Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

FS "Metta" ar panākumiem startē Zviedrijā

Andrejs Siliņš

FS "Metta" ar panākumiem startē Zviedrijā
Foto: FS "Metta"

Futbola skolas (FS) "Metta" bērnu komandas no Ķekavas Zviedrijā veiksmīgi piedalījušās "IFK Timra" organizētajā "MITTNORDEN CUP" turnīrā, kas norisinājās no 31. jūlija līdz 3. augustam Zviedrijas pilsētā Timra.

FS "Metta" turnīrā startēja trīs vecuma grupās - U-10, U-11, U-12. Pirmie turnīru uzsāka U-12 un U-11 grupas zēni, bet nedaudz vēlāk spēles sākās arī mūsu U-10 komandai. Katru dienu mūsu komandas aizvadīja vienu vai divas spēles.

U-10

U-10 vecuma grupas komanda savas apakšgrupas spēles uzsāka ļoti sparīgi un ar lielu azartu. Daudzi komandas zēni bija gadu jaunāki un dažās epizodēs pietrūka spēka, lai pagrūstītos ar raženajiem zviedriem. Pirmajā spēlē mazie mettieši nosargāja savus vārtus neskartus, bet pretinieku vārtsargu glāba veiksme – 0:0.

Otrā apakšgrupas spēle tika uzsākta sparīgāk un pie pretinieku vārtiem bumba bija daudz biežāk un "Indals IF" tika uzvarēts ar 4:0. Pēdējā apakšgrupas spēle bija jāaizvada pret vietējo "IFK Timra" komandu, kuru izdevās pārspēt ar 2:1. Apakšgrupā tika izcīnīta pirmā vieta, bet turpmākās spēles vairs tik labi nevedās un komanda ierindojās 9. vietā.

Turnīra vārtu guvēji:
Klāvs Krūmiņš - 4
Markuss Keišs - 1
Sandis Briedis – 1

U-11

U-11 vecuma grupas zēni turnīru iesāka ar diviem gūtiem vārtiem, bet pirmās spēles gaitā pret vietējo "IFK Timra" pārsvars tika zaudēts un spēle noslēdzās ar rezultātu 2:2. Nākamā spēle apakšgrupā tika aizvadīta pret turnīra uzvarētājiem "Selanger FK". Šajā spēlē puiši demonstrēja disciplinētu un saspēlēm bagātu spēli.

Mūsu komanda spēles gaitā divas reizes bija vadībā, bet pretinieki bija neatlaidīgi un atspēlējās - 2:2. Trešo apakšgrupas spēli zēni uzsāka ar lielu pašatdevi un vēlēšanos uzvarēt. Jau spēles sākumā tika gūti vārti un zēni priecājās par savu spēli. Spēle tika uzvarēta ar 15:0 un apakšgrupā otrā vieta. Izslēgšanas spēlēs netika izmantotas lieliskas vārtu gūšanas iespējas un turnīrā tika izcīnīta 5. vieta.

Turnīra vārtu guvēji:
Elvis Smiltnieks - 7
Emīls Prikašs – 6
Nauris Līvmanis – 4
Jānis Dīriķis – 1
Renārs Kreicers – 1

U-12

U-12 vecuma grupas zēni turnīru uzsāka pret Zviedrijas virslīgā spēlējošā "GIF Sundsvall" kluba jauno maiņu. Spēles sākumā aktīvāki bija pretinieki, bet mūsu aizsargi un vārtsargs visus draudus likvidēja. Aizvien drošāk spēlē iejutās arī mūsu pussargi un uzbrucēji. Spēlētājiem izdevās skaista izspēle un Raimonds Ciems nokļuva vienatnē pret vārtsargu – 1:0. Otros vārtus mūs komanda guva otrajā puslaikā. Ar precīzu sitienu bumbu vārtos raidīja Konstantīns Fjodorovs. Spēle noslēdzās ar FS "Metta" uzvaru – 2:0.

Otrajā apakšgrupas spēlē "Metta" tikās ar "FC Dubno" no Ukrainas. Jau no spēles sākuma mūsu komanda kontrolēja spēles gaitu un ātri izvirzījās vadībā. Pirmo puslaiku "Metta" uzvarēja ar 3:0, bet otrajā ar vienu vārtu guvumu pielika punktu spēlei - 4:0. Ar diviem precīziem raidījumiem šajā spēlē izcēlās Raimonds Ciems, bet pa vienam vārtu guvumam Elvim Smiltniekam un Pēterim Plūme.

Pēdējā apakšgrupas spēlē pretī stājās vietējā "IFK Timra". Spēles sākumu mūsu spēlētāji aizvadīja ļoti enerģiski un guva ātrus vārtu (Raimonds Ciems), bet vēlāk spēlētāji darbojās pavirši. Otros vārtus izdevās gūt otrā puslaika sākumā, kad precīzs bijā Pēteris Plūme. Pēc šī vārtu guvuma mettieši pieļāva vēl vairāk kļūdu aizsardzībā un "IFK Timra" vienus vārtus atguva. Spēles beigās aukstasinīgu sniegumu demonstrēja mūsu vārtsargs Toms Verdenhofs, kurš atvairīja vairākus bīstamus sitienus un nosargāja "Mettas" minimālu pārsvaru – 2:1. "Metta" ieņēma pirmo vietu apakšgrupā un varēja gatavoties nākamās dienas izšķirošajām spēlēm – ceturtdaļfinālam un pusfinālam.

