Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Salaspilieši kvalificējas Eiropas čempionāta finālturnīram

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Salaspilieši kvalificējas Eiropas čempionāta finālturnīram
"Salaspils WT"
Foto: frisbee.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 20. un 21. augustā, Helsinkos norisinājās Eiropas frisbija klubu čempionāta Ziemeļu reģiona atlases turnīrs, kurā "Salaspils WT" vīri izcīnīja otro vietu, kas viņiem dod tiesības piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīrā. Ventspils komanda turnīru noslēdza 8. vietā.

Pirmajā turnīra dienā "Salaspils WT" svinēja trīs uzvaras, kas komandai deva pirmo vietu grupā un vietu pusfinālā. Pusfinālā salaspilieši pārliecinoši pārspēja Zviedrijas komandu "KFUM Örebro" (15:5). Ar šo uzvaru Salaspils komanda ne tikai ieguva vietu finālā, bet arī ceļazīmi uz Frankfurti, kur no 30. septembra līdz 2. oktobrim norisināsies Eiropas čempionāta finālturnīrs. Finālā "Salaspils WT" jau otro reizi tikās ar Somijas klubu "Otso", ko pirms tam izdevās pārspēt grupas spēlē (15:14). Salaspilieši spēli sāka nepārliecinoši un pavirši, kā rezultātā puslaika pārtraukumā nācās doties ar sešu punktu deficītu (2:8). Pēc pārtraukuma "Salaspils WT" frisbijisti spēja saņemties un parādīt pilnīgi citu sniegumu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Lai gan rezultāta starpība tika sadeldēta uz pusi, ar to bija par maz, lai izcīnītu uzvaru spēlē - 12:15.

Ventspils komanda pirmajā turnīra dienā izcīnīja vienu uzvaru trīs spēlēs. Arī otrā diena tika sākta ar zaudējumu Krievijas komandai "Dolgorukiye", kā rezultātā ventspilniekiem nācās samierināties tikai ar 8.vietu turnīrā. Finālturnīram Ventspils klubs nekvalificējās.

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |