Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Kurās pilsētās un kādos futbola stadionos notiks Euro 2024 spēles?

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Jūnijā sāksies 17. Eiropas futbola čempionāts, kura rīkotājvalsts būs Vācija. Turnīrs ilgs mēnesi - no 2024. gada 14. jūnija līdz 14. jūlijam. Un tieši Vācijas laukumos tiks noskaidrots Eiropas futbola karalis nākamajiem 4 gadiem. Vācijai ir attīstīta infrastruktūra, tāpēc šādi sporta pasākumi tai nav nekas jauns. 1988. gadā vācieši jau rīkoja Eiro, bet 1974. un 2006. gadā šī valsts bija Pasaules kausa rīkotājvalsts. Šogad Eiro-2024 norisināsies 10 Vācijas stadionos Berlīnē, Minhenē, Dortmundē, Štutgartē, Gelzenkirhenē, Frankfurtes pie Mainas, Hamburgā, Diseldorfā, Ķelnē un Leipcigā. Lai ērti un bez liekas noguruma nokļūtu uz spēli jebkurā pilsētā, var izmantot lidmašīnu, un izvēlēties lētāko un ērtāko biļeti iesakām mājaslapā https://tickets.lv/. Šajā rakstā iepazīstināsim jūs ar visiem Vācijas stadioniem, kas uzņems futbola komandas Eiro-2024. Par lielākajiem un populārākajiem no tiem pastāstīsim detalizētāk.

"Allianz Arena" Minhenē

"Allianz Arena" ir viens no modernākajiem un tehnoloģiski attīstītākajiem stadioniem pasaulē, uzbūvēts 2005. gadā. Tas ietilpina 70 000 līdzjutēju un ir otrais lielākais Vācijā. Šī stadiona īpašā iezīme ir tā ārējie paneļi, kas tiek izgaismoti dažādās krāsās. "Allianz Arena" ir vairākkārtējā valsts čempiona Minhenes "Bayern" mājas stadions. Tieši šeit notiks Eiro-2024 atklāšanas spēle, kurā Vācijas izlase tiksies ar Dāniju. Biļetes uz šo maču sākas no 100 eiro. Bez tā stadionā notiks vēl 6 Eiropas čempionāta spēles, tostarp viens no turnīra pusfināliem.

Olimpiskais stadions Berlīnē

Olimpiskais stadions ir lielākā futbola arena Vācijas Eiro-2024. Tas ir daudzfunkcionāls stadions, kas tika būvēts 1936. gada Vasaras olimpiskajām spēlēm. Savulaik tas varēja uzņemt līdz 100 tūkstošiem skatītāju, bet pēc rekonstrukcijas 2004. gadā - tikai līdz 75 tūkstošiem. Olimpiskais stadions Berlīnē ir futbola kluba "Hertha" mājas arēna. Tas jau ir uzņēmis 1974. un 2006. gada Pasaules kausa spēles. Šī gada Eiro čempionātā šeit notiks 6 spēles, tostarp fināls 14. jūlijā. Grupu turnīra spēļu biļešu cenas Olimpiskajā stadionā sākas no 30 eiro.

"Signal Iduna Park" Dortmundē

"Signal Iduna Park" jeb "Westfalenstadion" ir viens no populārākajiem stadioniem Vācijā un "Borussia" Dortmunde mājas arēna. Stadions tika rekonstruēts 2005. gadā pirms Pasaules kausa. Šobrīd tas ietilpina 81 tūkstošu futbola līdzjutēju. 2013. gadā šeit norisinājās Čempionu līgas fināls, kurā "Bayern" uzvarēja "Borussia". Vasarā 2023 šajā arēnā Vācija tiksies ar Angliju Eiro grupu turnīrā. Kopumā šeit notiks 4 Eiropas čempionāta spēles, 3 no tām grupu turnīrā un viena 1/8 finālā. Biļetes uz vienu spēli "Signal Iduna Park" Eiro-2024 laikā maksā no 30 līdz 200 eiro.

“Red Bull Arena" Leipcigā

"Red Bull Arena" ir mūsdienīgs un daudzfunkcionāls stadions, futbola kluba "RB Leipzig" mājas arēna. Stadions atklāts 2010. gadā un tā ietilpība ir 43 000 vietas. "Red Bull Arena" īpatnība ir tā forma - tas būvēts lāpstas veidā, kas nodrošina lielisku skatu skatītājiem. Stadiona jumtu var atvērt, lai palielinātu dabisko apgaismojumu, kad nepieciešams, un aizvērt, lai pasargātu līdzjutējus no lietus. "Red Bull Arena" uzņems 4 Eiro-2024 spēles. Biļetes uz grupu turnīra spēlēm sākas no 30 eiro.

"Deutsche Bank Park" Frankfurtes pie Mainas

"Deutsche Bank Park" projektējis arhitektu birojs, kas projektējis arī "Wembley" stadionu Londonā. Stadions atklāts 2005. gadā. Tajā ietilpst līdz 55 tūkstošiem skatītāju. Tas ir vietējās komandas "Eintracht" mājas arēna. Tāpat kā Leipcigas stadions, "Deutsche Bank Park" ir atverams un aizverams jumts. Šeit notiks 5 Eiro-2024 spēles. Četras no tām grupu turnīrā. Biļetes uz spēlēm sākas no 30 eiro.

"Mercedes-Benz Arena" Štutgartē

"Mercedes-Benz Arena" ir mājvieta vienai no Vācijas Bundeslīgas līderēm FK "Štutgartei". Tās īpatnība ir sava 200 numuru viesnīca, kas ļauj futbola līdzjutējiem rezervēt izmitināšanu tuvu arēnai. Netālu no stadiona atrodas Mercedes-Benz un Porsche muzeji. Attālums no stadiona līdz muzejiem ir apmēram 4-5 km, kur var aiziet brīvajā laikā starp spēlēm. Kopumā stadions var uzņemt līdz 55 tūkstošiem skatītāju. Arēnā norisināsies 5 Euro 2024 spēles - ceturtdaļfināls, fināls un 4 grupu turnīra spēles.

"Volksparkstadions" Hamburgā

"Volksparkstadions" ir viens no vecākajiem stadioniem Vācijā. Tas ir nosaukts par godu sabiedriskajam Volksparkam, kas atrodas blakus. Savulaik šī arēna uzņēma 1974. gada Pasaules kausa izcīņu. Toreiz te notika pusfināls, kurā Vācija spēlēja pret Poliju. Bet 1983. gadā šajā stadionā notika Čempionu līgas fināls, kurā Hamburgas vietējā komanda uzvarēja Itālijas "Juventus". Pēc rekonstrukcijas arēna var uzņemt vairāk nekā 50 tūkstošus skatītāju. Euro 2024 laikā "Volksparkstadions" uzņems 4 grupu turnīra spēles un ceturtdaļfinālu.

"RheinEnergieStadion" Kelnē

"RheinEnergieStadion" ir viens no jaunākajiem un modernākajiem stadioniem. Tas tika uzbūvēts 2004. gadā pirms Vācijas rīkotā 2006. gada Pasaules kausa. Stadions ir nosaukts Vācijas enerģētikas koncerna RheinEnergie vārdā, kas ir arēnas titulsponsors. Stadiona priekšrocības ir 160 numuru viesnīca arēnas iekšpusē un jumts, kas spēj pasargāt skatītājus no sliktiem laika apstākļiem. "RheinEnergieStadion" var uzņemt līdz 50 000 līdzjutējiem. Arēnā tiks aizvadītas 4 grupu turnīra spēles un viens astotdaļfināla mačs Euro 2024 laikā.

"Veltins-Arena" Gelzenkirhenē

"Veltins-Arena" ir viens no slavenākajiem stadioniem Vācijā. Šajā stadionā spēlē Vācijas daudzkārtējais čempions "Schalke 04". Tomēr te notiek ne tikai futbola spēles, bet arī koncerti, festivāli un gadatirgi. Stadionā ir arī 160 numuru viesnīca. Pati arēna var uzņemt līdz 55 tūkstošiem futbola līdzjutēju. Euro 2024 laikā "Veltins-Arena" rīkos 3 grupu turnīra spēles un 1/8 finālu.

"Merkur Spiel-Arena" Diseldorfā

"Merkur Spiel-Arena" ir vienīgais no Vācijas stadioniem, kas pieteikts Euro 2024, kurš nerīkoja 2006. gada Pasaules kausa spēles. Pēdējais nozīmīgais notikums, kas te norisinājās, bija 2011. gada Eirovīzijas dziesmu konkurss. "Merkur Spiel-Arena" var uzņemt vairāk nekā 50 tūkstošus futbola līdzjutēju. Euro 2024 laikā šeit notiks 3 grupu turnīra spēles un ceturtdaļfināls.

     [+] [-]

, 2024-02-10 11:24, pirms pusgada
Saveļjevs ir guvis vārtus "Merkur Spiel-Arena" Diseldorfā.