Ceturtdaļfinālu mūsu komanda pārvarēja ļoti pārliecinoši un bez lielas piepūles. Jau no pirmajām minūtēm spēlētāji darbojās pie pretinieku vārtiem un spēlē tika gūta pārliecinoša uzvara – 7:0. Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Krists Kuzmins, Raimonds Ciems un Pēteris Plūme, bet vieni vārti Raivim Šonmanim.

Pusfinālā pretinieki atkal ukraiņi, bet šoreiz "Olympic Zhitomir". Spēles sākums mūsu komandai atkal izdevās ļoti labs. Spēlētāji izveidoja vairākas vārtu gūšanas iespējas, bet līdz vārtu guvumam pietrūka. Vienā no epizodēm Raimonds Ciems nodemonstrēja savu individuālo meistarību un guva vārtus – 1:0. Rezultāts varēja kļūt 2:0, bet vairāki bīstami sitieni lidoja gar pašu vārtu stabu. Pretinieki spēlēja ļoti tehniski un ātri, kas sagādāja problēmas mūsu aizsargiem. Pēc bīstamas piespēles gar mūsu vārtiem neveiksmīgi nospēlēja Dāvis Dambinieks, no kura kājas bumba ielidoja mūsu vārtos – 1:1. Līdz spēles beigām ritēja līdzīga cīņa, bet "Metta" uzvarēja, jo mūsu komanda bija izpildījusi vairāk stūra sitienus.

Finālā "Metta" futbolistiem pretī stājās "Svegs IK", kuri arī finālā nokļuva pateicoties vairāk izpildītajiem stūra sitieniem. Spēlētāji spēlei gatavojās ļoti nopietni un jau no pirmajām minūtēm demonstrēja agresīvi spēli. Pretinieku komanda izcēlās ar organizētu un pārdomātu spēli, labu vārtsargu un spilgti spēlējošu kapteini. Mūsu spēlētāji bija gatavi tādai pretinieku spēlei un katrā spēles epizodē darbojās ar lielu spēku un presingu pa visu laukumu. Tas pavēra iespējas vairāk uzbrukt un izveidot pārrāvumu starp pretinieku komandas aizsargiem un uzbrucējiem.

Ar pirmo piegājienu vārtus gūt neizdevās, bet trešais uzbrukums uz pretinieku vārtiem bija rezultatīvs. Precīzu un elegantu piespēli izdarīja Elvis Smiltnieks un Konstantīns Fjodorovs vienā pieskārienā sita vārtu apakšējā stūrī -1:0. "Metta" turpināja savu iesākto spēli, bet pretinieks atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem, kurus likvidēja aizsargi un stabili spēlējošais vārtsargs. Pirmā puslaika vidū mūsu komanda panāca 2:0, kad visveiklākais vārtu priekšā bija Raimonds Ciems. Otro puslaiku abas komandas aizvadīja līdzīgā cīņā, bet spēles rezultāts vairs nemainījās. Uzvaru ar 2:0 svinēja FS "Metta".

FS "Metta" U-12 komandas turnīra zvaigznes:
1. Raimonds Ciems
2. Raivis Šonmanis
3. Pēteris Plūme

Andris Riherts (FS "Metta" vecākais treneris):
Mittnorden Cup ir turnīrs ar lielisku organizāciju un draudzīgu atmosfēru. Jau no pirmajām spēlēm mēs sapratām, ka mums ir pa spēkam cīnīties ar katru pretinieku visās vecuma grupās. Pēc grupu turnīra bija labi rezultāti - divas pirmās un viena otrā vieta. Kad nāca izšķirošās spēles par medaļām, tad izpaudās starptautisko spēļu pieredzes trūkums mūsu jaunākajiem futbolistiem. Tika zaudēts līdzīgās spēlēs ar minimālu rezultātu. Toties 1996. gadā dzimušajiem zēniem bija slikta pieredze, kad divus gadus atpakaļ finālā ar pēcspēles soda sitieniem zaudējām pirmo vietu. Šoreiz puiši negribēja to pieļaut un ar lielu pārliecību jau no pirmās spēles soļoja pretī zelta medaļām. Malači, ka uzvarēja, bet ar šo turnīru dzīve neapstājas un mums vēl tāls ceļš ejams, lai sasniegtu savus sapņus un mērķus gan futbolā, gan dzīvē."

  +5 [+] [-]

, 2008-08-08 17:31, pirms 16 gadiem
Malači mazie, lai tik spēlē un, lai tas spēlētprieks nepazūd pusaudžu vecumā - to arī novēlu!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-08 20:32, pirms 16 gadiem
lai tik aug jaunā paaudze