Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā Francijā piedalīsies Latvijas sieviešu izlase

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Pasaules čempionātā Francijā piedalīsies Latvijas sieviešu izlase
Publicitātes foto

Latvijas Frisbija federācija uz 2017. gada pasaules pludmales frisbija čempionātu sūtīs sieviešu izlasi. Par izlases treneri iecelts Mārtiņš Gusārs. Tiek plānots arī mūsu jauniešu starts Eiropas čempionātā.

Šī gada aprīlī Pasaules lidojošo disku federācija (WFDF) izziņoja, ka pasaules pludmales frisbija čempionāts 2017.gadā norisināsies no 18. līdz 24. jūnijam Francijas pilsētā Ruajānā. Lai gan nopietni plāni par 2017.gada izlašu startiem tika apspriesti visas vasaras garumā, tomēr lēmums par sieviešu izlases dalību čempionātā pieņemts vien neilgi pirms pieteikumu termiņa beigām. Viens no galvenajiem faktoriem šāda lēmuma pieņemšanai bija Latvijas sieviešu izlases veiksmīgais starts 2013. gada Eiropas pludmales frisbija čempionātā, kurā mūsu meitenes izcīnīja 6.vietu, kas ir līdz šim augstākais Latvijas izlašu sasniegums šāda mēroga sacensībās. Jāpiemin, ka 2013. gada čempionātā starp turnīra rezultatīvākajām spēlētājām atradās arī mūsu Evita Gaide ar desmit rezultatīvām piespēlēm un 13 gūtiem punktiem.

"Pēc ilgām pārdomām, ņemot vērā ierobežotos finansiālos un cilvēku resursus, tika pieņemts lēmums 2017. gadā kā prioritātes izvirzīt sieviešu un jauniešu izlases. Eiropas jaunatnes čempionāta formāts 2017. gadā tiks mainīts un atsevišķas detaļas vēl nav līdz galam precizētas, bet jebkurā gadījumā bez sieviešu izlases starta gaidāmajā pasaules pludmales čempionātā paredzēts arī jauniešu izlases starts Eiropas čempionātā," ar smagajiem lēmuma pieņemšanas apstākļiem dalās federācijas prezidents Reinis Otisons.

Latvijas sieviešu izlasi startam 2017. gada pasaules pludmales frisbija čempionātā sagatavos Mārtiņš Gusārs, kurš līdz šim ir veiksmīgi palīdzējis pēdējo divu gadu Latvijas vīriešu izlases sagatavošanas procesā. Arī klubu līmeni Mārtiņš Gusārs ir sevi veiksmīgi pierādījis – viņa trenētā "Salaspils WT" komanda ir ne tikai pēdējo triju gadu Latvijas čempione, bet arī šī brīža Eiropas klubu čempionāta bronzas īpašniece.

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |