Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

FK “Smiltene/ BJSS” komandas stūri pārņem Zvejnieks; pārbaudē pārspēta “Rēzekne”

Toms Markss
Toms Markss

FK “Smiltene/ BJSS” komandas stūri pārņem Zvejnieks; pārbaudē pārspēta “Rēzekne”
Normuds Zvejnieks

Aktīvi jaunajai sezonai gatavojas futbola kluba “Smiltene/ BJSS” meistarkomanda. Starpsezonas periodā komandas grožus pārņēmis bijušais Valmieras un Priekuļu komandu treneris Normunds Zvejnieks. Svētdien smiltenieši savā laukumā ar rezultātu 4:0 pārspēja Rēzeknes pilsētas vienību.

Sportiskajā ziņā pērnais gads “Smiltene/ BJSS” nebija sekmīgs. Pēc labi iesāktas sezonas, sekoja virkne zaudējumu. 1. līgas čempionātu vidzemnieki pabeidza noslēdzošajā vietā, kas pēc sportiskā principa nozīmēja izkrišanu uz 2. līgu. Šobrīd gan vēl nav pilnas skaidrības par to, kurā līgā smiltenieši spēlēs. Tas saistīts ar to, ka ne visas komandas, kuras nopelnījušas vietas 1. līgā, spēj izpildīt noteiktās prasības.

Smiltenes komanda aktīvi gatavojas jaunajai sezonai. Komandas sastāvs vēl tiek veidots un iespēlēts, tomēr pārmaiņas notikušas komandas vadības tiltiņā. Par galveno treneris apstiprināts Normunds Zvejnieks. Pērn speciālists vadīja 2. līgā sekmīgi spēlējošā FK “Priekuļi” vienību. Iepriekš Zvejnieks aktīvi un ar panākumiem darbojās “Valmieras FK” komandā, kā trenera asistents sekmējot komandas iekļūšanu virslīgā. Arī pirmajā virslīgas gadā līgatnietis strādāja Valmieras sistēmā.

Pirmajā pārbaudes spēlē, kas notika svētdien, Tepera stadionā smiltenieši tikās ar saviem cīņu biedriem no Rēzeknes. Arī rēzeknieši sportiskajā ziņā pārsteidzoši izkrita no 1. līgas, tomēr jau tagad skaidrs, ka tajā spēlēs arī šogad augstāk minēto apstākļu dēļ. Spēles pirmajā puslaikā Klāvs Grosbergs panāca 1:0 mājinieku labā. Otrajā puslaikā latgaliešu vārtos bumba pabija vēl trīs reizes. Galarezultātā 4:0.

Plašāka intervija ar jauno Smiltenes komandas galveno treneri Normundu Zvejnieku:

Lielai daļai Smiltenes novada sporta līdzjutēju Normunda Zvejnieka vārds ir jauns un vēl neiepazīts. Pastāsti par sevi…
Esmu izaudzis starp florbolu un futbolu. Dzīvoju Lejaslīgatnē. Devītajā klasē izdomāju, ka vajadzētu nodarboties ar futbolu. Uzzvanīju uz Rīgas futbola skolu Ilmāram Liepiņam, kurš mani drīz vien paņēma trenēties un spēlēt pie gadu vecākiem puišiem. Tā arī no Lejaslīgatnes braukāju uz treniņiem Rīgā. Tādēļ man nav saprotams, ka spēlētāji nevar tikt uz treniņiem no daudz tuvākiem attālumiem. Gada laikā tiku līdz Latvijas izlasei. Vēl pusgads vairāk man prasīja, lai aizcīnītos līdz “Zvejnieks” meistarkomandas treniņnometnei. Vēlāk pievienojos “Gauja” komandai pirms sezonas, kurā šī vienība kļuva par Latvijas čempioniem. Diemžēl, bet pārbaudes spēlē salauzu kāju. Komandas biedri cīnījās arī par mani. Treneru karjerā esmu vadījis vairākas komandas. Sākumā tā bija Salacgrīvas “Brīvais vilnis”. Limbažu rajonā uzvarējām visus pēc kārtas. Pa starpai sevi lieliski apliecināju arī florbolā, kur kļuvu par vairākkārtēju Latvijas čempionu un līgas rezultatīvāko spēlētāju. Vēlāk man izdevās kā galvenajam trenerim ieviest 1. līgā FK “Lode. Nākamais solis bija FK “Auda” ieviešana virslīgā. Pēc tam trenēju FK “Cēsis” komandu. Nopietns pavērsiens bija pievienošanās Valmieras komandai. Kā trenera asistents sekmēju komandas iekļūšanu virslīgā. Pagājušajā gadā apvienoju jauniešus no Valmieras kluba un citām Vidzemes vietām FK “Priekuļi” sistēmā, kur sekmīgi startējām 2. līgas čempionātā.

Kā nonāci FK “Smiltene”?
Man ir liels prieks, ka Smiltenes un Valmieras futbola vadībām ir izdevies vienoties par labu sadarbības risinājumu, kas noteikti sekmēs Smiltenes, Valmieras un citu Vidzemes vietu puišu izaugsmi, un motivāciju. Mani uzaicināja Mārtiņš Veģeris. Liels prieks, ka Smiltenes komandas puišiem ir lieliska atdevi un degošas acis. Ceru, ka turpinājums būs labs.

Kādi pirmie iespaidi par Smiltenes komandu?
Noteikti, ka komanda Smiltenē ir laba. Iepriekš iztrūcis viens izteiktāks līderis uzbrukumā, kurš sistu iekšā vārtus. Meklēsim iespējas kā uzlabot savu uzbrukumu. Ir skaidrs, ka arī skatītājiem daudz vairāk patīk uzbrūkoša spēle ar vārtu gūšanas momentiem. Mana futbola filozofija ir diezgan vienkārša. Ir jāsakārto vide, lai spēlētāji varētu trenēties. Un jātrenējas ir vairāk nekā konkurentiem. Tad arī parādīsies progress un spēle, kas nesīs uzvaras. Tas priecēs gan skatītājus, gan pašus spēlētājus. Ja spēle ies, tad arī punkti krāsies tabulā un būsim pretendenti uz medaļām. Mums interesē tikai augstākie mērķi. Cīņa par zeltu.

Cik daudz esi dzirdējis par Smiltenes futbola līdzjutējiem?
Esmu dzirdējis Smiltenes līdzjutējiem, kas spēj aktīvi atbalstīt savu komandu. Protams, ka spēlētājiem ir jāspēlē ne tikai sev, bet arī sanākušajiem faniem, kuriem ir jārada pozitīvas emocijas. Skatītājam neinteresē tavas ikdienas rūpes. Viņi grib redzēt tavus panākumus laukumā. Atdevei no spēlētāja ir jābūt lielai. Es ļoti ceru, ka skatītāju tribīnes Smiltenē būs vēl pilnākas. Protams, tas viss atkarīgs no mūsu spēles.

Kāds ir tavs novērojums par Smiltenes futbola infrastruktūru?
Līdz šim visu vēl neesmu apskatījis. Visvairāk mani apmierina komandas vadības, īpaši Mārtiņa Veģera devums. Ja nepieciešams laukums, tad tas ir notīrīts. Prieks strādāt, ka ir tāda pretimnākšana.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
FK Smiltene

     [+] [-]

, 2023-03-12 09:11, pirms gada
Veiksmi Norčam!Varbūt Ventspilī atkal tiekamies.Savā biogrāfijā esi izlaidis dienesta gadus,kad paspēji uzspēlēt arī Ventspilī