Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlasei 3.vieta apakšgrupā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas izlasei 3.vieta apakšgrupā
Publicitātes foto

Vakar Latvijas vīriešu izlase pasaules čempionātā frisbijā, kas notiek Londonā, izcīnīja pirmo uzvaru turnīrā un 3.vietu apakšgrupā, kas mūsu puišiem saglabāja iespēju cīnīties par 9.vietu. Jaunajā grupā latvieši ir kopā ar Izraēlas un Jaunzēlandes valstsvienību.

Pirmajā dienas spēlē Latvijas valstsvienība tikā ar Dienvidāfrikas Republiku. Lai gan spēles sākumā Latvijas izlase spēja izvirzīties vadībā 3:2, jau pirmā puslaika vidū Dienvidāfrikas Republikas komanda ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet arī guva divu punktu pārsvaru (6:4), ko arī saglabāja līdz pat puslaika beigām (8:6). Otro puslaiku daudz veiksmīgāk sāka Latvija, gūstot četrus punktus, kamēr dienvidāfrikāņi tikai 1 punktu (10:9). Spēle turpināja ritēt punkt punktā līdz rezultātam 12:12, kad Latvijas izlase guva trīs punktus pēc kārtas un izcīnīja uzvaru ar 15:12.

Dienas otrajā spēlē Latvija tikās ar turnīra mājinieci Lielbritāniju, kas turnīrā izsēta ar otro numuru. Spēles sākumā, par spīti spēcīgam vējam, abas komandas spēja demonstrēt augstas kvalitātes frisbiju, apmainoties veiksmīgiem uzbrukumiem (4:4). Atlikušajā puslaika daļā Lielbritānija guva četrus punktus pēc kārtas (8:4). Arī otrais puslaiks ritēja pēc līdzīgas scenārija, sākumā spēlei ritot punkts punktā (7:10), bet otrajā daļā dominējot mājiniekiem, kā rezultātā Latvijas izlase piedzīvoja otro zaudējumu turnīrā - 8:15.

Noslēdzoties grupas spēlēm, Lielbritānijas izlase bija izcīnījusi tikai uzvaras, kas deva tai pirmo vietu grupā. Latvija, Lietuva un Dienvidāfrikas Republika katra izcīnīja pa vienai uzvarai, bet tā kā labākā rezultātu attiecība bija Dienvidāfrikas Republikai, tieši tā ieguva 2.vietu grupā, 3.vietā Latvija, bet 4.vietu ieguva Lietuva. Latvijas izlase jau šodien aizvadīs pirmo spēli jaunajā grupā pret Izraēlas izlasi, bet parīt pret Jaunzēlandi.

Pēc turnīra otrās dienas mūsu Reinis Otisons ar 16 lietderības punktiem ir otrais rezultatīvākais spēlētājs čempionātā, bet Roberts Apinis ar 13 punktiem atrodas 5.vietā.

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |