Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" uzvar vairākumā un turpina cīņu Eiropas līgā

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Ventspils" uzvar vairākumā un turpina cīņu Eiropas līgā
Ritvars Rugins
Foto: Aivars Ķesteris

FK "Ventspils" futbolisti UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas atbildes mačā viesos ar 2:0 pieveica Fēru salu "Vikingur", tā divu spēļu summā triumfējot 4:0.

Pirmajā mačā FK "Ventspils" futbolisti svinēja uzvaru 2:0, abus vārtus gūstot pirmajā puslaikā, turklāt abos gadījumos precīzā sitiena autors bija Ģirts Karlsons. Vispirms viņš precīzi sita ar galvu, bet otrie vārti tika gūti, pielabojot no vārtu staba atlēkušo bumbu pēc spēcīga jaunā komandas biedra Alekseja Aleksejeva raidījuma. Pēc 45 minūtēm rezultātam gan bija jābūt 3:0, jo bumba tiešām trīs reizes pabija vārtos, taču Alana Siņeļnikova vārtu guvums netika ieskaitīts, jo pirms tam tika fiksēts visai šaubīgs noteikumu pārkāpums. Trīs reizes izcelties varēja arī Karlsons, taču īsi pēc otrajiem vārtiem pamanījās ar galvu sist garām pilnīgi tukšam stūrim.

Otrajā puslaikā ventspilnieki jau vairs nebija tika aktīvi – iespējams, pietrūka emociju, iespējams, tie bija spēki, jo pēc pārtraukuma viesi sāka spēlēt agresīvāk. Un tika arī pie ļoti laba momenta, taču divcīņā ar Maksimu Uvarenko pārāks bija ventiņu vārtsargs. Lai arī kādi bija iemesli šādai atšķirībai puslaikos, Ventspils treneri solīja ar to tikt skaidrībā un otrajā mačā nepieļaut. Citādāku spēli solīja arī "Vikingur", un arī viņu plānos bija savā laukumā aizvadīt divus labus puslaikus.

Ventspilnieki uzvarētāju sastāvu nemainīja, bet mājinieki bija veikuši vienu maiņu, jau no pirmajām minūtēm laukumā sūtot 36 gadus veco rumāni Vasili Anhelu, kurš pirmajā mača spēlē iesaistījās otrajā puslaikā.

Jau mača otrajā minūtē vikingi asi nospēlēja pret Ritvaru Ruginu, saņemot pirmo brīdinājumu un viesiem sarūpējot itin bīstamu standartsituāciju, tomēr ātri atklāt rezultātu arī šajā mačā neizdevās. Toties mājinieki pirmajās 20 minūtēs divas reizes bija ļoti tuvu vārtu guvumiem. Vispirms Anhels ar galvu pārcēla bumbu pāri no vārtiem iznākušajām Maksimam Uvarenko, bet no tukšiem vārtiem bumbu paguva izsists Nikola Boranijaševičs. 19. minūtē nepatikšanas bija vēl tuvāk – Koļesovs zaudēja sprinta Džordževičam, kurš no asa leņķa, bet tuvas distances paguva izdarīt sitienu, taču trāpīja pa pārliktni. Ventspils atbildēja vien ar soda sitienu un rikošetu, pēc kura Geza Tūri bumbu apturēja tieši uz līnijas.

Spēle pamazām kļuva arvien nervozāka, bija daudz noteikumu pārkāpumu, emociju un brīdinājumu. Pirmajā puslaikā mača galvenais tiesnesis, šveicietis Nikolajs Nenins tādus parādīja piecus – trīs ventspilniekiem, divus vikingiem. Puslaika otrajā pusē spēle vairāk pārvirzījās uz mājinieku pusi, ventspilniekiem tika pie labām standartsituācijām, taču tā pa īstam likt strādāt Tūri neizdevās.

Toties 33. minūtē "Vikingur" sarūpēja jau trešo labo iespēju, uzbrukuma smailē atkal bija Anhels (interesanti, ka UEFA pieteikumā šis spēlētājs minēts kā aizsargs), bet šoreiz Fēru salu rumānis sita garām. Puslaika beigās komandas apmainījās stūra sitieniem, pēc kuriem bīstamu sitienu gan nebija – 0:0, kas der Ventspilij, bet varēja būt arī bēdīgāk...

Spēle atsākas tik pat agresīvi, un jau 52. minūtē "Vikingur" palika mazākumā. Pie ventspilnieku soda laukuma pilnīgi bez domāšanās Koļesova kājās ieslidinājās masīvais Olsens, kurš pirmajā puslaikā līdzīgā stilā bija nopļāvis Siņeļņikovu, tā saņemot jau otro brīdinājumu un noraidījumu. No tā cieta ne vien mājinieku uzbrukumus, bet arī otrais stāvs, kur Olsens neapšaubāmi jutās ļoti labi. Tikai četras minūtes vēlāk Ventspils sarūpēja sev pendeli, turklāt notikumi risinājās tieši gaisa cīņa – notriekts tika Karlsons, kurš pat paguva izdarīt sitienu, bet Tūri glāba. Tomēr Antona Jemeļina izpildīto 11 metru soda sitienu pieredzējušais vārtsargs atvairīt nespēja, un divu spēļu summā rezultāts kļuva jau 3:0!

Drīz vien Olsenam kompāniju sarūpēja Djurhūss, kurš arī otro kartīti saņēma par rupju spēli. Laukuma uzplaiksnīja vēl pāris asumi, kas ar papildus soda mēriem gan nebeidzās. Ventspils ātri veica divas spēlētāju maiņas, brīdināto Siņeļņikova un Rečicka vietā sūtot ātros Alfu un Žigajevu. Nedaudz vēlāk debitēja arī ganiešu aizsargs Abduls Rašids Obuobi, ieņemot vietu aizsardzības kreisajā flangā, bet Ruginu paaugstinot uz vidējo līniju. Viesi pārliecinoši kontrolēja bumbu, laiku pa laikam tika arī pie kāda sitiena, tomēr vēlreiz uzlauzt sāncenšu aizsardzību izdevās tikai 90. minūtē, toties tiešām šīs sezonas Ventspils stilā – Tīdenbergs centrēja, Karlsons sita ar galvu, un 2:0.

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrs, 1.kārtas atbildes spēle

Vikingur (Fēru salas) – Ventspils (Latvija) 0:2 (0:0)
Vārti: Jemeļins 57' (11m), Karlsons 90'
Brīdinājumi: Olsens, Djurhūss, Justinusens, Tūri, B. Hansens; Rečickis, Siņeļņikovs, Koļesovs
Noraidījumi: Olsens, Djurhūss
Ventspils: Uvarenko, Rugins , Koļesovs, Jemeļins, Boranijaševičs, Siņeļņikovs (Žigajevs 64'), Pauļus, Rečickis (Alfa 63'), Tīdenbergs, Aleksejevs (Obuobi 76'), Karlsons
Tiesnesis: Nikolajs Henins (Šveice)
Divu spēļu summā: 0:4

     [+] [-]

, 2016-07-07 22:55, pirms 8 gadiem
Skoti noteikti arī jāņem.
Cerams arī tur Karļiks uguņos

  +5 [+] [-]

, 2016-07-07 22:57, pirms 8 gadiem
Lai arī uzvarējām,spēle sagādāja vilšanos.Pret pretinieku,kurš palicis deviņu vīru sastāvā tikai pēdējās minūtēs izveidojam vārtu gūšanas momentu.Visu laiku tikai ripina bezjēgā bumbu,kamēr kāds kļūdās.Laikam tas vajadzīgais rezultāts spēlētājiem tā iesēdies prātā,ka aizmirst par pašu futbolu,kur jāspēlē skatītājiem un jāgūst arī vārti.

     [+] [-]

, 2016-07-07 22:57, pirms 8 gadiem
Tā bija interesanta spēle Ventspils reāli domineja laukumā, bet aiz tā šoka, ka pretinieki mūs sagaida teju pie sava sodalaukuma veidoja mūsu spēlētājos brāķus piespēlēs un reizēm neizprotamas lietas
Tagad jācīnās ar Aberdeen!

     [+] [-]

, 2016-07-07 22:59, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Lai arī uzvarējām,spēle sagādāja vilšanos.Pret pretinieku,kurš palicis deviņu vīru sastāvā tikai pēdējās minūtēs izveidojam vārtu gūšanas momentu.Visu laiku tikai ripina bezjēgā bumbu,kamēr kāds kļūdās.Laikam tas vajadzīgais rezultāts spēlētājiem tā iesēdies prātā,ka aizmirst par pašu futbolu,kur jāspēlē skatītājiem un jāgūst arī vārti.
Vartos vīrs ar vēderiņu

  +3 [+] [-]

, 2016-07-07 22:59, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Lai arī uzvarējām,spēle sagādāja vilšanos.Pret pretinieku,kurš palicis deviņu vīru sastāvā tikai pēdējās minūtēs izveidojam vārtu gūšanas momentu.Visu laiku tikai ripina bezjēgā bumbu,kamēr kāds kļūdās.Laikam tas vajadzīgais rezultāts spēlētājiem tā iesēdies prātā,ka aizmirst par pašu futbolu,kur jāspēlē skatītājiem un jāgūst arī vārti.
man izskatījās , ka FKV vienkārši baidījās , ka pretinieks viņus ''salauzīs''. Baigi rupja tā Vikingur

  +1 [+] [-]

, 2016-07-07 23:00, pirms 8 gadiem
Latvijai 2 klubi EL 2.kvalifikācijas kārtā, igauņiem - arī 2, bet lietuviešiem - 0.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-07 23:01, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Lai arī uzvarējām,spēle sagādāja vilšanos.Pret pretinieku,kurš palicis deviņu vīru sastāvā tikai pēdējās minūtēs izveidojam vārtu gūšanas momentu.Visu laiku tikai ripina bezjēgā bumbu,kamēr kāds kļūdās.Laikam tas vajadzīgais rezultāts spēlētājiem tā iesēdies prātā,ka aizmirst par pašu futbolu,kur jāspēlē skatītājiem un jāgūst arī vārti.
Var Tev daļēji piekrist, bet vispār paldies FKV par to, ka pie rezultāta 1:0 un ar 9 pretinieku laukuma spēlētāju skaitu ventspilnieki vispār izrādīja kādu vēlmi vēl uzbrukt, jo patiesībā šie ventspilnieku uzbrukumi ļāva veidot Vikingur diezgan ātrus pretuzbrukumus - praktiski FKV spēles beigas vismaz padarīja skatāmas, lai arī spēles liktenis jau sen bija izšķirts!!!
Varēja arī FKV spēlēt savādāk - pieturēt bumbu un vilkt laukā no savas zonas Vikingur spēlētājus (tā pēc loģikas vajadzēja spēlēt pēc visiem teorētiskajiem priekšrakstiem, jo ne jau FKV ko vairs vajadzēja, bet gan Vikingur), bet tad tā spēle nebūtu vairs skatāma, jo Vikingur pēc 2x noraidītajiem reāli spēlēja bez pussargu līnijas kā tādas un bumbu otrā laukuma pusē no aizsargiem uzreiz centrēja pie uzbrucējiem, vai vienkārši ar sprintu skrēja no sava laukuma puses uz pretinieku pusi!!!

  +3 [+] [-]

, 2016-07-07 23:02, pirms 8 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: man izskatījās , ka FKV vienkārši baidījās , ka pretinieks viņus ''salauzīs''. Baigi rupja tā Vikingur
Pieņemu, ka FKV spēlētāji nevēlējās iedzīvoties nopietnās traumās, jo Vikingur ar to vien nodarbojās kā pļāva nost mūsu spēlētājus!!!

  +2 [+] [-]

, 2016-07-07 23:03, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Latvijai 2 klubi EL 2.kvalifikācijas kārtā, igauņiem - arī 2, bet lietuviešiem - 0.
igauņiem tie 2x iekļuva ar riktīgas veiksmes palīdzību

  +1 [+] [-]

, 2016-07-07 23:03, pirms 8 gadiem
Nu, pieņemsim, ka tā bija pragmatiska spēle ar domu pārāk daudz neparādīt skotu skautiem. Tik vienveidūgus uzbrukumus, neskatoties uz to, kuri spēlētāji laukumā, FKV izpildījumā sen neatceros redzējis.
Skotu spēle pret luksemburgiešiem bija krietni dzīvāka. Un Luksemburgas komanda nebūt neizskatījās slikti uz Aberdeen fona. Aberdeen ir ņemami, jā pārāk viņus nerespektēsim.

