarshais liidzjuuteejs ar kaajaam aiz ausiim beegtu no pashmaaju futbola, un manupraat muuspusee to liidzjuuteeju skaits kuri juut liidz citvalstu klubiem kopskaitaa ir krietni vairaak nekaa to kuri juut pashmaaju klubiem...Godiigi sakot, nozheelojami ir shie kaarteejie skandaali, korupcijas non fair-play un citas negaacijas...patiesiibaa es patlaban visaas shajaas netiirajaas lietaas orienteejos labaak nekaa turniira tabulaa, nemaz nerunaajot par snaiperu tabulu....a zheel....

  -2 [+] [-]

, 2007-09-11 09:22, pirms 17 gadiem
Pēc dažu labu rakstītā var spriest, ka ikvienā futbola līgā komandai, kurai pēc statistikas ir visvairāk piešķirto 11m sitienu uz pretinieku vārtiem (un vismazāk piešķirto uz saviem vārtiem) ir nopietni jāuzmanās no apsūdzībām korupcijā un tamlīdzīgi.
Tāpat jāpiesargājas komandām, kuras taisa vismazāk sodu (kurām tiek iedots vismazāk dzekteno un sarkano kartīšu), kā arī komandām, pret kurām citas komandas spēlē rupji (t.i. komandām, kuru pretinieki saņem daudz dzelteno un sarkano kartīšu).
Cilvēki, beidziet tak meklēt tās sazvērestības teorijas! Sakritības ir laba lieta, bet pierādījumu tak jums nav!?

*Manis teiktais attiecas gan uz FK Rīga, gan FC Skonto nomelnošanu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-11 10:23, pirms 17 gadiem
-------Mūsuprāt, šādi raksti, ar apzinātu faktu sagrozīšanu, kaitē ziņu portāla „Delfi” līdz šim labajai reputācijai-------
Tad par iisti uztraucas FK Riga par savu reputaaciju par par delfu reputaaciju?
Bet vispar katram sava taisniiba un katrs velk uz savu pusi. buutu tikai jociigi ka no fk riigas nebuutu nekaadas atbildes pec tadiem rakstiem.

     [+] [-]

, 2007-09-11 10:23, pirms 17 gadiem
Interesanti, nedaudz jocīgi, ka šo vēstuli parakstījis arī I. Korobļovs it kā jau, dēl tā, ka šī lieta attiecas tieši uz viņu, viņš šajā brīdī varēja palikt malā.

un vispār, man šķiet, ka Korobļovs tajā reizē nemaz netrāpīja spēlētājam, bija kaut kāds pametiens uz to pusi


Ja kas, te ir tas Delfi raksts:
http://www.delfi.lv/archive/article.php?id=18743944&ndate=1187557200&categoryID=6485306

Un taisnība, Latvijas futbola saimniecība ir tik maziņa, komisijas locekļiem FK Rīga komandā ir gan dēls, gan znots...

Apskatoties uz spēlēm, kuras Korabļovam ir/būtu jāizlaiž: Pret Olimpu un Ventspili FK Rīga ir ar mieru iztikt bez Korobļova, pret Daugavu un Metalurgu ne. Es nekādas lobēšanas neredzu, ja pret tiešajiem konkurentiem bez svarīga aizsarga piekrīt iztikt, bet pret samērā pārliecinošiem līderiem nepiekrīt.

     [+] [-]

, 2007-09-11 10:24, pirms 17 gadiem
Federācija atklāti pārkāpa reglamentu Rigas labā, ko atzina visi 7 (!!!) LMT Virslīgas klubi - http://rus.delfi.lv/news/sport/futbols/article.php?id=18865460 - bet ne tikai „Skonto”, vai LM. Rīdziniekiem vajadzēja kaut-ko atbildēt un viņi uzrakstīja šo smieklīgo vēstuli, kura ir uzrakstīta labi zināmā padomju stilā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-11 10:51, pirms 17 gadiem
Tīri interesanti komentāri te sarakstīti. Savā mērā taisnība varētu būt gan tiem kas pret FK Rīgu, gan kas par FK Rīgu.

Bet domāju labāk šādus rakstus izlasīt un ignorēt un labāk skatīties pašu FUTBOLU!!! Tā jau tas LV futbols tāds pašvaks un kur nu vēl ja sāks te cepties visi par visādām sporta blakuslietām a nevis par pašu futbola līmeni un kvalitāti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-11 12:28, pirms 17 gadiem
Nu nav jau dūmi bez uguns un dīvainas leitas ir notikušas! Protams ka daudziem var nepatikt, ka šosezon Rīga pēkšņi izrāda nopienu konkurenci, kas nebija vērojams iepriekš!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-11 12:40, pirms 17 gadiem
fakti interesanti!!!!....
Bet tiesi par rigu tas ir muljkibas...ja piemeram Dinaburga maksatu katram tiesniesim..ar tadu sniegumu vini nebutu trijnieka!!!!Tikai ar tiesnesu palidzibu tresaja vieta neatradisies!!!!

     [+] [-]

, 2007-09-11 12:51, pirms 17 gadiem
No Korabļova puses tas bija nekorekts žests, bet nekas jau nu tik ļoti briesmīgs ... Kamēr tiesnesis vilka kartiņu, es pat pieļāvu, ka varētu būt dzeltenā, nevis sarkanā. Ja atceramies, ka pirms 2 gadiem Perepļotkins par visiem zināmo rupjo žestu nedabūja pat mutisku brīdinājumu, šķiet, ka šoreiz tiešām no mušas izpūsts zilonis.

  -2 [+] [-]

, 2007-09-11 13:05, pirms 17 gadiem
saturās visi Rīgas fani!!! vēl 8 spēles un uefa kauss būs ticu tam!! Pārējiem aplicējiem iesaku sīki atslābt it īpaši LM faniem... nevariet uzvarēt sēdiet pie ratiem... smieklīgi otrajā spēlē Liepājā arī lūk tiesneši palīdzēja!! spēle 0-0 beidzās... varu pāris epizodes pastāstīt.. piemēram tiesnesi palīdzēja nepiešķiriet 11m sodu sitienu par Nikolajeva nogāšanu... kā arī pagrūda O. Kļavu ar abām rokām , kad šis kungs no trijiem metriem aizsita garām vārtiem utt.... nu skatīsimies kā komanda spēle futbolu nevis ko dara tiesneši.. Rīgai visvairāk 11m iedoti, bet kapēc nē jā pārkāpumi ir???? pēc tādas loģikas varētu pagājuša gadā piemēram Liverpool apvainot MU par titula iegušano jo pēdējie ir saņēmušu no tiesenešiem visvairāk 11m..smieklīgi..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-11 13:27, pirms 17 gadiem
Visās Pasaules valstīs ir cilvēki, kas ņem kukuļus, par ko te brīnīties... Visas cūkas ir vienlīdzīgas, bet dažas vienlīdzīgākas...

  -1 [+] [-]

, 2007-09-11 13:28, pirms 17 gadiem
To the View
iesaku par futbolu kaut ko paintresēties un tad rakstīt.. piemēram profesionalu angļu tiesnešu darbi Liverpool 1-1 chelsea ( piešķirtie 11m) vai arī pasaules kausa fināla 3 dzeltenās kartiņas vienam spēlētajam utt... nesaku ka pie mums ir viss ideāli, bet kur tad tā ir???
1 2 49 komentāri