Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

"Salaspils FK" un "Ultimate Decision" - 2013. gada Latvijas čempiones frisbijā

Andrejs Siliņš

"Salaspils FK" un "Ultimate Decision" - 2013. gada Latvijas čempiones frisbijā
Latvijas Frisbija čempionāts 2013

Aizvadītajā nedēļas nogalē Salaspilī notikušajā Latvijas Frisbija čempionātā sieviešu grupā čempionu titulu izcīnīja komanda "Salaspils FK" (Salaspils), bet vīriešu grupā komanda "Ultimate Decision" (Rīga).

Čempionātā kopā piedalījās 10 komandas – 5 sieviešu grupā un 5 vīriešu grupā. Sacensību pirmajā dienā komandas izspēlēja apļa spēles, pēc kuru rezultātiem tika noteiktas komandas, kas automātiski kvalificējušās pusfināliem. Komandas kas izcīnīja 1. – 3. vietu grupā, attiecīgi Salaspils FK, Sexy Legs un Ultimate Decison, automātiski iekļuva pusfinālā, taču grupas 4. vieta (Latvijas U20 meiteņu izlase) un 5. vieta (Valmiera) aizvadīja ceturtdaļfināla spēli, kurā uzvaru ar rezultātu 11:8 izcīnīja Latvijas izlase.

Sieviešu grupas pirmajā pusfinālā uzvaru izcīnīja Ultimate Decision (Rīga), kas ar rezultātu 15:8 uzveica Sexy Legs (Tallina), savukārt otrajā pusfinālā pārliecinošu uzvaru pār U20 meiteņu izlasi ar rezultātu 15:2 izcīnīja Salaspils FK.
Spēlē par 3. vietu starp Sexy Legs un U20 izlasi pārliecinoši uzvarēja igaunietes (15:4). Finālā saspringtā spēlē ar rezultātu 15:7 Salaspils FK meitenes spēja uzvarēt komandu Ultimate Decision, tādējādi atkārtoti izcīnot Latvijas čempionu titulu.

Vīriešu grupā pēc pirmās sacensību dienas spēlēm vietu pusfinālā automātiski bija nodrošinājušas Ultimate Decision (Rīga), Salaspils WT (Salaspils) un Outlawz (Ogre), savukārt komandai MINDPV (Rīga) un Latvijas U20 puišu izlasei nācās aizvadīt ceturtdaļfināla spēli, kurā ar rezultātu 11:2 uzvarēja Latvijas izlase.

Vīriešu grupas pirmajā pusfinālā uzvaru ar 15:12 pār pagājušā gada čempioniem Salaspils WT izcīnīja komanda Outlawz, savukārt otrajā pusfinālā Ultimate Decision ar rezultātu 15:1 pārliecinoši uzvarēja Latvijas puišu izlasi.
Spēlē par 3. vietu starp Salaspils WT un U20 izlasi pārliecinoši uzvarēja salaspilieši (15:5), savukārt finālā Ultimate Decision ar rezultātu 15:10 uzvarēja Ogres komandu Outlawz, tādējādi pēc viena gada pārtraukuma izcīnot Latvijas čempionu titulu. Uzvarot čempionātā, Ultimate Decision ieguva tiesības pārstāvēt Latviju pasaules frisbija klubu čempionātā, kas nākamā gada augustā notiks Lecco, Itālijā.

Spēles gara balvu sieviešu grupā ieguva Salaspils FK, savukārt vīriešu grupā Salaspils WT. Par vērīgākajiem spēlētājiem tika atdzīti: Dace Cīrule (Salaspils FK) un Reinis Otisons (Salaspils WT).

Sacensību rezultāti pieejami: Latvijas čempionāta 2013 vīriešiem un sievietēm...

Pateicamies par atbalstu Latvijas Frisbija federācijai, Salaspils Sporta skolai, Salaspils novada domei, kā arī A/S Aldaris.

Informāciju sagatavoja
Krišs Maļinovskis
Salaspils frisbija klubs