Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Lankasters: "Futbolistiem ir jāņem piemērs no regbija"

Juris Miņins
Juris Miņins

Lankasters: "Futbolistiem ir jāņem piemērs no regbija"
Stjuarts Lankasters
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Anglijas regbija izlases galvenais treneris Stjuarts Lankasters, kura vadībā angļi izgāzās 2015. gada Pasaules kausā regbijā, komentēja savas nācijas priekšlaicīgo izstāšanos no Eiropas čempionāta futbolā un uzsvēra, ka futbolisti varētu ņemt piemēru no regbistiem.

Stjuarta Lankastera vadībā Anglijas regbija izlase 2015. gada Pasaules kausā regbijā, kurš norisinājās viņu mājās, izgāzās, jo netika ārā no grupas, piekāpjoties saviem tiešajiem konkurentiem – Velsai un Austrālijai, pārspējot vien Fidži un Urugvaju. Pēc turnīra galvenais treneris par notikušo visu vainu uzņēmās uz sevis un pameta savu amatu.

Tiesa, kā atzīst daudzi regbija speciālisti, viņš ielika pamatus jaunajai Anglijas regbija izlasei, kura pašlaik, nu jau Edija Džonsa vadībā, deviņos mačos nav zaudējusi ne reizi, izcīnot Sešu nāciju kausa "Grand Slam" uzvaru un triumfējot Austrālijas tūrē ar 3-0.

Lūgts komentēt Anglijas pāragro izstāšanos no Eiropas čempionāta, Lankasters sacīja: "Futbolā ir daudz līdzīgu problēmu kā tas bija regbijā. Regbija izlases panākumu atslēga ir darbs ar jaunajiem talantiem. Turklāt, šis darbs notiek saskaņojot to starp klubiem un izlases vadību. Klubu līmenī regbistiem iemācīja redzēt laukumu citādāk, domāt citādāk. Tāpēc arī ir rezultāts. Uzskatu, ka, jo vairāk spēles laika saņems jaunie spēlētāji, jo labāks būs rezultāts."

Interesanti, ka pēc zaudējuma izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Islandei, Anglijas futbola asociācija piesaistīja bijušo regbija izlases vadītāju kā vienu no konsultantiem.

Pats Lankasters gan pagaidām nav atradis darbu regbijā, taču pavisam nesen viņš tika uzaicināts uz Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Atlantas "Falcons" treniņnometni, kur trīs dienas strādāja ar amerikāņu futbolistiem, apmācot tos pareizai tvērienu tehnikai.

Izmantotie resursi:
Новости, календарь, турнирные таблицы....

  +1 [+] [-]

, 2016-07-06 11:17, pirms 8 gadiem
Futbolistiem vispār būtu jāmācās no regbistiem, arī šajā jautājumā: ';