Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

"Outlawz Ultimate" bronza starptautiskā turnīrā Viļņā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Outlawz Ultimate" bronza starptautiskā turnīrā Viļņā
„Outlawz Ultimate”

No 13. līdz 14. februārim Lietuvas galvaspilsētā Viļņā norisinājās starptautiskais frisbija turnīrs Ultifreeze 2010, kurā piedalījās arī komandas no Latvijas - Ogres "Outlawz Ultimate" un Rīgas Frisbija kluba puišu komanda "Gaisma".

Jau ierašanās Viļņā radīja problēmas un uztraukumu par gaidāmajām spēlēm, taču, visam par spīti, komandas biedri ar to lieliski tika galā un jau pirmajā spēlē pret Lietuvas mix komandu "Bubbliciuos", kura starptautiskā turnīra "Rīgas Rudens 2009" sieviešu divīzijas turnīrā ieguva 1. vietu, mūsējie nodemonstrēja spraigu spēli, labu aizsardzību un neapturamus uzbrukumus. Mača galarezultāts - 11:4, Ogres puišu labā.

Otrā spēle tika spēlēta pret mazpazīstamo Lietuvas komandu "BS". Viņu spēles stilu diemžēl iepriekš paredzēt nevarējām. Spēles gaitā komandas apmainījās ar vairākām labām punktu gūšanas iespējām, taču tās palika nerealizētas, jo pretinieks vienmēr bija izrādījies pārāks aizsardzībā. Tomēr spēle bija spraiga, ļoti sīva un skatāma, bet uzvara tika ogrēniešiem - 11:8.

Kā teica mūsu komandas spēlētāji, tieši mūsu lielās kļūdas aizsardzībā deva pretiniekam lielāku rīcības brīvību uz laukuma, nekā to vajadzēja atļaut. Ogrēnieši vēl vairāk noskaņojās iet līdz galam – līdz finālam.

Trešā turnīra spēle bija ļoti svarīga, jo tā izšķīra, vai "Outlawz Ultimate" izcīnīs kādu no divām pirmajā vietām savā apakšgrupā, vai nē. Spēle pret "Zepps 2" izvērtās graujoša un intrigām pilna, jo pretinieki nevienu brīdi netaisījās piekāpties. Spēles sākums bija ļoti interesants - 6:6, spēle ritēja punkts punktā, taču pēc vairākiem saviem neveiksmīgiem uzbrukumiem pretinieks salūza un "Outlawz Ultimate" svinēja uzvaru ar 11:6. Daudzi mūsu komandas spēlētāji nebija apmierināti ar spēles gaitu, jo pretinieki pret mūsējiem izdarīja vairākus pārkāpumus, kā arī ķermeņu kontakti notika ļoti bieži.

Ceturtā turnīra spēle bija pret Lietuvas komandu "Vorai 2". Jau pirms mača Ogres puiši zināja, ka spēle nebūs viegla, jo šī lietuviešu komanda ir ieguvusi daudzus titulus un augstas vietas dažādos starptautiskos Baltijas turnīros. Spēles sākums izvērtās ļoti sīvs, bet ogrēniešiem nepaveicās ar diska ķeršanu. Pretinieks to izmantoja un rezultāts kļuva 0:2. Pēc veiksmīga time-out izmantošanas mūsējie devās atpakaļ laukumā, šoreiz nospēlējot nekļūdīgi un precīzi. Kaut arī pretinieks visu laiku bija vadībā par diviem punktiem, ogrēnieši neatmeta cerības uzvarēt, taču komandas biedra neveiksmīgais ķēriens pie savas zonas liedza mums uzvaru šinī spēlē. Beigu rezultāts par labu "Vorai 2" -11:8.

Sestdienas pēdējā spēle bija pret mūsu nesenajiem pāridarītājiem – Lietuvas "UZA . Šī komanda uzvarēja "Outlawz Ultimate" turnīrā "Rīga Rudens 2009".
Šoreiz mačs, salīdzinot ar pārējām spēlēm, bija mierīgs. Līdz rezultātam 6:6 spēle gāja punkts punktā, pēc tam gan pretinieki apjuka vai salūza, jo "Outlawz Ultimate" veiksmīgi izmantoja zonas aizsardzību, izvirzoties vadībā par diviem punktiem. Atlikusī spēles daļa noritēja līdzīgi - punkts punktā. Uzvara tika ogrēniešiem - 11:8.

Kopsummā pēc pirmās turnīra dienas "Outlawz Ultimate" savā apakšgrupā ierindojās 2. vietā, kas mūsējiem ļāva turpināt cīņu par medaļām. Iedvesmojušies no savām uzvarām un no komandas kapteiņa, "Outlawz Ultimate" bija gatavi nākamajiem pārbaudījumiem.

Otrajā sacensību dienā katrai komandai bija paredzētas divas spēles. Pirmā spēle
ogrēniešiem bija ļoti svarīga, jo tā nodrošinātu dalību lielajā finālā – spēlē par 1. vietu.
Spēle tika uzsākta ļoti mierīga, taču lietuviešu komanda "Zepps" to izmantoja un ātri vien sameta vairākus punktus pēc kārtas, līdz rezultāts bija kļuvis 3:7. Tajā brīdī "Outlawz Ultimate" paņēma pārtraukumu, apspriedās un gāja atpakaļ laukumā. Tad gan spēle palika ļoti interesanta - it kā mūsējie sāktu rādīt savu labāko spēli, taču bija jau par vēlu.
Beigu rezultāts - 12:6, "Zepps" labā.

Komandas biedri stāstīja: "Nenostrādājām aizsardzībā tā, kā vajadzēja, bieži nenosedzām skrējēju, arī pretinieku zonas aizsardzība sagādāja mums problēmas, līdz ar to – likumsakarīgs rezultāts."

Dienas priekšpēdējā spēle bija par 3. vietu. Mazajā fināla iekļuva "Outlawz Ultimate" un Lietuvas komanda "Taškas". Cik bija dzirdēts, tad šī komanda patiešām ir stipra, tas arī apstiprinājās. Spēles sākums bija nervozs, taču "Outlawz Ultimate" puiši ātri vien saņēmās un sāka spēlēt kā pienākas. Abas komandas cīnījās ļoti līdzīgi, aizsardzības ar leyoutiem, neprecīzi metieni un ķērieni, labi uzbrukumi. Līdz puslaikam beigām rezultāts bija 7:5, "Outlawz Ultimate" labā, bet pēc pārtraukuma mūsējie devās laukumā ar vēl lielāku cīņas sparu nekā iepriekš.

Spēles lūzums notika, kad aizsardzībā trīs reizes pēc kārtas veiksmīgi tika nosegts pretinieku metējs. Pretinieku komanda otrajā puslaikā paspēja gūt tikai vienu punktu. "Outlawz Ultimate" to izmantoja un beigās svinēja uzvaru 13:6. Pēc spēles komandas biedri bija ļoti apmierināti, arī spēles ziņā mums bija izdevies viss - aizsardzība, uzbrukums un metieni.

Kopsummā no 12 komandām, kas piedalījās turnīrā, "Outlawz Ultimate" ieguva 3. vietu, kas ir ļoti labs sasniegums mūsu gados jaunajai komandai. Komandas biedri pateicās komandas līderiem Ģirtam un Egilam par visu saorganizēšanu, iedvesmu un materiālo atbalstu.

Tās bija otrās sacensības ārzemēs, kurā "Outlawz Ultimate" piedalījās kā komanda. "Outlawz" iesaka jebkurai komandai aizbraukt uz šo turnīru, lai gūtu pieredzi un lai uzlabotu savas spēles prasmes. Tas bija samērā lēts un labas kvalitātes turnīrs.

Komandā "Outlawz Ultimate" spēlēja: Ģirts Betmanis, Egils Drabe, Igors Minovs, Artūrs Endželis, Reinis Ignatāns, Sandis Veliks, Jānis Seipulis, Renārs Čeredņičenko un Reinis Straume.

Nevar neatzīmēt to, ka turnīrā piedalījās arī Rīgas Frisbija kluba puišu komanda "Gaisma", taču viņiem diemžēl nepaveicās. Rīdzinieki izcīnīja 11. vietu. Abām mūsu komandām šis turnīrs deva lielisku pieredzi nākamajām sacensībām.

Vairāk informācijas un bilžu par šo turnīru šeit: frisbee.lt: - UltiFreeze 2010 –

Vēlēsim veiksmi arī Latvijas frisbija komandai "Ultimate Decision" - viņiem paredzētas svarīgas spēles starptautiskajā "Ultimate" Frisbija turnīrā "Lord Novgorod".

Vairāk informācijas par šo turnīru: www.lord-novgorod.ru: Lord Novgorod - Ultimate Frisbee Tournament

Informāciju sagatavoja:
Ģirts Betmanis

     [+] [-]

, 2010-02-22 21:12, pirms 15 gadiem
Vairāk bildes var skatīt arī šeit:
frisbee.lt: - Frisbee LT -