Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

U20 Pasaules kausa 1/4 finālā Izraēla netrāpa divas pendeles un šokē Brazīliju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

U20 Pasaules kausa 1/4 finālā Izraēla netrāpa divas pendeles un šokē Brazīliju
Izraēlas U20 valstsvienības futbolisti. Foto: Mei Zhoutongxunshe/Zumapress.com/Scanpix

Argentīnā notiekošā U20 Pasaules kausa futbolā pusfinālā pārsteidzoši iekļuvusi Izraēlas jauniešu izlase, ceturtdaļfināla kaujā divreiz atspēlējoties un papildlaikā pieveicot (3:2) vienu no sacensību galvenajām favorītēm Brazīliju.

Otrā puslaika pirmajā daļā komandas piecu minūšu intervālā apmainījās ar vārtu guvumiem: 56. minūtē ar meistarīgu sitienu bez bumbas iepriekšējās apstrādes izcēlās brazīliešu uzbrucējs Markušs Leonardu, kā arī vienā no Izraēlas nākamajiem uzbrukumiem pēc centrējuma precīzu sitienu ar galvu veica 18 gadīgais Anans Halaili.

Papildlaika pirmajā uzbrukumā Mateušs Našimentu izvirzīja priekšgalā (2:1) brazīliešus. Arī šoreiz izraēliešiem padevās zibenīgs prettrieciens, 18 gadīgajam Hamzam Šibli 93. minūtē panākot 2:2. Papildlaika kompensācijas laikā izšķirošos vārtus guva Dors Turgemans.

Papildlaika beigu daļā Izraēlas komanda izšķērdēja divas izcilas iespējas dubultot pārsvaru: 113. minūtē brazīliešu vārtsargs Kaiše Pereira atvairīja Ilaja Madmona veikto 11 metru soda sitienu, tomēr uzreiz pēc tam pats pārkāpa noteikumus, par ko tiesnesis no Kostarikas vēlreiz nozīmēja uz 11 metru atzīmi. Šoreiz pendeli izpildīja Ahmads Ibrahims, bumbu raidot garām vārtiem.

Izraēlai gan pēc tam nenācās kost pirkstos. U20 Pasaules kausa finālturnīra debitante pusfinālā spēkosies pret ASV un Urugvajas ceturtdaļfināla uzvarētāju.

Trešo finālturnīru pēc kārtas pusfinālā piedalīsies Itālijas U20 valstsvienība. Itāļi, pateicoties Čezāres Kasadei, Tommazo Baldanci un 17 gadīgā Milānas "Inter" akadēmijas futbolista Frančesko Espozito līdz 46. minūtei izdarītiem rezultatīviem sitieniem, ar 3:1 pārspēja kolumbiešus.

Londonas "Chelsea" piederošajam Kasadei guva sestos vārtus turnīrā.

Iepriekšējā finālturnīrā (2019. gadā) triumfēja Ukrainas U20 izlase. Attiecīgi ar sešiem un pieciem U20 Pasaules kausa tituliem vēsturiski veiksmīgākās šajā turnīrā ir bijušas Argentīnas un Brazīlijas izlases.

U20 Pasaules kausa ceturtdaļfināls

SpēleRezultāts/Dat. un laiks
Izraēla – Brazīlija3:2 pag. (0:0; 1:1)
ASV – Urugvaja05.06.; plkst. 0.00
Kolumbija – Itālija1:3 (0:2)
Dienvidkoreja – Nigērija04.06.; plkst. 20.30

Izmantotie avoti:
https://www.fifa.com/fifaplus/en/to...