Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Turpmāk rasisma izpausmju dēļ varēs pārtraukt spēli

Agris Suveizda

Turpmāk rasisma izpausmju dēļ varēs pārtraukt spēli
Mišels Platinī
Foto: AFP

UEFA Izpildkomiteja tikšanās laikā Viļņā izlēmusi nopietnāk pievērst uzmanību rasisma izpausmēm maču laikā. Turpmāk tiesnesim būs tiesības pārtraukt spēli uz pāris minūtēm vai pat pavisam, ja situācija neuzlabojas.

UEFA Izpildkomiteja Lietuvas galvaspilsētā Viļņā divu dienu ilgas tikšanās laikā lēma, ka turpmāk spēles galvenais tiesnesis varēs rīkoties saskaņā ar 5.spēles noteikumu, kas ietver tiesneša pienākumus un pilnvaras, ja spēles laikā mača dalībnieki būs kļuvuši par rasisma izpausmju upuriem, kas Eiropas futbola stadionos joprojām ir visai nopietna problēma.

"Spēlēs ir atbildīgie cilvēki, tādi kā tiesnesis un mača delegāts, kuri var konsulēties par spēles īslaicīgu pārtraukšanu ar par drošību atbildīgām oficiālajām personām. Ja atmosfēra paliek negatīva, spēle ir jāpārtrauc," sacīja UEFA prezidents Mišels Platinī.

Tiesnesim būs jārīkojas trīs soļos. Ja galvenais tiesnesis ir pamanījis rasisma izpausmes spēles laikā vai arī par to viņu ir informējis ceturtais tiesnesis, viņam, pirmkārt, ir jārīkojas saskaņā ar Piekto spēles noteikumu, jāaptur spēle un jālūdz, lai publikai tiek ieteikts pārtraukt šādas rasistiskas rīcības. Ja publika turpina to darīt arī pēc spēles atsākšanas, tiesnesim ir tiesības apturēt spēli uz saprātīgu laiku -piemēram, piecas līdz desmit minūtes -, un jālūdz komandām doties uz ģērbtuvēm. Un pēc tam atkal jāizdara paziņojums publikai. Ja nu tomēr situācija neuzlabojas un kļūst bezcerīga, galvenajam tiesnesim ir visas iespējas pārtraukt spēli pavisam. Jaunie noteikumi tiks izstrādāti tuvākajā laikā un nekavējoties tiks ieviesti visās UEFA sacensībās.

Izmantotie resursi:
uefa.com

     [+] [-]

, 2009-07-02 15:56, pirms 15 gadiem
Pareizs lēmums. Rasisms nedrīkst tikt pieļauts.

  -2 [+] [-]

, 2009-07-02 15:57, pirms 15 gadiem
o_O nav tā kā par traku???
Slēpts komentārs: stumbrerro

  -3 [+] [-]

, 2009-07-02 15:59, pirms 15 gadiem
Baraks Osama rakstīja: o_O nav tā kā par traku???
Es vēl ierosinātu klubiem bargus naudas sodus un nelaist skatītājus uz vairākām spēlēm iekšā, nevis tikai uz vienu.
Slēpts komentārs: LAIKS

  +1 [+] [-]

, 2009-07-02 16:01, pirms 15 gadiem
sen bija laiks!

  +1 [+] [-]

, 2009-07-02 16:03, pirms 15 gadiem
ir pareizi! ...tas labi ka ieviesa saadu noteikumu..jo vnk delj taa speles var kljuut nepanesamas..un arii ar fanu kiivinjiem un speletaaju traumaam!

 +15 [+] [-]

, 2009-07-02 16:06, pirms 15 gadiem
Un futbola klubs Lazio tiks likvidēts?

  -1 [+] [-]

, 2009-07-02 16:06, pirms 15 gadiem
Nu kaut kas jau ar to marasmu bija jādara un tas ir pirmais solis! Būs problēmas ar šitā efektivitāti, bet no darbiem mācās un uzlabo! Gan jau tiksim līdz dienai, kad rasisti skatīsies uz futbola spēlēm caur restotu ekrānu

 +13 [+] [-]

, 2009-07-02 16:07, pirms 15 gadiem
Tātad pareizi sapratu? Es varu mača laikā bļaut uz futbolistiem: idiots, vārgulis, lasies uz piekto līgu, es tavu māti, es tavu meitu, es tevi pašu utt. un nekas nenotiks, jo tāda ir dzīve - bet tiklīdz nosaukšu kādu par mērkaķi vai vienkārši norādīšu uz patiesu faktu, ka puisis cēlies no Āfrikas (kā leiši Francijai), tā pārtrauks spēli un vecim būs morāla trauma? Va vellos...

  -1 [+] [-]

, 2009-07-02 16:16, pirms 15 gadiem
Baraks Osama rakstīja: tā pārtrauks spēli un vecim būs morāla trauma? Va vellos...
Vecim visticamāk būs fiziska trauma

     [+] [-]

, 2009-07-02 16:23, pirms 15 gadiem
Piekrītu.
Rokas nost no melnajiem.

     [+] [-]

, 2009-07-02 16:42, pirms 15 gadiem
Itkaa jau viss ir pareizi, bet ar visiem shiem paartraukumiem speeles var smagi ievilkties + veel pie tam netikt pabeigtas... baigie cirka numuri var iznaakt no taa visa!
Bet nu, kkas jau jaadara lietas labaa ir, tas gan...

     [+] [-]

, 2009-07-02 17:03, pirms 15 gadiem
Shis buus ljoti subjektiivs un speeciigs arguments speeles tiesnesim kaa ietekmeet pashas speeles gaitu ... jo ja piemeeram viena komanda nonaak zaudeetaajos un peedeejaas 10min baigi spiezh, tad pietiek vienam nokliegties kautko par peertikji un speeli var aptureet un komandai vairs nebuus tik viegli ieiet ritmaa ...

  -1 [+] [-]

, 2009-07-02 17:12, pirms 15 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Tātad pareizi sapratu? Es varu mača laikā bļaut uz futbolistiem: idiots, vārgulis, lasies uz piekto līgu, es tavu māti, es tavu meitu, es tevi pašu utt. un nekas nenotiks, jo tāda ir dzīve - bet tiklīdz nosaukšu kādu par mērkaķi vai vienkārši norādīšu uz patiesu faktu, ka puisis cēlies no Āfrikas (kā leiši Francijai), tā pārtrauks spēli un vecim būs morāla trauma? Va vellos...
Nepareizi saprati-ja nosauksi nēģeri vienalga kā ,tas būs rasisms.Vari mēģināt kādu balto apcelt-varbūt tiksi sveikā bez rasisma pieminēšanas....

     [+] [-]

, 2009-07-02 20:01, pirms 15 gadiem
Būtu vai nu jāaizsargā no apvainojumiem jebkuras ādas krāsas futbolisti vai arī godīgi jāatzīst, ka tas nav iespējams. Bet pašreizējais lēmums ir vienpusīgs (tas gan nav nekāds pārsteigums, saukli "cīņa pret rasismu" tagad ir tik viegli izmantot savā labā).

  +1 [+] [-]

, 2009-07-02 22:33, pirms 15 gadiem
Tas viss protams ir labi un pareizi, bet vienlaikus tā var arī baigās auzās iebraukt. Piemēram, mana komanda spēlē Eirokausos, zaudē pretiniekam, līdzjutēji sāk lamāt pretinieka tumšādainos spēlētājus. Ko tālāk? Spēli pārtrauc, un pēc tam? Pārspēle vai tehniskais zaudējums? Lai izvairītos no liekiem izdevumiem par pārspēli, iznāk, ka pārkāpēja komanda jāsoda arī ar tehnisko zaudējumu.
Bet ja apvainojumus izkliedz paši savas komandas līdzjutēji, kas tikai uzdodas par otras komandas faniem, kaut gan patiesībā grib pretiniekam iešķiebt tehnisko zaudējumu, ko tad?

  +1 [+] [-]

, 2009-07-03 03:18, pirms 15 gadiem
Bet ceru,ak tas attieksies pret jebkuras adas krasas civlekiem,proti,ja apsauks baltadaino vai aizietu tad ari spele tiks partraukta,protams,rasisms ir slikta leita tacu sita var iebraukt auzas melnadainie jau ta dazreiz nevainigas situacijas parprot.Taka,piemeram spele ar Lietuvu.Leisu federacijai soda nauda bija jamaksa lai gan taja plakata nekas rasistisks enbija.Drizak ar humoru vai taka atgadinajums envis rasisms.(Spele pret leisiem bija uzzimets plakats Afrikas kontinents Francijas karoga krasas.)

Tik pat labi var gadities akda provokacija,proti speciali izsauc rasistisku saukli,teiksim pretinieku komandas atbalstitajs izbraukuma maca apsezas pie majnieku skatitajiem un izsauc so saukli vairakas reizes tad viss amcs tiek partraukts un tehniskais zagis.

  +1 [+] [-]

, 2009-07-03 13:15, pirms 15 gadiem
Nākamais solis - aizliegs lamāties uz dzīvniekiem..... Viss sāk iet galējībās. Nosauc p.i.d.a.r.u. par p.i.d.a.r.u. - sods, nosauc nēģeri par nēģeri, atkal sods. Labi tas viss nebeigsies.