Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvijas juniori atgriežas no pasaules čempionāta frisbijā

Jānis Pārums

Pagājušajā nedēļā Īrijas galvaspilsētā Dublinā norisinājās pasaules junioru čempionāts frisbijā. Latvijas vīriešu izlase 20 komandu konkurencē izcīnīja 19. vietu, bet sieviešu izlase starp 15 komandām ierindojās dalītā 8. - 9. vietā. Par pasaules čempioniem tika kronēta ASV vīriešu grupā un Kolumbija sieviešu grupā.

Visiem junioru izlases spēlētājiem šīs bija ugunskristības – pirmās šāda mēroga sacensības. Tas spilgti atspoguļojās arī spēļu rezultātos, kur pirmajā grupu kārtā tika piedzīvoti bezierunu zaudējumi frisbija lielvalstīm – Zviedrijai, Kanādai un Lielbritānijai, kā arī čempionāta saimniekiem – Īrijai. Otrajā grupu kārtā, jau izrādot pienācīgāku pretestību, nācās piekāpties Šveicei, Somijai un Beļģijai. Spēlē par vietu pierādījās šīs izlases potenciāls un latviešu neatlaidība tika atalgota – uzvara pār Taivānu nodrošināja 19.vietu čempionātā. Liela daļa izlases spēlētāju arī nākamgad atbildīs junioru vecumam, kas sola jau kvalitatīvāku sniegumu Eiropas Jaunatnes Frisbija čempionātā.

Atšķirībā no vīriešu izlases daļai sieviešu izlases spēlētāju bija pieredze gan Eiropas, gan pasaules junioru čempionātos. Tāpat pāris spēlētājas bija guvušas arī Eiropas pieaugušo čempionāta rūdījumu. Tas nozīmēja, ka no šīs izlases tiks gaidīts rezultāts. Diemžēl starta satraukums darīja savu un pirmajā grupu kārtā tika piedzīvoti zaudējumi pret Itāliju, Zviedriju un Kanādu. Teju vētras apstākļos tika svinēta uzvara pār Franciju. Otrajā grupu kārtā nācās spēkoties ar Izraēlu un Krieviju. Abās spēlēs latvietes izrādījās pārākas. Pēdējā mačā sīvā spēlē nācās atzīt Austrālijas izlases pārākumu, kas beigās tomēr ļāva izcīnīt dalītu 8./9.vietu ar Japānu. Lai gan daļai spēlētāju šis bija pēdējais čempionāts junioru izlases sastāvā, tomēr izlases kodols nākamā gada Eiropas čempionātam saglabājas un vieš cerības par pienācīgu sniegumu.

Dalība čempionātā bija iespējama pateicoties vairāku cilvēku brīvprātīgajam darbam, kā arī finansējumam no Izglītības un zinātnes ministrijas, Ventspils brīvostas pārvaldes, Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes, uzņēmuma SIA „Pilsbūve” un visiem balsotājiem projektu konkursā LabieDarbi.lv.

Vairāk informācijas par čempionātu: • WFDF World Junior Ultimate Championship...
Vairāk informācijas par frisbiju Latvijā: Latvijas frisbija federācija |

Vīriešu U19 izlase: Arvīds Ondrups (kapteinis), Artūrs Ķemers, Edgars Būdiņš, Edgars Cunskis, Jānis Bernāns, Krišs Apšenieks, Lauris Zaķītis, Mārtiņš Kalmans, Miks Sniķeris, Roberts Ansons, Roberts Razminovičs, Sanijs Bondars, Toms Ābeltiņš, Uldis Blisiņš. Treneris – Reinis Otisons.

Sieviešu U19 izlase: Līva Kapteine (kapteine), Alīna Dieziņa, Baiba Jaunzeme, Diāna Grīnvalde, Elza Vulfa, Eva Jaunā, Evita Gaide, Irbe Tene, Kristiāna Sevastjanova, Marta Rasa, Marta Sevastjanova, Sabīne Sindija Kārkliņa, Sanita Lasmane, Santa Siņica, Zane Bednostina. Trenere – Ieva Grabe.

Spēļu rezultāti:

Latvijas U19 junioru vīriešu izlase

Rez.
Latvija2:17Zviedrija
Latvija0:17Kanāda
Latvija2:17Īrija
Latvija1:17Lielbritānija
Latvija6:15Šveice
Latvija7:13Somija
Latvija4:15Beļģija
Latvija12:9Taivāna

Latvijas U19 junioru sieviešu izlase

Rez.
Latvija10:17Itālija
Latvija6:17Zviedrija
Latvija9:5Francija
Latvija1:17Kanāda
Latvija11:9Izraēla
Latvija10:5Krievija
Latvija12:14Austrālija

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Taurenis, Latvijas Frisbija federācija

  +1 [+] [-]

, 2012-08-22 01:07, pirms 12 gadiem
Meitenes labi nostartēja - 4. vieta starp Eiropas komandām.