Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Trīs frisbija komandas no Latvijas dosies uz starptautisku turnīru Krievijā

Andrejs Siliņš

Trīs frisbija komandas no Latvijas dosies uz starptautisku turnīru Krievijā
"Ultimate Decision" (Rīga) un "Sokol" (Maskava) tikšanās pirms gada
Foto: Latvijas Frisbija federācija

24.-26. februārī Krievijas pilsētā Veļikijnovgorodā notiks starptautiks frisbija turnīrs „Lord Novgorod 2012”, ko var uzskatīt arī par atklāto Krievijas frisbija čempionātu. Turnīrā piedalīsies arī trīs komandas no Latvijas – vīriešu „Ultimate Decision” (Rīga) un „Salaspils WT”, sieviešu „KCN Salsa” (Rīga/Salaspils).

Rīgas komandai „Ultimate Decision” šī būs trešā reize turnīrā „Lord Novgorod”. Pērn tika izcīnīta 7. vieta 27 komandu konkurencē, bet pirmajā reizē – 9. vieta un „Spēles gara” balva. Pārējām divām latviešu komandām šī būs debija uz Krievijas frisbija skatuves. Turnīra pastāvēšanas 14 gadu laikā Latviešu komandām zelta medaļas izcīnīt izdevies trīs reizes – 2008. gadā vīriešu komandai „Hardcore Ultimate” (Rīga), bet 2000. un 2001. gadā sieviešu vienībai „Moments” (Ogre).

„Ultimate Decision” turnīrā izsēti starp 8 spēcīgākajām komandām, pirmajā posmā spēlēs A apakšgrupā kopā ar pērnā gada čempioniem „Real Five” (Dzeržinska), vicečempioniem „Sokol” (Maskava) un „JuPiter” (Sanktpēterburga). Visām četrām komandām ir nodrošinātas vietas turnīra 1/8 finālā. Komandas kapteinis Martiņš Taurenis atzīst, ka grupā ielozētas spēcīgas komandas, un uz izlozes rezultāti skatās no pozitīvās puses: „ Jau no pašas pirmās spēles būsim spiesti spēlēt augstākajā līmenī. Priecē, ka ar otru Latvijas komandu ātrākais varam tikties tikai 1/2 finālā. Turnīra mērķi lai paliek komandas iekšienē.”

„Salaspils WT” turnīru sāks D apakšgrupā kopā ar „Agonija” (Maskava), „X3” (Minska), „Avangard” (Ņižņijnovgoroda) un „Žara” (Maskava). Salaspiliešiem vietu 1/8 finālā būs jāizcīna – tam kvalificēsies tikai divas labākās komandas. Komandas kapteinis Krišs Maļinovskis ir noskaņots kaujinieciski: „Tas mums ir lielisks izaicinājums cīnīties pret šobrīd spēcīgākajām Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Latvijas komandām. Esam sev izvirzījuši mērķi iekļūt labāko 8 komandu vidū un zinām, ka tas nav viegli sasniedzams, taču parādot savu labāko sniegumu, tas noteikti ir iespējams.”

Jāatgādina, ka rudenī notikušajā starptautiskājā frisbija turnīrā „Rīgas Rudens”, „Salaspils WT” izcīnīja sudraba godalgas, dramatiskā fināla galotnē tikai ar vienu punktu piekāpjoties jau pieminētajai Maskavas komandai „Sokol”.

„KCN Salsa” komandas pamatkodolu veido spēlētājas no komandā „KCN Rīga” un „Salaspils FK”. Latviešu komanda izsēta starp 8 spēcīgākajām vienībām un ielozēta A apakšgrupā kopā ar pērnā gada čempionēm „Re:Diski” (Ņižņijnovgoroda), bronzas laureātēm „Elvis Presli” (Pleskava) un „Šestoje Solnce” (Minska). Arī „KCN Salsa” komandai vieta 1/8 finālā jau ir nodrošināta.

„Esam uzstādījušas sev mērķi izcīnīt 1.vietu, kā arī „Spēles gara” balvu, ja sanāks. Protams, vēlamies no turnīra gūt arī pozitīvas emocijas un pieredzi, kas palīdzēs katras spēlētājas individuālai izaugsmei. Mērķis ir sasniedzams, viss atkarīgs no noskaņošanās uz katru spēli un izpildījuma laukumā.” optimistiska ir komandas kapteine Samanta Dušele.

Vairāk informācijas par turnīru „Lord Novgorod” var rast tā mājas lapā Лорд Новгород - соревнования по алтимату

Latvijas Frisbija federācijas mājas lapa Latvijas frisbija federācija |