     [+] [-]

, 2016-07-07 23:07, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: igauņiem tie 2x iekļuva ar riktīgas veiksmes palīdzību
Kas vainas Kalju uzvarai?

  +2 [+] [-]

, 2016-07-07 23:08, pirms 8 gadiem
Labākais bij tas,ka pēc mājas spēles Ventiņiem, visa vikingu komanda pie manis bārā pārdzērās, un teica,ja būtu uzvarējuši,dzertu vairāk interesanti arī treniņi viņiem, teica,ka pēc katra treniņa dzerot, vismaz beidzot dzīvē nācād dzirdēt īstas vikingu dziesmas.tādi pozitīvi čaļi bij

  +2 [+] [-]

, 2016-07-07 23:31, pirms 8 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Kas vainas Kalju uzvarai?
Pilnīgi nekāda - bet uzvarēja teju pēdējās minūtēs
Starp citu - SC jau varēja atkal paslavēt Lietuvas futbolu pasakot, ka viņiem ir spēcīgākie klubi Baltijā, lai atkal lasītāji varētu ierēkt, jo visi trīs Lietuvas klubi ar blīkšķi ir izkrituši jau pašā sākumā - kamēr no Latvijas un Igaunijas ir tikuši tālāk 4x klubi - FK Jelgava, FK Ventspils, Nomme Kalju un Levadia!

  -1 [+] [-]

, 2016-07-08 00:07, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Pilnīgi nekāda - bet uzvarēja teju pēdējās minūtēs
Starp citu - SC jau varēja atkal paslavēt Lietuvas futbolu pasakot, ka viņiem ir spēcīgākie klubi Baltijā, lai atkal lasītāji varētu ierēkt, jo visi trīs Lietuvas klubi ar blīkšķi ir izkrituši jau pašā sākumā - kamēr no Latvijas un Igaunijas ir tikuši tālāk 4x klubi - FK Jelgava, FK Ventspils, Nomme Kalju un Levadia!
Abas spēles ļoti līdzīgas, viesu ātrie vārti beigās noved pie zaudējuma. Tik Kalju iesita 4 ne 2
Pag, pag "Žalgiris" vēl tik spēlēs

  +2 [+] [-]

, 2016-07-08 00:17, pirms 8 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Abas spēles ļoti līdzīgas, viesu ātrie vārti beigās noved pie zaudējuma. Tik Kalju iesita 4 ne 2
Pag, pag "Žalgiris" vēl tik spēlēs
Ak pareizi - Žalgiris taču bija tas Baltijas grands!!! Astanai laikam būs jāspēlē tikai no aizsardzības ar zīmējumu 1-4-5
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-07-08 07:47, pirms 8 gadiem
rozens rakstīja: Daugava tas Baltijas grands?
Te neiet runa par kaut kādiem veciem PSRS laikiem - SC te pirms Virslīgas sezonas sākuma nosauca Viļņas Žalgiri par spēcīgāko Baltijas klubu (teju par Baltijas grandu)! Visiem nāca par to rēka, jo pārbaudes spēlē Metta/LU viņus uzvarēja

  +2 [+] [-]

, 2016-07-08 09:12, pirms 8 gadiem
prieks par ventspilniekiem !

     [+] [-]

, 2016-07-08 11:26, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Lai arī uzvarējām,spēle sagādāja vilšanos.Pret pretinieku,kurš palicis deviņu vīru sastāvā tikai pēdējās minūtēs izveidojam vārtu gūšanas momentu.Visu laiku tikai ripina bezjēgā bumbu,kamēr kāds kļūdās.Laikam tas vajadzīgais rezultāts spēlētājiem tā iesēdies prātā,ka aizmirst par pašu futbolu,kur jāspēlē skatītājiem un jāgūst arī vārti.