Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlasei pasaules čempionātā ceturtā uzvara

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas izlasei pasaules čempionātā ceturtā uzvara
Ar disku ogrēniete Linda Gulbe
Foto: frisbee.lv

Latvijas sieviešu frisbija izlase Francijā notiekošā pasaules čempionāta pludmales frisbijā ceturtajā dienā pārspēja Šveices izlasi (11:10), bet piekāpās Kanādai (6:9). Šodien mūsu meitenēm paredzēta pēdējā grupas spēle pret Dāniju, kā arī pirmās izslēgšanas spēles.

Latvijas sieviešu valstsvienība pasaules čempionāta pēdējo apakšgrupas spēli aizvadīja ar Šveices izlasi. Spēli ritēja spraigi visā tās garumā, nevienā brīdī nevienai komandai neesot vadībā ar vairāk nekā divu punktu pārsvaru. Spēles izskaņā Šveice bija vadībā ar rezultātu 9:7, bet latvietes spēja parādīt raksturu un izcīnīt trīs punktus pēc kārtas, kas deva pārsvaru, ko izdevās nosargāt līdz pat mača beigām - 11:10. Uzvara pār Šveici latvietēm nodrošināja ceturto vietu apakšgrupā.

Jaunajā grupā Latvija atrodas kopā ar Franciju, kam jau zaudēja apakšgrupā, kā arī Dāniju un Kanādu. Dienas otrajā spēlē Latvijas izlase demonstrēja cienīgu sniegumu pret frisbija lielvalsti Kanādu. Lai gan spēles pirmajā nogrieznī Latvijas valstsvienība spēja pat izvirzīties vadībā (5:4), turpinājumā Kanāda guva četrus punktus pēc kārtas, svinot panākumu ar rezultātu 8:5. Jau šodien Latvijas izlase pēdējā grupas spēle cīnīsies ar Dāniju, pēc tam sekos astotdaļfināla spēle. Pēc čempionāta ceturtās dienas salaspiliete Lāsma Kublicka ar 14 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm saglabājusi sesto vietu čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Latvijas izlases sastāvs Pasaules pludmales frisbija čempionātā: Līva Jakovele #1, Alīna Kiškurno #3, , Helēna Dreimane #4, Santa Možeika #8, Lāsma Kublicka #8, Olga Saveljeva #12, Evija Arste #17, Linda Gulbe #18, Dace Cīrule #21, Krista Mierkalne #23, Undīne Vektere #26, Alise Razminoviča #42, Elza Vulfa #49 un Sabīne Šmite #55.

Latvijas Frisbija federācija saka lielu paldies "Dion Sportlab", "airBaltic", kā arī Ikšķiles un Ogres novadu pašvaldībām par atbalstu!

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |