Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latviešiem sudrabs un bronza frisbija turnīrā Lietuvā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Pagājušās nedēļas nogalē Lietuvas pilsētā Zarasai notika 2010. gada pirmais āra sezonas frisbija turnīrs Baltijā. Jauktajā divīzijā astoņu komandu konkurencē Latvijas komandas izcīnīja otro, trešo un ceturto vietu, kuras ieņēma attiecīgi "Salaspils FK" (Salaspils), "All stars" (Rīga) un "RTU-Tīģerīši" (Rīga). Vīriešu divīzijā Latviju pārstāvēja viena komanda - "Ultimate Decision" (Rīga), kura ierindojās piektajā vietā.

Turnīra pirmā diena pārsteidza ar skarbiem laika apstākļiem – spēcīgu vēju, lietu, krusu un slapju sniegu, taču tas netraucēja visām trim Latvijas jauktās divīzijas komandām iekļūt sacensību pusfinālā.

"RTU-Tīģerīši" izcīnīja pirmo vietu savā grupā un pusfinālā spēlēja pret citu latviešu komandu "Salaspils FK". Otrā pusfinālā Rīgas "All stars" sacentās ar komandu no Viļņas "Bubblicious". Diemžēl divas Latvijas komandas finālā neiekļuva, jo uzvaras un vietu finālā nodrošināja "Salaspils FK" un "Bubblicious". Spēlē par trešo vietu "RTU-Tīģerīši" nācās atzīt iepriekšējā dienā uzvarētās "All stars" komandas pārākumu.

Jauktās divīzijas finālspēle starp "Salaspils FK" un "Bubblicious" izvērsās ļoti sīva. Visu spēli Viļņas komanda atradās vadībā. Un lai gan salaspilieši spēles beigās vairākas reizes pārsvaru samazināja līdz minimumam un bija tuvu rezultāta izlīdzināšanai, tomēr pēdējo punktu guva pretinieki un svinēja uzvaru ar rezultātu 17:15.

Grūtāk skarbajos laika apstākļos veicās Latvijas komandai "Ultimate Decision" vīriešu divīzijā, kura pirmajā dienā piedzīvoja divas neveiksmes un zaudēja iespējas cīnīties par godalgotām vietām. Otrās dienas cīņās par 5. - 9. vietu "Ultimate Decision" izcīnīja četras uzvaras, kas noslēgumā pārliecinoši ļāva ieņemt piekto vietu deviņu komandu konkurencē.

Vīriešu divīzijas finālā sacentās 2009. gada uzvarētāji Lietuvas komanda "Vorai" un Krievijas "Dolgorukie". Aizraujošā spēlē ar 19:17 uzvarēja un čempiona titulu ieguva Krievijas komanda "Dolgorukie". Trešo vietu izcīnīja Viļņas komanda "Zepps".

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Frisbija federācija
frisbee.lv

  +1 [+] [-]

, 2010-04-26 14:55, pirms 14 gadiem
Sestdien bija pamatīga vētra :-(

Malači Salaspils... finālā pavisam nedaudz pietrūka!

     [+] [-]

, 2010-04-26 16:45, pirms 14 gadiem
Vai kāds pamanīja, ka pie Open grupas uzvarētājiem spēlēja arī viens Latvijas pārstāvis, tā ka viena, maziņa pirmā vietiņa arī mums...

     [+] [-]

, 2010-04-26 17:30, pirms 14 gadiem
Vai tas viens pārstāvis bija Jēkabs no Ogres?
Komandām nosaukumi kā pagasta sporta svētkos - tīģerīši, all stars! Vai tad sporta klubi nav? Redz, Salaspils Frisbija klubs! Visu cieņu komandai un pašvaldībai!

     [+] [-]

, 2010-04-26 20:32, pirms 14 gadiem
Ir ir tas pats Jēkabs no Ogres
Apsveicu Latviešus, rezultāti visnotaļ labi Tik turpiniet un tad būs vairāk 1. vietas. Galvenais jau ir uzvara, un komandas nosaukums vairāk ir priekš pašiem spēlētājiem, laikam ka spēlētāji piedalās paši uz savu roku, jo nu klubi laikam nespēj atmaksāt dalības maksas vai tml., tad nu nav ko brīnīties par tādiem komandas nosaukumiem!
Viss ok

     [+] [-]

, 2010-04-26 20:42, pirms 14 gadiem
ja spēlēt gribētājus vāc kopā no dažādām komandām, tad nez vai zem kāda kluba var īsti to palikt.
Ješka labi pie Garročiem nospēlēja.
žēl, ka pusfinālā All-Stars zaudēja bublicius, laikam nebij īsti gatavi, jo pēdējā spēlē par 3. vietu viņi nospēlēja ļoti labi! finālmača cienīgi, bet tāpat arī tas fināls bij skatāms!