Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Sezonas sākuma veiksminieki un neveiksminieki

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Lielajos futbola čempionātos vēl gan ir tikai futbola sezonas sākums, taču jau tagad ir lielāki vai mazāki veiksminieki un otrādi – arī neveiksminieki. Piedāvājam savu versiju, kuri klubi ir izceļami pozitīvā un kuri - negatīvā gaismā.

Anglijas Premjerlīga.
Ieguvējs – „Manchester City”.
Šis klubs starpsezonu periodā piedzīvoja lielas izmaiņas – par galveno treneri kļuva pazīstamais speciālists Svens Gorans Eriksons, kuram kluba īpašnieks ļāva ievērojami pastiprināt sastāvu. Zviedru treneris acīmredzot veica pareizos pirkumus (Bianki, Elano, Petrovs, Korluka, Garrido, Džovanni), kā arī izvēlas pareizos taktiskos risinājumus, jo „Manchester City” astoņās kārtās ir iekrājusi veselus 16 punktus un atrodas augstajā 3. vietā, uzreiz aiz „Arsenal” un „Manchester United”. Komandā jāizceļ Elano (bijušais „Shakhtar” spēlētājs) sniegums, kurš ir galvenais saspēles vadītājs. Savukārt vārtos sekmīgi darbojas Kaspers Šmeihels („United” slavenā vārtsarga Petera Šmeihela dēls), kurš septiņās spēlēs ielaidis vien piecus vārtus.

Zaudētājs – „Chelsea”.
Pirms Premjerlīgas sezonas sākuma par galvenajiem favorītiem uz triumfu tika uzskatīti „Manchester United” un „Chelsea”. Jau pēc astoņām aizvadītajām kārtām māc lielas šaubas, vai „Chelsea” spēs vismaz iesaistīties cīņā par čempionu titulu – jau tagad zaudēts daudz punktu (pēdējās četrās spēlēs nevieni gūti vārti un tikai divi punkti!), nomainīts treneris (Žozē Mouriņjo vietā par komandas vadītāju kļuvis Avrams Grants, kurš pagaidām neievieš ticību, ka „Chelsea” uzlabos sniegumu). Šobrīd „Chelsea” no līderiem „Arsenal” atpaliek septiņus punktus un ir aizvadījusi par vienu maču vairāk, taču ne jau tas liek šaubīties par „Chelsea” iespējām, bet gan pats sniegums. Pēdējās trīs sezonās mēs redzējām labāku futbolu „Chelsea” izpildījumā nekā tas ir šajā sezonā. Vēl vienīgi jāpiebilst, ka šajā kategorijā tikpat labi varēja likt arī „Tottenham Hotspur”. Lai gan šim klubam ir krietni pieticīgāki resursi nekā Abramovičam piederošajam klubam, rezultāti pagājušās sezonas piektajai labākajai vienībai ir zem katras kritikas – astoņās spēlēs seši punkti (tikai viena uzvara).

Spānijas čempionāts.
Ieguvējs – „Villarreal”.
Starpsezonā „Villarreal” šķīrās no tādiem spēlētājiem kā Takinardi, Forlana, Valensijas, Aijalas un citiem, toties pretī ieguva Rikelmi (atgriezās no Dienvidamerikas), Rossi („Manchester United” audzēknis), Mavubu un citus. Čempionāta sākums ir padevies lielisks – lai gan pa vidu savā laukumā tika piedzīvots šokējošs zaudējums no Madrides „Real” ar 0:5, visas pārējās spēles ir uzvarētas un ar 15 punktiem „Villarreal” ieņem 2. vietu, tikai par punktiņu atpaliekot no „Real”. Kluba sekmes cementē Piress, Rossi, Tomasons, Sigāns, Nihats, bet Rikelme savainojuma dēļ šajā sezonā vēl nav spēlējis.

Zaudētājs – „Sevilla”.
Sezonas pats sākums bija lielisks – cīņā par Spānijas Superkausu „Sevilla” divu spēļu summā ar 6:3 pieveica Madrides „Real” (5:3 „Santiago Bernabeu” stadionā!). Tomēr čempionātā pagalam neveicas – laikam jau tomēr bez sekām nepalika komandas biedra Antonio Puerts traģiskā nāve. Komanda piecās turnīra spēlēs pamanījusies zaudēt trīsreiz un atrodas tikai 13. vietā. Čempionāts gan ir tikai sācies, un viss vēl ir labojams, tomēr konkurentes pa šo laiku jau paspējušas iekrāt nozīmīgu pārsvaru.

