Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Verpakovskis: "Vēlos kļūt par labāku spēlētāju nekā biju agrāk"

Agris Suveizda

Verpakovskis: "Vēlos kļūt par labāku spēlētāju nekā biju agrāk"
Māris Verpakovskis
Foto: www.sport24.gr

Latvijas izlases uzbrucējs Māris Verpakovskis intervijā grieķu laikrakstam "Athens Plus" izteicās, ka vēlētos pēc līguma beigām ar "Ergotelis" pārcelties uz stiprāku, iespējams, Grieķijas klubu, tāpat viņš cer, ka karjeras spožākie mirkļi vēl tikai gaidāmi.

Lai nu ko, bet par vietējo mediju uzmanību Verpakovskim nevajadzētu sūdzēties. Viņa pāreja uz Grieķijas čempionāta devīto spēcīgāko vienību "Ergotelis" izraisījusi pietiekami lielu ažiotāžu. Vietējā prese Verpakovski dēvē pat par "Ergotelis" lielāko transfēru tā vēsturē ("Ergotelis" ir dibināts tālajā 1929.gadā). Jāteic, ka Hēraklijas klubs šovasar pamatīgi pastiprinājis savu sastāvu, iegādājoties arī Gruzijas un Lietuvas izlases spēlētājus, kā arī urugvajiešu uzbrucēju Serhio Lealu, kurš aizvadījis vairākas spēles Urugvajas izlasē, kā arī citus futbolistus. Klusībā gan treneri, gan spēlētāji cer, ka šogad "Ergotelis" ieņems augstāku pozīciju, un tiek mērķēts pat uz Eirokausiem. Vismaz vārdos tiek teikts, ka sastāvs ir tik spēcīgs kā nekad. Piedāvājam interviju ar Verpakovski no grieķu laikraksta "Athens Plus"

- Kā esi iejuties Grieķijā un pieradis tās klimatam?
- Man šeit patīk. Cilvēki klubā ļoti labi izturas pret mani. Šejienes apstākļi man palīdz strādāt daudz labāk. Laiks ir labs, nav pārāk karsts pēc diviem Spānijā pavadītiem gadiem.

- Kādi ir tavi mērķi "Ergotelis"?
- Mans mērķis ir spēlēt futbolu un atkal pēc ne visai man veiksmīga laika uzķert ritmu. Vēlos kļūt par labāku spēlētāju nekā biju agrāk.

- Cik daudz tu zini par Grieķijas futbolu un kas bija tas, kādēļ pārcēlies uz "Ergotelis"?
- Es zinu lielos klubus kā "PAOK", "AEK", "Olympiakos" un "Panathinaikos", kas ir laba līmeņa, un, protams, šeit ir "Olympiakos" un "Panathinaikos", kas spēlē Čempionu līgā un kam ir vairāki labi spēlētāji. Tāpat mēs zinām, ko ir sasniegusi Grieķijas izlase. Čempionāts varbūt nav starp Top5 līgām, tomēr ir uzreiz aiz tām. Cilvēki Grieķijā ļoti daudz zina par futbolu, un šeit ir daudz labu spēlētāju.

- Vai tev "Ergotelis" varētu būt kā solis tuvāk labākai līgai?
- Jā, kāpēc ne? Tāpēc esmu šeit. Pēc līguma beigām es vēlētos pārcelties uz spēcīgāku klubu, taču ne obligāti uz citas valsts, tas varētu būt arī grieķu klubs. Varbūt es palikšu šeit, bet šobrīd es koncentrējos tikai uz "Ergotelis".

- Vai tev iepriekš bijusi kāda saskarsme ar grieķu klubiem?
- Jā, ir bijusi. Pirms 2004.gada Eiropas čempionāta "Olympiakos" sazinājās ar mani. Tas bija labs piedāvājums, es varēju pārcelties uz turieni, taču nezinu, kas notika pēc tam. Tad parādījās "Dynamo Kiev", un viņi izrādīja lielāku vēlmi par mani, tāpēc pārcēlos uz Kijevu.

- Kas, tavuprāt, ir tavas karjeras spožākais brīdis?
- Man nepatīk ielūkoties pagātnē, taču, ja jāizvēlas, tas būtu 2004.gada Eiropas čempionāts. Vēl man bija labs laiks Čempionu līgā ar Kijevas "Dynamo", bet 2003.-04.gada sezona noteikti bija laba. Tomēr es ceru, ka mani labākie gadi vēl tikai sekos. Kad es beigšu karjeru, tad vairāk domāšu par pagātni.

- Kāds, tavuprāt, ir futbols Latvijā? Vai izlase var vēlreiz iekļūt nozīmīgā turnīrā?
- Futbols Latvijā nav sporta veids numur viens, izņemot, kad tikām uz Eiropas čempionāta finālturnīru. Tas parasti seko pa pēdām popularitātē hokejam un basketbolam. Būs ļoti grūti vēl kādreiz iekļūt finālturnīrā, Latvijā arī ļoti kritizē futbola līmeni. Šobrīd Latvijā nav naudas, ko investēt futbolā. Bet no otras puses, manuprāt, izlase ir labā formā, un mums joprojām ir izredzes grupā finišēt otrajiem. Mums ir laba komanda, un spēlētāji spēlē kopā jau ilgu laiku. Cerēsim, ka mēs spēsim paveikt to pašu, ko paveicām 2004.gada čempionāta kvalifikacijā un izslēgšanas spēlēs, kad uzvarējām Turciju. Tas bija neaizmirstam laiks.

"Ergotelis" atgriezies Grieķijā pēc treniņnometnes Nīderlandes pilsētā Hengelo. Tika aizvadītas piecas pārbaudes spēles, no kurām Verpakovskis gan piedalījās tikai vienā, nospēlējot vienu puslaiku un tieši piedaloties vienu vārtu guvumā. Verpakovskis kopā ar Lealu un vēl pāris futbolistiem pārsvarā trenējās atsevišķi no grupas, jo viņiem tika piešķirta individuāla programma. Acīmredzot, lai uzlabotu sportisko formu. Tāpat komandā jau sadalīti numuri. Verpakovskis ieguva devīto, kas iepriekš piederēja uzbrukuma līderim Patrikam Ogunsoto. Nigērietis joprojām ir "Ergotelis" sastāvā, taču viņa nākotne ir miglā tīta. Iespējams, viņš klubu atstās. Nesaskaņas ar "Ergotelis" vadību bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Verpakovskis ieguva nigērieša numuru, bet Patrikam tika piešķirts 99. Rītdien komanda tiks oficiāli prezentēta.

Nākamo pārbaudes spēli "Ergotelis" aizvadīs šosvētdien, kad uzņems "Kavala", bet trešdien tiksies ar spēcīgo "PAOK" vienību. Grieķijas čempionāts sāksies 22.augustā, kad "Ergotelis" savā laukumā uzņems Atēnu "Panathinaikos".

Izmantotie resursi:
sportingreece.com
ergotelis.gr

     [+] [-]

, 2009-08-04 12:57, pirms 15 gadiem
Kursh gan to neveeleetos,tikai vai buusi maz ticams

 +12 [+] [-]

, 2009-08-04 13:02, pirms 15 gadiem
Nu lai izdodas,
Kura ir pirmā spele?

 +11 [+] [-]

, 2009-08-04 13:04, pirms 15 gadiem
ja vins klutu par labaku speletaju ka agrak vins butu stabils CL speletajs saka vins Kileva jau iespaidigi.CL pat pamanijas Casiliasam iesist
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-08-04 13:06, pirms 15 gadiem
EZERS rakstīja: Lai veicas un ceru, ka reiz būsi tikpat labs, cik biji 2004'tajā.

Ilgi vēl atcerēšos Māra vārtus pret Turciju..
Tad pietika ar 2-1, bet Māris tomēr bija labākais un panāca 2-2...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-08-04 13:08, pirms 15 gadiem
nu tad kad saka kapat latvijas izlase un paradija ka ir daudzoloss speletajs vins saka iet uz leju nevis uz augsu. tas moments kad bija jaizmanto augsupeja ir pagajusi, tagad nekads talantigais neiznaca

     [+] [-]

, 2009-08-04 13:08, pirms 15 gadiem
Jā ja vēl vien vārtu gūšana būtu tāds sīkums.Galvenais iesist lielajiem Olympiakos un Panathinaikos vēlams pa pāris reizēm katram un labāka komanda neizpaliks.

  +7 [+] [-]

, 2009-08-04 13:21, pirms 15 gadiem
" Vai tev "Ergotelis" varētu būt kā solis tuvāk labākai līgai?
- Jā, kāpēc ne? Tāpēc esmu šeit. Pēc līguma beigām es vēlētos pārcelties uz spēcīgāku klubu "
Ļoti nekorekti tā izteikties, vispirms būs labi, ja vispār sastavā tiks, nevis runāt tā kā - esmu baigā zviagzne un Ergotelis man tikai tāda pietura
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-08-04 14:00, pirms 15 gadiem
Nu es gribētu redzēt Verbi divreiz labāku nekā savlaik, vismaz izlasē būtu 40 vārti vairāk Un var sanākt interesanta uzbrukuma līnija 999
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-08-04 14:12, pirms 15 gadiem
Kur tie gadi!
youtube.com: YouTube - Latvia - Turkey
youtube.com: YouTube - Latvia-Turkey
Ilgi šodien turpināsies svinības visos Rīgas bāros!

  +1 [+] [-]

, 2009-08-04 14:37, pirms 15 gadiem
Tev ir visas iespējas!
Veiksmi!

     [+] [-]

, 2009-08-04 14:41, pirms 15 gadiem
Bojan Krkič rakstīja: Tad pietika ar 2-1, bet Māris tomēr bija labākais un panāca 2-2...
Bij jau vēl pirmā spēle !

  +3 [+] [-]

, 2009-08-04 14:51, pirms 15 gadiem
Matīss Priedīts rakstīja: Kur tie gadi!
youtube.com: YouTube - Latvia - Turkey
youtube.com: YouTube - Latvia-Turkey
Ilgi šodien turpināsies svinības visos Rīgas bāros!
veel tagad tirpas skrien paari

  -1 [+] [-]

, 2009-08-04 14:52, pirms 15 gadiem
Verpakovkis speles ka agrak ... diemzel

  +3 [+] [-]

, 2009-08-04 15:07, pirms 15 gadiem
Lai veicas! Stimuls un vēlēšanās ir, tagad tikai mērķis jāsasniedz! Izklausās viegli, bet tieši šī daļa ir visgrūtākā. Tas, kurš spēj pārvarēt grūtības ir labs spēlētājs! Māri, lai izdodas. Bet ja godīgi, es pat nezinu kā var būt labāks spēlētājs kā viņš 2003-2004. Uzzinot par lielo klubu interesi tad, es jutos tik lepns. Ceru, ka mūsu futbola zvaigznīte nav vēl nodzisusi un spēs iemirdzēties vēl!

Galu galā, kādam jau ir jāspēj sastādīt Aršavinam konkurence tajā NVS un Baltijas valstu topā!

  +1 [+] [-]

, 2009-08-04 15:07, pirms 15 gadiem
rich10 rakstīja: Verpakovkis speles ka agrak ... diemzel
???
Slēpts komentārs: rich10

  +2 [+] [-]

, 2009-08-04 16:23, pirms 15 gadiem
iesit pašam kasilijasam
youtube.com: YouTube - Verpakovskis beats Casilias!

  +2 [+] [-]

, 2009-08-04 17:21, pirms 15 gadiem
bembists rakstīja: " Vai tev "Ergotelis" varētu būt kā solis tuvāk labākai līgai?
- Jā, kāpēc ne? Tāpēc esmu šeit. Pēc līguma beigām es vēlētos pārcelties uz spēcīgāku klubu "
Ļoti nekorekti tā izteikties, vispirms būs labi, ja vispār sastavā tiks, nevis runāt tā kā - esmu baigā zviagzne un Ergotelis man tikai tāda pietura
šī vieta man arī ļoti nepatika...

ja esi reiz klubaa,tad tev tas ir jaaslavee liidz peedeejam,i faniem patiks,visi miilees,i pasham moraali buus labaak..

  +3 [+] [-]

, 2009-08-04 18:54, pirms 15 gadiem
Vienas vienīgas pupu mizas.Joprojām Māris pieder Kijevas Dinamo un tikai viņi lems,ko ar viņu darīt.Spēlēs pārāk labi,būs atpakaļ uz Kijevu,tā kā labāk daudz neaizraujies un baudi Grieķiju!

  +1 [+] [-]

, 2009-08-04 19:03, pirms 15 gadiem
Nesaskaņas ar "Ergotelis" vadību bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Verpakovskis ieguva nigērieša numuru, bet Patrikam tika piešķirts 99.

Nabadziņš

Nu lai veicas

     [+] [-]

, 2009-08-04 19:36, pirms 15 gadiem
Nu es domaaju, ka mees visi to veelamies tikpat ljoti, kaa vinsh.. taa ka veiksmi un ticiibu saviem speekiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-08-04 22:42, pirms 15 gadiem
Māri nepadodies, viss labākais vēl būs priekšā, ja tikai pats tam ticēsi!!!!!!!!

     [+] [-]

, 2009-08-04 23:36, pirms 15 gadiem