Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Mūsējie no Tallinas pārved divus sudrabus un bronzu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Mūsējie no Tallinas pārved divus sudrabus un bronzu
Mūsu frisbijistes Tallinā
Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 16. un 17.aprīlī, Igaunijas galvaspilsētā Tallinā norisinājās starptautiskais turnīrs "Kick in de Kök", kurā piedalījās 11 Latvijas komandas. Vīriešu divīzijā 2.vietu izcīnīja "Latvija-1", kas finālā piekāpās Zviedrijas komandai GRID. Sieviešu konkurencē pie sudraba godalgām tika Ogres "Moments" kas finālā atzina Zviedrijas "Valkyria" pārākumu, bet "Salaspils FK" izcīnīja bronzas medaļas.

Starptautiskais turnīrs "Kick in de Kök" Tallinā norisinās jau vairāk nekā desmit gadus. Šajā laikā turnīrs audzis gan kvalitātes, gan apjoma ziņā, šogad pulcējot jau 24 vīriešu un 13 sieviešu komandas. Vīriešu konkurencē šogad startēja astoņas Latvijas komandas, bet sievietēm – trīs. Vīriešu divīzijā šogad piedalījās trīs komandas, kurās spēlēja Latvijas 2016.gada nacionālās izlases kandidāti, lai labāk pārbaudītu šo sportistu spējas ārpus treniņiem, kā arī lai veicinātu savstarpējo saspēli.

Pirmajā turnīra dienā komandas aizvadīja grupas spēles, kā arī pirmās izslēgšanas cīņas, pēc kurām noskaidrojās, ka par čempionu titulu un medaļām turpina cīnīties "Latvija-1" un "Latvija-2". Savstarpējā pusfinālā veiksmīgāka izrādījās komanda "Latvija-1". Mazajā finālā "Latvija-2" tikās ar Lietuvas spēcīgāko komandu "Vorai". Jau spēles sākumā lietuvieši spēja izvirzīties vadībā un viņiem izdevās pārsvaru saglabāt līdz pat spēles beigām – 11:7. Cīņā par čempionu titulu "Latvija-1" mērojās spēkiem ar Zviedrijas komandu GRID. Jau pašā spēles sākumā latvieši nonāca iedzinējos ar triju punktu deficītu, ko pieredzējušajiem zviedriem veiksmīgi izdevās saglabāt līdz pat spēles beigām (9:6), kā rezultātā jau trešo gadu pēc kārtas GRID izcīnīja "Kick in de Kök" čempiones titulu. Spēlē par 5.vietu "Latvija-3" ar rezultātu 9:5 pārspēja Ventspils komandu "Flying Worms", kas nozīmē, ka labāko sešiniekā atradās četras Latvijas komandas. Turnīra 10.vietu izcīnīja vēl viena Ventspils komanda – "UltiManiacs", 12.vietā Ogres "NightWatch", 18.vietā Rīgas komanda "Sirocco Ultimate", bet 23.vietā "Valmiera".

Pirmajā turnīra dienā sieviešu komandas aizvadīja grupas spēles, pēc kurām visas trīs Latvijas vienības garantēja sev vietu labāko astotniekā un turpināja cīņu par medaļām. Gluži kā vīriešu divīzijā, arī meitenēm pusfinālā tikās divas Latvijas komandas – "Moments" no Ogres un "Salaspils FK". Spēle sākumā ritēja punkts punktā līdz pat rezultātam 5:5, kad "Moments" veica izšķirošo izrāvienu, izcīnot uzvaru 10:5. Spēlē par bronzas godalgām "Salaspils FK" tikās ar "Galactic Girls" no Krievijas. Spēle ritēja punkts punktā līdz pat rezultātam 3:3, kad "Galactic Girls" spēja veikt izrāvienu un izvirzīties vadībā ar četru punktu pārsvaru – 8:4. Lai gan iespēja uzvarēt no šādas situācijas bija niecīga, Salaspils meitenes pierādīja, ka tas nav neiespējami, gūstot piecus punktus pēc kārtas un izcīnot fantastisku uzvaru ar rezultātu 9:8. Finālā "Moments" tikās ar Zviedrijas komandu "Valkyria". Spēle ritēja punkts punktā visā tās garumā, gan "Valkyria" izvirzoties vadībā, gan "Momentam" izlīdzinot rezultātu. Šādi spēle ritēja līdz pat rezultātam 9:9, kad "Valkyria" guva izšķirošo punktu un uzvaru ne tikai spēlē, bet arī visā turnīrā. "KCN Rīga" komanda savā šī turnīra pēdējā spēlē piekāpās Lietuvas komandai "Drop That Smile", tādējādi rīdziniecēm izcīnot 6.vietu turnīrā.

Jāpiemin, ka Spēles gara balvu sieviešu divīzijā ieguva "KCN Rīga", bet vērtīgākais spēlētājs vīriešu konkurencē bija Reinis Otisons (Latvija-2).

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |