Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Atklāts Latvijā lielākais privātais sporta komplekss - ''LNK Sporta parks''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Atklāts Latvijā lielākais privātais sporta komplekss - ''LNK Sporta parks''
"LNK Sporta parka" atklāšana. Foto: Sanita Ieva Sparāne

Šodien Daugavas krastā, Lejupes ielā 5, Rīgā, svinīgā ceremonijā tika oficiāli atklāts Latvijā lielākais privātais sporta komplekss ''LNK Sporta parks''. Parka pirmās kārtas teritorija, kas šodien tika atklāta, ir 65 000 kvadrātmetru.

Tajā ietilpst divi dabīgā zālāja futbola laukumi ar kopējo platību 16 448 kvadrātmetri un viens iesildīšanas laukums ar dabīgo zālienu 1350 kvadrātmetru platībā. Četri mūsdienīgi futbola laukumi ar mākslīgo segumu 13 851 kvadrātmetru platībā, divi pludmales tenisa un volejbola laukumi 678 kvadrātmetru platībā, kā arī ģērbtuves, stāvlaukums un labiekārtota teritorija.

''Veselā miesā vesels gars – šis senais teiciens ir vienmēr aktuāls, un pilsēta ir ieinteresēta, lai šeit būtu arvien labāka un pieejamāka sporta infrastruktūra. Privātās investīcijas šajā ekonomiskajā situācijā ir īpaši būtiskas, savukārt aktīva dzīvesveida veicināšana un sportošanas tīkla attīstība ir viena no Rīgas attīstības stratēģijas prioritātēm,'' norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis. ''Līdz ar jaunā sporta parka atklāšanu, ceram uz vēl labākiem Rīgas komandu panākumiem, kā arī aizrautīgu līdzjušanu turnīros un sacensības!'' pauda Staķis.

Jau pēc pirmās kārtas atklāšanas ''LNK Sporta parkā'' varēs notiks dažāda līmeņa futbola sacensības – sākot ar Latvijas futbola Virslīgu un beidzot ar nacionālo izlašu spēlēm. Savukārt pēc otrās kārtas izbūves tas būs piemērots arī starptautisko sacensību rīkošanai. Investīcijas parka pirmajā kārtā ir desmit miljoni eiro, vēl 15 plānots ieguldīt kompleksa otrajā un trešajā kārtā.

''Es ļoti ceru, ka ''LNK Sporta parka'' projekts kļūs ne tikai par profesionālu sacensību norises vietu, tas jau ir noticis. Es patiešām vēlētos, lai, pirmkārt un galvenokārt, mūsu objekts kļūtu par mājvietu daudzām bērnu komandām un akadēmijām, kā arī daudziem sportiska dzīvesveida atbalstītājiem un entuziastiem. Visi šie cilvēki padarīs ''LNK Sporta parku'' par tādu vietu, kādu mēs to vēlamies redzēt – skaistu, mājīgu un ērtu,” uzsvēra ''LNK Sporta parks'' dibinātājs, ''LNK Industries'' valdes priekšsēdētājs Artjoms Milovs. Viņš arī norādīja, ka, attīstot jauno sporta kompleksu, attīstītāji nerēķinās ar drīzu ieguldījumu atpelnīšanu, lielā mērā tas būs sociāls projekts.

''LNK Sporta parka'' pirmās kārtas ietvaros vēl taps seši septiņi nelieli futbola, basketbola, pludmales tenisa, volejbola laukumi, kā arī bērnu rotaļu laukums un kafejnīcas. Savukārt otrajā un trešajā kārtā tiks uzbūvēta lielā tribīne, daudzfunkcionāls sporta komplekss ar trīs basketbola, futzāla, volejbola un handbola laukumiem, kā arī sportistu kopmītnes un sporta halle ar atveseļošanās kompleksu.

''LNK Properties'', kas ir ''LNK Sporta parka'' attīstītājs, līdz šim bija specializējies industriālo parku un dzīvojamo ēku attīstībā. ''LNK Sporta parks'' būs pirmā sporta būve, ko uzņēmums ir attīstījis.

''Mums, kā šī projekta attīstītājam, bija svarīgi gan izbūvēt kvalitatīvu, mūsdienīgu infrastruktūru, ko lietos rīdzinieki daudzās paaudzēs, gan apgūt pašu sporta būvju būvniecības procesu. Šī ir pirmā sporta būve mūsu portfelī, bet noteikti ne pēdējā. Ceram, ka savu pieredzi varēsim izmantot, būvējot vēl jaunus sporta laukumus un būves gan Latvijā, gan ārpus tās,'' stāsta ''LNK Properties'' valdes loceklis Pāvels Broitmans.

''LNK Sporta parka'' būvniecības gaitā tika demontēta 31 ēka un liels izaicinājums bija sagatavot pamatni laukumu izbūvei, kuru precizitāte bija jābūt līdz četriem milimetriem. Savukārt, lai izbūvētu projektā paredzēto ceļu un saglabātu Latvijas sarkanajā grāmatā iekļauto marmora rožvaboļu (Liocola marmorata) populāciju, tika pārvietots 18 metrus augsts vītols, kurā kukaiņi ir raduši sev mājvietu.

Pēc atklāšanas ''LNK Sporta parks'' būs jaunā mājvieta ikdienas treniņiem un mājas spēlēm futbola klubam RFS. Tā ģenerāldirektors Māris Verpakovskis atklāšanas dienā klātesošajiem pasākuma dalībniekiem novadīja ekskursiju, izrādot jauno sporta kompleksu.

Izmantotie resursi:
https://fkrfs.lv/daugavas-krasta-at...

1 2 39 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2022-08-09 15:01, pirms 2 gadiem
Jauki!
Malači RFS un LNK!
Kas tur notiek ar plaši izreklamēto FC Riga futbola stadionu? Krievu sponsoram nav piegriezts skābeklis?

  +4 [+] [-]

, 2022-08-09 15:02, pirms 2 gadiem
Good work, nolaistu teritoriju pārvērta par krutu sporta parku
Cik tālu ir ar Baltic sports village Piņķos?

  +6 [+] [-]

, 2022-08-09 15:07, pirms 2 gadiem
Pie Dienvidu tilta Daugavas kreisajā krastā - laba vieta. Ebreji malači

  -3 [+] [-]

, 2022-08-09 15:08, pirms 2 gadiem
Paldies LNK noziedzniekiem.
Par izkrāpto naudu varētu katrā miestā par tādam kompleksam izveidot.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-09 15:09, pirms 2 gadiem
VienTiesis rakstīja: Paldies LNK noziedzniekiem.
Par izkrāpto naudu varētu katrā miestā par tādam kompleksam izveidot.
Ko tieši tev viņi ir izkrāpuši?

     [+] [-]

, 2022-08-09 15:16, pirms 2 gadiem
Namej. Kā tas nākas ka LNK tiek pie futbola būvniecībām regulāri? Vai arī noliegsi? Un kā tas nejauši sanāk, ka Ļašenko ir saistīts ar LNK? Vai arī noliegsi?

  +1 [+] [-]

, 2022-08-09 15:20, pirms 2 gadiem
hulis-mikstais rakstīja: Namej. Kā tas nākas ka LNK tiek pie futbola būvniecībām regulāri? Vai arī noliegsi? Un kā tas nejauši sanāk, ka Ļašenko ir saistīts ar LNK? Vai arī noliegsi?
bet vai šeit ir LFF iesaiste? Teikts, ka tas ir LNK privātais sporta komplekss.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-09 15:23, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: bet vai šeit ir LFF iesaiste? Teikts, ka tas ir LNK privātais sporta komplekss.
Dažam labam visur rēgojas korupcija, bet nespēja atšķirt privātu investīciju, nesagādā viņiem problēmu.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-09 15:29, pirms 2 gadiem
hulis-mikstais rakstīja: Namej. Kā tas nākas ka LNK tiek pie futbola būvniecībām regulāri? Vai arī noliegsi? Un kā tas nejauši sanāk, ka Ļašenko ir saistīts ar LNK? Vai arī noliegsi?
Vari nosaukt kur viņi būvējuši? Rakstā minēts, ka šī viņiem ir pirmā sporta būve.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-09 15:30, pirms 2 gadiem
Tas ir stadiona gala produkts, vai būs arī jumts virs tribīnēm un normāls mākslīgais apgaismojums? Un galvenais jautājums - vai beidzot RFS būs savs stadions kur aizvadīt Eiropas turnīru kvalifikācijas spēles, vai šis jautājums joprojām nav atrisināts pat ar šo LNK Sporta Parka būvi?
Paldies.

  -1 [+] [-]

, 2022-08-09 15:37, pirms 2 gadiem
Varenais dunduk. Laikam futbols Tev ir svešvārds. Bija pat skandāls ar Ļašku un viņa saistību ar būvēm

  +1 [+] [-]

, 2022-08-09 15:40, pirms 2 gadiem
''LNK Sporta parkā'' varēs notiks dažāda līmeņa futbola sacensības – sākot ar Latvijas futbola Virslīgu un beidzot ar nacionālo izlašu spēlēm.

Cik lidzetejus var but stadiona? 10.tukst. vai cik?

  +2 [+] [-]

, 2022-08-09 15:41, pirms 2 gadiem
Mega-paldies! Lai izdodas piepildīt laukumus!

  -1 [+] [-]

, 2022-08-09 15:43, pirms 2 gadiem
Frisk rakstīja: Cik lidzetejus var but stadiona? 10.tukst. vai cik?
Uz cik spēlēm Tu esi bijis, lai kāds iedomātos par kaut vai 5k stadiona būvniecību?

  +1 [+] [-]

, 2022-08-09 15:58, pirms 2 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Uz cik spēlēm Tu esi bijis, lai kāds iedomātos par kaut vai 5k stadiona būvniecību?
Nu uz atsevišķām spēlēm LV savācas ap 7k cilvēku , 5 par pieticīgu un bez akbīcijām

  +1 [+] [-]

, 2022-08-09 16:01, pirms 2 gadiem
Ambrē rakstīja: Tas ir stadiona gala produkts, vai būs arī jumts virs tribīnēm un normāls mākslīgais apgaismojums? Un galvenais jautājums - vai beidzot RFS būs savs stadions kur aizvadīt Eiropas turnīru kvalifikācijas spēles, vai šis jautājums joprojām nav atrisināts pat ar šo LNK Sporta Parka būvi?
Paldies.
Daļēja atbilde raksta trešajā rindkopā (varbūt raksts papildināts vai vnk nelasīji)

     [+] [-]

, 2022-08-09 16:02, pirms 2 gadiem
fall in love rakstīja: Nu uz atsevišķām spēlēm LV savācas ap 7k cilvēku , 5 par pieticīgu un bez akbīcijām
Jā, reizi gadā savācas 7k, tāpēc jābūvē 10k stadions!

Kad Virslīgā regulāri sāks nākt 2k, tad arī varēs domāt par stadionu ar 5-7k tribīnēm, tikmēr mierīgi pietiks ar tribīni vienā pusē, kas ir zem jumta, aļa, Skredelis vai Sloka, Liepāja vai Valmiera (3k MAX).
P.S. Aŗī tie 7k savācas, jo ir vai nu izlases (kurai ir uzvaras vai pretiniekos Ronaldo) spēle, vai arī kaut kas nozīmīgs Eiropā (ne katru gadu). Attiecīgi, izlase turpinās spēlēt Daugavā, tātad RFS varētu pretendēt uz max vienu spēli gadā, kurā atnāktu 7k.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-09 16:15, pirms 2 gadiem
Ambrē rakstīja: Tas ir stadiona gala produkts, vai būs arī jumts virs tribīnēm un normāls mākslīgais apgaismojums? Un galvenais jautājums - vai beidzot RFS būs savs stadions kur aizvadīt Eiropas turnīru kvalifikācijas spēles, vai šis jautājums joprojām nav atrisināts pat ar šo LNK Sporta Parka būvi?
Paldies.
1) Savukārt pēc otrās kārtas izbūves tas būs piemērots arī starptautisko sacensību rīkošanai
2) Savukārt otrajā un trešajā kārtā tiks uzbūvēta lielā tribīne, daudzfunkcionāls sporta komplekss ....

  +1 [+] [-]

, 2022-08-09 16:16, pirms 2 gadiem
Savukārt, lai izbūvētu projektā paredzēto ceļu un saglabātu Latvijas sarkanajā grāmatā iekļauto marmora rožvaboļu (Liocola marmorata) populāciju, tika pārvietots 18 metrus augsts vītols, kurā kukaiņi ir raduši sev mājvietu.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-09 16:31, pirms 2 gadiem
hulis-mikstais rakstīja: Varenais dunduk. Laikam futbols Tev ir svešvārds. Bija pat skandāls ar Ļašku un viņa saistību ar būvēm
Atbildi uz jautājumu un iemet linku, vai nu rakstā melo vai tu.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-09 16:36, pirms 2 gadiem
Pats atradu Kāpēc rakstā melo, ka pirmais sporta objekts? Gan Daugavas stadiona tribīnas atjauno, gan sporta laukums 49. un 84. vidusskolā celts.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-09 17:08, pirms 2 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Jā, reizi gadā savācas 7k, tāpēc jābūvē 10k stadions!

Kad Virslīgā regulāri sāks nākt 2k, tad arī varēs domāt par stadionu ar 5-7k tribīnēm, tikmēr mierīgi pietiks ar tribīni vienā pusē, kas ir zem jumta, aļa, Skredelis vai Sloka, Liepāja vai Valmiera (3k MAX).
P.S. Aŗī tie 7k savācas, jo ir vai nu izlases (kurai ir uzvaras vai pretiniekos Ronaldo) spēle, vai arī kaut kas nozīmīgs Eiropā (ne katru gadu). Attiecīgi, izlase turpinās spēlēt Daugavā, tātad RFS varētu pretendēt uz max vienu spēli gadā, kurā atnāktu 7k.
Lai taa būtu, tā pat ne no manis, ne tevis atkarīgs cik to vietu tur būs.. bet cik būs, starp citu, likās rakstā nemanīju?

  +1 [+] [-]

, 2022-08-09 17:14, pirms 2 gadiem
Jāapsveic RFS , savs stadions un treniņbāze ir liels atspaids kluba izaugsmei. Tagad jāpiestrādā pie skatītāju piesaistes ,tomēr patālu no centra.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-09 17:32, pirms 2 gadiem
Kad Riga FC sāks būvēt savu bāzi Piņķos?

     [+] [-]

, 2022-08-09 18:01, pirms 2 gadiem
Ambrē rakstīja: Kad Riga FC sāks būvēt savu bāzi Piņķos?
"reģistrēts pirms 13 gadiem" - tu biji komā? abi jautājumi par abām bāzēm ir atbildēti simtos rakstu ar foto utml

  -1 [+] [-]

, 2022-08-09 18:24, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Pats atradu Kāpēc rakstā melo, ka pirmais sporta objekts? Gan Daugavas stadiona tribīnas atjauno, gan sporta laukums 49. un 84. vidusskolā celts.
Es nezinu kā tev, bet man gluži vienalga, kas ko un kur būvē, jo es tāpat neko nebūvēju. Ir forši, ka citi būvē, un dod mums iespēju šos objektus izmantot.
Tas, ka visā pasaulē notiek dažādu būvniecības, un ne tikai, projektu lobēšana, nevienam nav noslēpums. Tad kāpēc lai Latvijā nebūtu šis lobisms.
Un tas, ka vienai lielai un aprobežotai tautas daļai visur rēgojas dažādas sazvērestības, arī nevienam nav noslēpums.

  -1 [+] [-]

, 2022-08-09 18:39, pirms 2 gadiem
fall in love rakstīja: Lai taa būtu, tā pat ne no manis, ne tevis atkarīgs cik to vietu tur būs.. bet cik būs, starp citu, likās rakstā nemanīju?
Iepriekš bija teikts par 2-3k tribīni. Un, ne, Tu melo, jo tieši no Tevis un manis būs atkarīgs, vai tiks būvēta otra tribīne. Daru, ko varu, uz vietējo futbolu eju ļoti regulāri.

     [+] [-]

, 2022-08-09 19:24, pirms 2 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Iepriekš bija teikts par 2-3k tribīni. Un, ne, Tu melo, jo tieši no Tevis un manis būs atkarīgs, vai tiks būvēta otra tribīne. Daru, ko varu, uz vietējo futbolu eju ļoti regulāri.
No tāda aspekta, jā

  +1 [+] [-]

, 2022-08-09 19:43, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Ko tieši tev viņi ir izkrāpuši?
Lasit nemāki...naudu!!!

     [+] [-]

, 2022-08-09 19:45, pirms 2 gadiem
cesinieks777 rakstīja: Lasit nemāki...naudu!!!
Tu lasīt nemāki, jo es jautāju-ko tieši VIŅAM šī kompānija ir izkrāpusi.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-09 19:54, pirms 2 gadiem
galvenais atcerēties , ja līst lietus , tad jāierodas skafANDROS

  +1 [+] [-]

, 2022-08-09 20:02, pirms 2 gadiem
Daniel rakstīja: "reģistrēts pirms 13 gadiem" - tu biji komā? abi jautājumi par abām bāzēm ir atbildēti simtos rakstu ar foto utml
Neesmu redzējis nekādu oficiālu lapu, ka būtu gatava bāze! Esmu redzējis tikai to, ka ir plānots šāds projekts - kur ir bāze ar 5k skatītāju vietām utt. - laikam pat ar slēgto futbola halli, bet līdz galam neesmu dzirdējis, ka šis projekts būtu realizēts. Jā zemi viņi ir nopirkuši, bet tas arī ir viss.
Re kur ir links par to bāzi - kaut kā neesmu manījis, ka šāds oblekts fiziski atrastos Piņķos! https://www.delfi.lv/sports/news/la...

  +1 [+] [-]

, 2022-08-09 20:28, pirms 2 gadiem
Tak tur jau ir visi supermodernie laukumi uzbūvēti, kaut kādas pārbaudes spēles pat tika spēlētas, tik man liekas ka šovasar tur ir apstājies viss ar būvniecību

  -1 [+] [-]

, 2022-08-09 21:09, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Es nezinu kā tev, bet man gluži vienalga, kas ko un kur būvē, jo es tāpat neko nebūvēju. Ir forši, ka citi būvē, un dod mums iespēju šos objektus izmantot.
Tas, ka visā pasaulē notiek dažādu būvniecības, un ne tikai, projektu lobēšana, nevienam nav noslēpums. Tad kāpēc lai Latvijā nebūtu šis lobisms.
Un tas, ka vienai lielai un aprobežotai tautas daļai visur rēgojas dažādas sazvērestības, arī nevienam nav noslēpums.
izklausies diezgan aprobežots

     [+] [-]

, 2022-08-09 21:13, pirms 2 gadiem
Rin rakstīja: izklausies diezgan aprobežots
Ja tev jau laiks pie psihiatra, ja lasot kādus tekstus, tev kaut kas izklausās.
1 2 39 komentāri