Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Frisbija čempionātā Valmiera pārsteidz "Momentu", KCN un Salaspils turpina pārliecinoši

Jānis Pārums

17. janvārī Kocēnos norisinājās spēles Latvijas Frisbija čempionātā telpās sieviešu grupā. Par posma sensāciju parūpējās mājinieces „Valmiera” ar 11:10 pārspējot iepriekšējās sezonas čempiones „Moments” spēlētājas.
Līdervienība „KCN” pierādīja, ka spēj būt motivētas un organizētas arī aizvadot spēles bez sava trenera, divās spēlēs ielaižot tikai 3 punktus. Pret komandu „Ultimate Decision” spēle noslēdzās ar 13:2, bet „Mind Power Victory” tika pieveiktas ar 13:1.

Šīs sezonas (ex)vicelīderes „Moments” no Ogres Kocēnos ieradās neierastā sastāvā, iztrūkstot vairākām līderēm. Šo iespēju izmantoja mājinieces „Valmiera”. Visu spēles laiku neatlaižot pretinieces tālāk par vienu rezultatīvu metienu, valmierietes spēles beigās izmantoja pretinieču kļūdu uzbrukumā un guva skaistu uzvaru ar 11:10. Pēdējo punktu guva Santa Kazaka pēc Kristas Mierkalnes piespēles.

Arī otru spēli „Moments” sāka nepārliecinoši, nonākot zaudētājos pret „Ultimate Decision” ar 2:5. Tomēr rezultāts tika izlīdzināts ar 6:6, pēc kā tika pārņemta vadība un spēles beigās jau 13:8. Jāpiemin, ka „UD” komandā spēles laikā nepatīkamu savainojumu guva Gunita Indriksone.

Ogrēniešu zaudējums pavēra labas iespējas „Salaspils FK” komandai pakāpties uz otro vietu čempionāta kopvērtējumā, ko viņas arī prasmīgi izmantoja. Uz spēlēm ieradušās novājinātā sastāvā, „Salaspils FK” itin viegli pieveica „Valmiera” ar 13:2. Kā atzina pašas valmierietes, iepriekšējā spēle pret ogrēnietēm paņēmusi daudz spēkus, tāpēc nav izdevies parādīt labāku cīņu.

Nākamajā spēlē „Salaspils FK” pretī stājās čempionāta debitantes „Mind Power Victory”. Šajā spēlē Salaspils komandu sagaidīja sīvāka cīņa, debitantes cīnījās par katru punktu, un pieredzes trūkumu kompensēja ar pašatdevi. Spēlei noslēdzoties rezultāts 13:6, un „Salaspils FK” izvirzās čempionāta otrajā vietā.

Pēdējais čempionāta posms norisināsies Ogrē, 3. martā, kur gaidāmas vairākas sīvas cīņas starp tabulā blakus esošām komandām.

Sīkāki rezultāti: Rezultāti | Latvijas frisbija federācija
Spēļu video: LFČt2012/2013. Sievietes. 3.posms - YouTube
Spēļu foto: Latvijas čempionāts telpās 2012/2013 | Latvijas...

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Taurenis, Latvijas Frisbija federācija