Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Aizvadītas pirmspēdējā posma spēles Latvijas frisbija čempionātā

Jānis Pārums

Svētdien, 19. februārī, Olimpiskajā sporta centrā, Rīgā, tika aizvadīta pirmspēdējā kārta Latvijas Frisbija čempionātā telpās. Vīriešu konkurencē Rīgas komanda „Ultimate Decision” revanšējās „Salaspils FK” vienībai par zaudējumu pirmā apļa spēlē, tādējādi saglabājot intrigu cīņā par regulārā čempionāta uzvarētāju titulu. Sieviešu konkurencē abas čempionāta līdervienības „Moments” un „Salaspils FK” cīnījās bez zaudējumiem.

Vīriešu grupā tika aizvadītas 10 spēles. Lai arī vairumā spēļu cīņas bija sīvas, līdz pat spēles beigām saglabājās intriga, tomēr jāizceļ trīs interesantākie mači.

„Salaspils WT” - „Ultimate Decision” (9:13). Salaspilieši šajā čempionātā vēl nebija izjutuši zaudējuma rūgtumu, pirmā apļa spēlē uzvarot Rīgas vienību „Ultimate Decision” ar rezultātu 13:9. Rīdziniekiem bija nepieciešama uzvara, vēlams ar vismaz 4 punktu pārsvaru, lai saglabātu cerības cīnīties par pirmo vietu regulārajā čempionātā. Jau no spēles sākuma „Ultimate Decision” izvirzījās vadībā ar minimālu pārsvaru, līdz pie rezultāta 6:5 rīdzinieki guva vairākus bezatbildes punktus, panākot 9:5. Tomēr „Salaspils WT” nepadevās, spēja samazināt šo pārsvaru līdz minimumam (10:9). Spēles galotnē veiksmīgāk spēlēja „Ultimate Decision”, gūstot 3 punktus pēc kārtas un panākot sev labvēlīgu gala rezultātu (13:9).

„Flying Worms” – „SoulFly UD” (12:11). Lai arī lielāku pirmā puslaika daļu vadībā atradās Ventspils komanda „Flying Worms”, tomēr Rīgas vienība „SoulFly UD” spēja lauzt spēles gaitu un pārtraukumā doties ar sev labvēlīgu rezultātu 7:6. Turpinājumā rīdzinieki šo minimālo pārsvaru turēja līdz pat spēles pamatlaika beigām (11:10). Tomēr galotni pacietīgāk un veiksmīgāk nospēlēja ventspilnieki, izraujot uzvaru ar rezultātu 12:11.

„Salaspils WT” – „Outlawz” (13:10). Lai arī spēle sākās punkts punktā, tomēr pirmā puslaika izskaņu veiksmīgi nospēlēja Ogres komanda „Outlawz” – 7:4. Arī turpinājumā ogrēnieši spēja noturēt šo 3 punktu pārsvaru līdz pat rezultātam 10:7. Spēles beigu daļu pārleicinoši nospēlēja salaspilieši, gūstot 6 bezatbildes punktus un izcīnot uzvaru 13:10.

Rīgas posma trīs vērtīgākie spēlētāji – Renārs Niedra no „SoulFly UD” (6 noķertie punkti, 17 rezultatīvas piespēles un 9 aizsardzības 3 spēlēs), Sergejs Volkovs no „Hardcore Ultimate” (18 n.p., 19 r.p. un 3 aizs. 3 spēlēs) un Niklāvs Šnepsts no „Flying Worms” (10 n.p., 9 r.p. un 4 aizs. 3 spēlēs).

Sieviešu grupā tika izspēlētas 12 spēles. Viegli neklājās čempionāta līdervienībām „Moments” un „Salaspils FK”.

„Moments” – „KCN Rīga” (13:10). Rīdziniecēm, lai saglabātu iespēju cīnīties par pirmo vietu regulārajā čempionātā, bija vajadzīga uzvara pār Ogres komandu „Moments”. No spēles sākuma vadībā izvirzījās ogrēnietes, puslaika pārtraukumā dodoties ar pārliecinošu pārsvaru – 7:3. Turpinājumā „KCN Rīga” spēja samazināt pārsvaru līdz minimumam (7:8, 9:10), bet spēles izskaņu pārliecinošāk nospēlēja „Moments” spēlētājas, gūstot uzvaru 13:10.

„Salaspils FK” – „DejaVu” (12:11). Principiālais Salaspils komandu duelis sākās punkts punktā katrai no komandām pa reizei pārņemot vadību, tomēr puslaika pārtraukumā ar minimālu pārsvaru 7:6 devās „Salaspils FK” meitenes. Turpinājumā iniciatīvu pārņēma „DejaVu” komanda, spēles pamatlaika izskaņā panākot sev labvēlīgu rezultātu 11:9. Tomēr pieredzējušakās pretinieces spēja attapties un gūt 3 bezatbildes punktus, izraujot uzvaru visā cīņā (12:11).

„Hands Up” – „Ultimate Decision” (11:10). Spēles sākumu veiksmīgāk spēlēja Ventspils komanda „Hands Up”, panākot 3 punktu pārsvaru (6:3). Puslaika otrā daļā iniciatīvu pārņēma Rīgas vienība „Ultimate Decision”, pārtraukumā dodoties ar sev labvēlīgu rezultātu 7:6. Šo minimālo pārsvaru rīdzinieces spēja noturēt līdz pat spēles pamatlaika izskaņai (10:9), tomēr beigas veiksmīgāk nospēlēja ventspilnieces, izraujot uzvaru ar rezultātu 11:10.

Rīgas posma trīs vērtīgākās spēlētājas - Samanta Dušele no „KCN Rīga” (1 noķerts punkts, 15 rezultatīvas piespēles un 8 aizsardzības 3 spēlēs), Līga Nātiņa no „Salaspils FK” (6 n.p., 12 r.p. un 7 aizs. 3 spēlēs) un Sintija Siņicina no „Deja Vu” (16 n.p. un 5 aizs. 3 spēlēs).

Pirms pēdējās kārtas 4. Martā Ogrē uz pirmo vietu regulārā čempionāta vīriešu grupā pretendē 3 komandas – „Salaspils FK”, „Flying Worms” (Ventspils) un „Ultimate Decision” (Rīga), bet sieviešu konkurencē 2 komandas – „Moments” (Ogre) un „Salaspils FK”. Regulārā čempionāta vietu sadalījums noteiks komandu izspēles kārtību izslēgšanas spēlēs, kas notiks 31. martā un 1. aprīlī Ogrē.

Vairāk informācijas par čempionāta rezultātiem var atrast Latvijas Frisbija federācijas mājas lapā ww.frisbee.lv.

Informāciju sagatavoja
Dainis Jakovels, Latvijas Frisbija federācijas pārstāvis