Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Salaspiliešiem zelts un sudrabs Stokholmā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Salaspiliešiem zelts un sudrabs Stokholmā
"Salaspils WT"
Foto: "Hello Stockholm!"

Latvijas čempionvienība "Salaspils WT" pagājušajā nedēļas nogalē pirmo reizi izcīnīja zelta godalgas prestižajā "Hello Stockholm!" frisbija turnīrā, vīriešu divīzijas finālā par vienu punktu pārspējot Zviedrijas "Örebro" (10:9). Sieviešu divīzijā sāpīgu zaudējumu finālā piedzīvoja "Salaspils FK", kas finālspēlē ar Krievijas "Cosmic Girls" palika nieka soļa attālumā no otrā titula pēc kārtas (12:13).

Vīriešu finālspēles pirmais puslaiks ritēja saspringti, abas komandas veiksmīgi realizēja punktus, ko sāka ar uzbrukumu, lai gan vairākkārt tām bija iespēja uztaisīt breiku. Pie rezultāta 6:6 "Salaspils WT" nolēma pamainīt aizsardzības taktiku, kas ļāva komandai iegūt disku un punktu, kā rezultātā salaspilieši izvirzījās vadībā tieši pirms puslaika pārtraukuma (7:6). Otrā puslaika sākumā "Wild Things" vēl vairāk palielināja savu pārsvaru (8:6), uz ko "Örebro" atbildēja ar diviem punktiem pēc kārtas, izlīdzinot rezultātu (8:8). Spēles laikam beidzoties, abas komandas apmainījās ar sekmīgiem uzbrukumiem (9:9), kas nozīmēja, ka čempioni tiks noskaidroti izšķirošajā punktā. Pēdējo punktu pacietīgi un bez kļūdām izspēlēja "Salaspils WT", izcīnot uzvaru ne tikai spēlē (10:9), bet arī visā turnīrā.

Sieviešu komandu finālspēlē "Salaspils FK" tikās ar Krievijas "Cosmic Girls". Lai gan spēles sākumā vadībā izvirzījās "Cosmic Girls" (4:3), salaspilietes spēja gūt trīs punktus pēc kārtas un pārņemt vadības grožos savās rokās (6:4). Divu punktu pārsvaru "Salaspils FK" spēja saglabāt līdz pat puslaika beigām (7:5). Otrā puslaika sākumā "Salaspils FK" vēl vairāk palielināja savu pārsvaru (10:6). Turpinājumā Krievijas meitenēm izdevās samazināt deficītu, bet pie rezultāta 12:9 "Salaspils FK" no uzvaras šķīra nieka viens punkts, kamēr "Cosmic Girls" bija nepieciešami četri punkti pēc kārtas. Krievijas komandai izdevās paveikt gluži vai neiespējamo, gūstot četrus punktus pēc kārtas un atstājot "Salaspils FK" ar sudraba godalgām (12:13). Viena no zelta medaļām tomēr atrada ceļu uz Latviju – "Cosmic Girls" sastāvā šajā turnīrā spēlēja Rīgas "Sirocco Ultimate" frisbijiste Olga Saveljeva.

Pusfinālā "Salaspils WT" izšķirošajā punktā pārspēja Zviedrijas "Viksjöfors" (9:8), kas 2015. gadā kļuva par šī turnīra čempioni. "Salaspils FK" pusfinālā pieveica Zviedrijas "GötLAborg" (8:6).

"Hello Stockholm!” ir viens no lielākajiem un prestižākajiem telpu frisbija turnīriem Eiropā. Turnīrs ir īpašs ar saviem lielajiem mākslīgā zālāja laukumiem, kā arī astoņu spēlētāju limitu, kas nozīmē, ka frisbijistiem jābūt īpaši izturīgiem, lai spētu saglabāt kvalitatīvu sniegumu visu sacensību laikā. Turnīrs kopumā norisinājās jau ceturto gadus, līdz šim "Salaspils WT" katru reizi bija izcīnījusi bronzas godalgas, bet "Salaspils FK" pērn kļuva par čempioni.

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |