Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Grieķijā dots starts Superlīgai

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Aizvadītās nedēļas nogalē noslēgušies pirmie jaunās sezonas mači Grieķijas futbola Superlīgā. Atgādinām, ka Grieķijā plaša mēroga mežu ugunsgrēku un to radītā krīzes stāvokļa dēļ, čempionāta sākums aizkavējās.

Ar neizšķirtu jauno sezonu uzsākuši pašreizējie čempioni "Olympiacos". Jau 1. kārtā "Olympiacos" sagaidīja cīņa izbraukumā pret vēl vienu no šī čempionāta favorītiem "Panathinaikos". Abu Grieķijas superklubu duelis gan noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Tāpat bez vārtu guvumiem noslēdzās arī mačs, kurā tikās Saloniku "Aris" un Atēnu "Panionios".

Rezultatīvākā 1. kārtas spēle tika aizvadīta Hēraklejā, kur vietējais klubs "OFI" uzņēma "Apollon" futbolistus. Spēle noslēdzās ar mājinieku uzvaru – 3:2.Vārtus uzvarētāju labā guva Pjērs Issa, Kosmins Barkauans un Žozefs Nvafors, savukārt viesu rindās precīzi bija Vellingtons Gonsalvess un Emanuels Spiridakis. Jāpiebilst, ka visi pieci vārti "krita" 2. puslaikā, turklāt trīs no tiem pamatlaika pēdējās astoņās minūtēs, vēl vieni – jau kompensācijas laikā.

Vēl pie uzvarām 1. kārtā tika "Xanthi", "Ergotelis", "Larisa" un "Atromitos".

Sakarā ar sezonas aizkavēšanos un pārcelto spēli Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā 1. kārtas maču pret "Veria" vēl nav aizvadījuši Atēnu "AEK". Šo spēli komandas aizvadīs 26. septembrī.

2. kārtas mači Grieķijas Superlīgā tiks aizvadīti 9. septembrī.

Grieķijas Superlīga.
1. kārtas spēļu rezultāti (1., 2. septembris)

"Aris – "Panionios" 0:0
"Xanthi" – "PAOK" 1:0
"Iraklis" – "Ergotelis" 0:1
"Asteras" – "Larisa" 0:1
"OFI" – "Apollon" 3:2
"Panathinaikos" – "Olympiacos" 0:0
"Atromitos" – "Levadiakos" 2:1

Kopvērtējuma tabula.
1. Atromitos 3 p.
2. Ergotelis 3 p.
3. Larisa 3 p.
4. OFI 3 p.
5. Xanthi 3 p.
6. Aris 1 p.
7. Olympiacos 1 p.
8. Panathinaikos 1 p.
9. Panionios 1 p.
10. Apollon 0 p.
11. Asteras 0 p.
12. Iraklis 0 p.
13. Levadiakos 0 p.
14. PAOK 0 p.
---
15. AEK
16. Veria

Izmantotie resursi:
www.superleaguegreece.net