Itālijas čempionāts.
Ieguvējs – „Juventus”.
„Juventus” šajā sezonā atgriezies no B Sērijas labāko sabiedrībā. Neskatoties uz to, ka sastāvs netika ievērojami pastiprināts, komanda par spīti skeptiskajiem ekspertiem raiti krāj punktus un pēc sešām kārtām ar 13 punktiem atrodas 2. pozīcijā, par vienu punktu atpaliekot no „Inter”. Šeit gan jāpiebilst, ka pats sniegums pārāk nepārliecina – vairāki svarīgi punkti izcīnīti pašās maču galotnēs ar veiksmes palīdzību (pēdējo minūšu uzvaras 3:2 pret „Cagliari” un 1:0 pret „Torino”). Tomēr gūtās uzvaras, iespējams, dos vēl lielāku pārliecību pār saviem spēkiem, pie tam būs jau arī iespēja sezonas gaitā pastiprināt sastāvu. Jebkurā gadījumā sezonas sākuma veiksmīgie rezultāti un izcīnītie punkti čempionāta beigās var daudz ko izšķirt. Pagaidām labi spēlē Bufons, Kamoranezi, Nedveds, del Pjero un citi, bet visvairāk jāizceļ Trezegē, kurš sešās spēlēs guvis septiņus vārtus.

Zaudētājs – „Milan”.
Nupat Čempionu līgā zaudējusī „Milan” (1:2 pret „Celtic”) cieš neveiksmi pēc neveiksmes arī čempionātā. Jā, sešās spēlēs ir tikai viens zaudējums (1:2 pret „Palermo”), taču arī tikai viena uzvara (3:0 pret „Genoa”). Savā laukumā visas trīs reizes spēlēts neizšķirti 1:1... Visi runā par lielo komandas vidējo vecumu, taču diez vai tas ir īstais iemesls komandas neveiksmēm.

Vācijas čempionāts.
Ieguvējs – „Bayern”.
Tas, protams, nav nekāds pārsteigums, ka „Bayern” pēc vasaras iespaidīgajiem pirkumiem (Kloze, Toni, Riberī) atrodas sava čempionāta vadībā, taču pārsteidz vieglums, ar kādu pretinieki tiek pārspēti. Septiņās spēlēs „Bayern” ir piecas uzvaras un divi neizšķirti, un četras no piecām gūtajām uzvarām ir ar vismaz trīs vārtu pārsvaru. Septiņās spēlēs „Bayern” spējusi iesist 21 vārtus, bet ielaist vien trīs. Jau tagad futbola eksperti neredz nekādu intrigu cīņā par čempionu titulu. Vismaz šobrīd „Bayern” ir galvastiesu pārāki par visiem pārējiem.

Zaudētājs – „Stuttgart”.
„Stuttgart” pagājušajā sezonā izcīnīja čempionu titulu, bet šajā sezonā iesākts ļoti slikti. Zaudēts biežāk (4) nekā uzvarēts (3) un loģiska vieta Vācijas čempionāta tabulas vidusdaļā. Arī Čempionu līgā startēts maksimāli neveiksmīgi – divi zaudējumi divās spēlēs (pret „Rangers” un „Barcelona”).

Francijas čempionāts.
Ieguvējs – „Nancy”.
Pagājušajā sezonā „Nancy” ieņēma necilo 13. vietu. Šajā deviņās spēlēs izcīnītas septiņas uzvaras un iegūta pārsteidzoša vadība – aiz „Nancy” muguras atrodas pat pēdējo piecu gadu čempione „Lyon”. „Nancy” komandas kodolu veido vietējie spēlētāji – Brakiliano, Pigrenjē, Biankalani, Gavanons, Berenguērs un citi.

Zaudētājs – „Marseille”.
Lai cik tas dīvaini arī nebūtu, Francijas vicečempioni šobrīd atrodas 16. vietā 20 komandu konkurencē. Deviņās spēlēs izcīnīta tikai viena uzvara, un komanda atrodas blakus izkrišanas zonai. Komandā ir tādi spēlētāji kā Sissē, Zendens, Nasri, bet rezultātu nav... Varbūt nupat gūtā uzvara Čempionu līgā izbraukumā pār „Liverpool” (1:0) palīdzēs komandai atgūties?

Foto: AFP

Slēpts komentārs: Mistery

  +2 [+] [-]

, 2007-10-06 16:17, pirms 17 gadiem
Normāls raksts. Nav ne vainas. Īss rezumējums par notiekošo spēcīgākajos Eiropas čempionātos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2007-10-06 16:40, pirms 17 gadiem
Paldies,Edmund!!!labs raksts!!!

     [+] [-]

, 2007-10-07 01:25, pirms 17 gadiem
Biežāk rakstat šādus rakstus. Nu es starp Chelsea un Spurs būtu izvēlējies spurs kā neveiksminieci un Vacijā tikai pašsaprotami, ka Bayern un Stuttgart. Bet pārmaiņus varēja pa Karlsruhi uzrakstīt, jo visiem jau bija zināms, ka BAYERN ir,bija un būs labākie un Stuttgate uz haljavu vispār kko dara. Nesaprotu ko Gomez meklē tajā izgāztuvē ar nosaukumu vācijas čempioni. Nākamsezon jau varbūt būs Vācijas otrās Bundesligas vicečempioni :p KSC pārsteidz pozitīvi ņemot no viesiem( izņemot Bayern) pa punktiņiem nost! Rīt BAYERN- Nuernberg un Bayernam varētu vel 3 punkti būt.